minikölcsön2019 felújítás otthon csempe konyha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A konyha felújításáról az a tévképzet él az emberekben, hogy hatalmas összegekbe és akár heteken át tartó munkálatokba telik. Amennyiben nem kell lecserélned a gépeket, úgy pár ügyes ötlettel és némi kreatív vénával kevés pénzráfordítással is szuper végeredményt érhetsz el. Mutatjuk, miként!

Ess neki a konyhaszekrényeknek

Az öntapadós tapétákkal csodákat lehet művelni egy kopottas, színben elavult szekrénnyel is. Válassz akár faerezetest vagy egyszínűt, netán mintásat, a ráfordított 1-2 órát az egész helyiség meg fogja köszönni. Nem is kell a teljes felületet öntapadós tapétával lefedned, van, hogy elég csupán a szekrényajtókra rátenni. Felhelyezésénél arra figyel, hogy a tapéta és a bútor közé ne kerüljön levegőbuborék, mivel az elronthatja az összképet.

Ami még rengeteget képes változtatni, az az ajtónyitó fogantyúk cseréje. Ezekből számtalan formájút és stílusút találsz a szerelvényboltokban, így biztos, hogy meg fogod lelni a neked tetszőt. Nem kell más, csak egy csavarhúzó és pár perc alatt látványos változást érhetsz el.

Használj öntapadós matricát vagy cseréld ki a fogantyúkat Forrás: Shutterstock

A csempék sem úszhatják meg

A legkönnyebb dolgod a fehér csempével lesz. Egyrészt akár hagyhatod is így, egy jól megválasztott falfestékkel a konyhád ékévé is válhat. Ugyanakkor tehetsz rá csempematricát, amivel nem feltétlenül kell az egész falrészt lefedned. A csempefestéssel is olcsóbban varázsolhatsz „új” csempét, ám erre csak hibátlan falburkolat esetén van lehetőséged.

A megunt csempéidet befestheted vagy ragaszthatsz rájuk csempematricát Forrás: Ebay

Ne aggasszon az, ami a talpad alatt van

Egy előnytelen padlóburkolattól könnyedén, hozzávetőleg alacsony költséggel meg tudsz szabadulni a vinyl burkolattal. Egyszerűen csak ragaszd rá a meglévő padlóra és kész is. Abban az esetben, ha ez valamiért nem járható út, úgy egyszerűen csak takard el könnyen tisztítható szőnyegekkel.

A vinyl burkolattal pillanatok alatt újjávarázsolhatod a padlót Forrás: Shutterstock

Apró változtatások

Sokat javíthat az összképen egy függönycsere, sok plusz virág, mini fűszernövénykert, új lámpa is. Ezek természetesen csak optikai tuningok, de amíg össze nem gyűjtöd a felújítás keretét, áthidaló megoldásnak kiválóak lehetnek.

A rovat tippje (X)

Ha a motiváció megvan, csak a költségek okoznak fejfájást, akkor válassza minikölcsön.hu azonnali kölcsönét.


A cikk megjelenését a Minikölcsön.hu támogatta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.