lakásfelújítás bauhaus2019 laminált padló padlóburkolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A meleg padlóburkolat pillanatok alatt otthonossá varázsolja a szobákat, hiszen természetes anyagának köszönhetően közel hozza a békés természetet. Sok variánsa közül a laminált padló az, amely nem csupán költséghatékonysága miatt az egyik legkedveltebb burkolat.

A laminált padló számtalan mintázattal és színben kapható, így otthonod padlózatát valóban a saját stílusodhoz szabhatod, kompromisszumok nélkül. Ám az esztétikumon túl más jelentős érvek is szólnak mellette.

1. Időtálló

A padlóburkolatokat mindenki hosszú távra tervezi, ennek mentén pedig a laminált padló kiváló választás, hiszen a minőségét hosszú éveken át megőrzi. A hagyományos faburkolatokkal szemben nem repedezik, nem szárad ki, emellett UV-álló, és erős, sok napfény hatására sem színeződik el, továbbá kopásállósága is igen magas.

A laminált padló erős, sok napfény hatására sem színeződik el Forrás: Shutterstock

2. Egyszerűen lerakható

Másik igen fontos előnye, hogy könnyedén lerakhatod akár te magad is, magasabb fokú előkészületek nélkül. Ezzel időt és pénzt takaríthatsz meg, mivel nem kell szakembert felkérned a művelet elvégzésére. De ha biztosra mennél, most már akár ingyenes eseményeken is elsajátíthatod a laminált padló lerakásának fortélyait. Meglévő burkolatra is felhelyezhető – méghozzá gyorsan –, azonnal használatba vehető, és nem igényel utókezelést sem.

3. Csendes

A laminált padló alá különféle alátétek helyezhetők, amelyekkel jelentősen növelhető a hangszigetelés, azaz csökkenthető a lépések keltette zaj. Ez akár társasházak, akár emeletes családi házak esetén is igen hasznos tulajdonság lehet.

A laminált padló alá különféle alátétek helyezhetők, amelyekkel jelentősen növelhető a hangszigetelés Forrás: Shutterstock

4. Könnyű tisztán tartani

Megfelelő letétele után nem maradnak apró rések, amelyekben megülhetne a szennyeződés. Nem kell külön ápolóval kezelni, egyszerűen csak hagyományosan tisztítani. Mivel antisztatikus a felülete, nem vonzza a port, így allergiások számára is remek választás.

5. Padlófűtéssel kompatibilis

A lakásfelújítások kiemelt elemét képezi a padlófűtés beszerelése, amely egy speciális alátéttel a laminált padló alá is beszerelhető.

Egy speciális alátéttel a padlófűtés a laminált padló alá is beszerelhető Forrás: Shutterstock

A cikket támogatta a Bauhaus Szakáruházak.

A meleg hatású otthonok ismérvei: hasznos ötletekhttp://www.life.hu/otthon/20190312-a-meleg-hatasu-otthonok-ismervei-meleg-szinek-fa-burkolat-otthonossag.htmlIdőnként ugyan vissza-visszatér a hűvösebb idő, de a tavasz végérvényesen beköszöntött. A meleg hatású otthontól azonban nem kell tartanod a 15–20 fokos időben sem, hiszen ez a jelző nem a hőmérsékletet, hanem az otthonosság faktorát jelöli. Nézzük hát, hogy mivel érheted el a béke és a megnyugvás szigetét. OtthonOrigoA hét ötlete: mosolyogjanak rád a virágcserepeidhttp://www.life.hu/otthon/20190313-a-het-otlete-csinald-magad-tavaszi-mosolygos-viragcserep.htmlEzek a mosolygós vagy éppen minimalista állatos virágcserepek nem csupán vidámságot hoznak a mostanában borongós tavaszi napokba, de remekül ki is kapcsolnak, hiszen a kreatív elfoglaltságok koncentrációt igényelnek, ami eltereli a figyelmedet a mindennapokban ért izgalmakról, stresszről. OtthonOrigo Ezekre figyelj, ha zuhanykabint választasz!http://www.life.hu/otthon/20190308--ezekre-figyelj-ha-zuhanykabint-valasztasz-furdoszoba-felujitas.htmlA fürdőszobák kialakítása során a saját igényeid mellett fontos figyelembe venned a helyiség adottságait is. A zuhanyzó tervezésénél elsőként ki kell jelölnöd, hogy pontosan hol szeretnéd elhelyezni; sarokba, süllyesztve vagy csupán egy üveglappal leválasztva. Amennyiben van rá mód, akár plusz fal – például üvegtégla – beépítésében is gondolkodhatsz. OtthonOrigoA hét ötlete: préselt növények és virágok a falrahttp://www.life.hu/otthon/20190301-a-het-otlete-preselt-novenyek-es-viragok-kepkeretben-diy.htmlA tavasz megállíthatatlanul közelít, amire érdemes otthonodban is készülni. Korábban is adtunk tippeket, hogy mivel csinosíthatod az otthonod falát, de ez valami egészen különleges lakásdekorációs ötlet. Díszítsd olyan levegős és üde képekkel a falat, amelyek könnyen elkészíthetőek, és közelebb hozzák a természetet hozzád. OtthonOrigoHáláld meg a munkáját – Mosogatógép-tisztítás lépésről lépésrehttp://www.life.hu/otthon/20190218-halald-meg-a-munkajat-mosogatogep-tisztitas-lepesrollepesre.htmlA mosogatógépre egyfajta áhítattal tekintünk; csak betesszük az ebéd/vacsora utáni káoszt, majd kis idő múlva szinte ránk szakad a tisztaság émelyítő csodálata. Igen ám, de nem szabad elfelejteni, hogy ezt a csodagépet is illik rendszeresen és megfelelően tisztítani, ha továbbra is élvezni akarjuk ezt az időt, energiát spóroló és manikűrt kímélő háztartási gépet. OtthonOrigoLegyen több helyed és esztétikusabb otthonod – Tárolási kisokoshttp://www.life.hu/otthon/20190201-tarolas-es-helykihasznalas-lakasatalakitasok.htmlNem kell, hogy nagyobb lakásba költözz vagy összenyiss szobákat ahhoz, hogy jobban elférj. Több helyet ugyanis az okos elrendezéssel is elérhetsz. Erre hoztunk pár szuper példát. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.