Macska- és kiscica-tulajdonosok, figyelem! – A legszuperebb kaparófa-variációk egy helyen

otthon cica háziállat kaparófa macska karmok lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A macskatartásnak megvannak a maga kötelezettségei. Míg a kutyákat naponta minimum kétszer el kell vinni sétálni, a cicáknak is vannak speciális igényeik, melyeket ha nem elégítesz ki, a bútoraid láthatják kárát.

A cicák talpacskája imádnivaló, ha épp a gazdájukat dögönyözik, de vadászó üzemmódban már nem biztos, hogy annyira élveznénk ugyanezt a tevékenységet. A visszahúzható karmok a macskákhoz tartoznak, és távolról sem olyan cuki házi kedvencek, mint ősellenségeik, a kutyák. Bár az alomhasználatra könnyedén megtaníthatók, van valami, amiről nem lehet őket leszoktatni.

A cicatulajdonosok előtt nem titok, hogy szőrgombócaik előszeretettel élesítik karmaikat a kanapén, a falon vagy épp a könyvespolcon. Ez komoly bosszúságot okozhat, amit jobb megelőzni.

A kaparófa jó szolgálatot tehet, de a legjobb egybekötni egy játszó- és alvópalotával. Hoztunk ezekre pár példát:

1. More for cats bútor – fressnapf.hu 47 249 Ft, 2. Kaparófahullám – maxipet.hu 10 290 Ft, 3. Fridolin Jute macskafa – delifarm.hu 48 600 Ft, 4. Trixie macskakaparó – zspetshop.hu 7600 Ft, 5. Hecht macska-kaparófa – megatool.hu 12 990 Ft, 6. Trixie kaparófasarok – kutyafalat.hu 2999 Ft Forrás: Life.hu

Fontos, hogy tapasztald ki, mit szeret a lakásban kapirgálni a cicád, és csak ezután vegyél neki valamilyen kaparófát. Légy türelmes, és foglalkozz sokat a macskáddal, hiszen unalmában bizony komoly károkat tud okozni, macskajátszóház, ide, macskajátszóház oda.

Lakberendezés a masnis cica jegyébenhttp://www.life.hu/otthon/20180618-hello-kittynek-all-a-vilag-lakberendezes.htmlHello Kitty, már messze túlnőtt az eredetileg szánt célközönségén. Felnőtt hölgyek is előszeretettel viselik táskáikon, ruháikon, cipőiken, sőt, számos használati- és dísztárgy is fellelhető belőle. Ez a gyermekien édes motívum egyfajta visszatekintés a „cuki" korszakra, megidézi a boldog és gondtalan éveket. Egy igazi Hello Kitty-rajongónak a lakásából sem hiányozhat ez a kedves figura. Mutatjuk, miként tudod belecsempészni otthonod világába! OtthonOrigoTüntesd el a lakásból a kutyaszőrt http://www.life.hu/otthon/20190128-tuntesd-el-a-lakasbol-a-kutyaszort-egyszeru-es-hatekony-modszerek.htmlÓriási tévhit, hogy a kutyák szőre csak tavasszal, a vedlés időszakában hullik. Bár a lakásban tartott ebek szőre nem dúsul be annyira, mint a kerti társaiké, a szőrgond így is jelen van. Ebben fogunk most segíteni. OtthonOrigoMosogatógép-tisztítás lépésről lépésrehttp://www.life.hu/otthon/20190218-halald-meg-a-munkajat-mosogatogep-tisztitas-lepesrollepesre.htmlA mosogatógépre egyfajta áhítattal tekintünk; csak betesszük az ebéd/vacsora utáni káoszt, majd kis idő múlva szinte ránk szakad a tisztaság émelyítő csodálata. Igen ám, de nem szabad elfelejteni, hogy ezt a csodagépet is illik rendszeresen és megfelelően tisztítani, ha továbbra is élvezni akarjuk ezt az időt, energiát spóroló és manikűrt kímélő háztartási gépet. OtthonOrigoVadássz célirányosan albérletet – Tanácsok, hogy minél előbb költözhesshttp://www.life.hu/otthon/20190205-vadassz-celiranyosan-alberletet-tanacsok.htmlAz albérlő és a tulajdonos közti kényes kapcsolatról korábban már írtunk, most nézzük meg kicsit az albérletválasztás szempontjait. Mi alapján válaszd ki a számodra megfelelő albérletet? Mutatjuk! OtthonOrigoÍgy dobd fel öreg, megunt bútoraidathttp://www.life.hu/otthon/20190111-igy-dobd-fel-oreg-megunt-butoraidat-butorfelujitas-hazilag.htmlEgyáltalán nem ritka, hogy van legalább egy olyan nagyobb bútordarab az otthonodban, amelyet már meguntál, vagy épp nem passzol az új dizájnhoz. Netán megakadt a szemed egy garázsvásáron, nagyszüleidnél egy régebbi szekrényen, asztalon, de ráférne némi frissítés. Nem kell feltétlenül asztaloshoz vinned, hogy ismét szép és impozáns külsőt kapjon. Vedd kezedbe a bútor felújítását! OtthonOrigoNe a kukába szórd a törött tükröt, inkább keltsd új életre!http://www.life.hu/otthon/20190116-a-torott-tukor-sokfele-felhasznalasa-otthonodban-diys-tippek.htmlA tükör mindig is egyfajta földöntúli többletjelentéssel bírt. Számos babona és hiedelem kapcsolódik hozzá. De mégis milyen szerepe lehet a lakásban, ha széttörik? OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.