Csodaszer a háztartásban: a szódabikarbóna számos dologra használható

Forrás: Shutterstock -
szódabikarbóna takarítás háztartás szagtalanítás cipő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valószínűleg nincs olyan háztartás, ahol ne lenne egy kis szódabikarbóna a fűszereskosárban. Ám kevesen tudják, hogy nemcsak a süteményekbe tehetjük vagy épp a gyomorégésre gyógyír, de többféle módon megkönnyítheti a házimunkát is. 

A legtöbben gyomorégésre használják vagy a süteménybe teszik a szódabikarbónát, ám számtalan más dologra is használható a háztartásban. Igazi csodaszernek számít legalább annyira, mint a citrom, amelyről már korábban írtunk.

Kiváló súrolószer

Ha makacs szennyeződéssel van dolgod akár a konyhában, akár a fürdőszobában, készíts egy kis víz hozzáadásával sűrű pasztát a szódabikarbónából és alkalmazd úgy, mint egy hagyományos súrolószert. Akár antik fémtárgyakat is tisztíthatsz vele.

Vegyszer nélkül takaríthatunk a szódabikarbónával Forrás: Shutterstock

Tisztítja a vécékagylót

Szórd a vécékagylóba a szódabikarbónát, majd ess neki a kefével, kiválóan tisztítja a kagylót és felesleges vegyszereket sem kell hozzá használnod.

Vesd be a kellemetlen szagok ellen

Több fronton is bevetheted, ha nem bírod a rossz szagokat. Tegyél egy adagot egy kis tálkába, majd rakd be a hűtőbe, hogy megelőzd a tipikus hűtőszagot. Ha van néhány cipőd, amelynek már nincs épp „friss illata”, akkor tegyél egy adag szódabikarbónát egy régi zokniba, kösd be a végét, majd helyezd el a cipőben. Ha mosható cipővel van dolgod, akkor mosás előtt szórj bele egy keveset, majd úgy tedd be a mosógébe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.