Gyerekek tervezték meg a saját szobájukat – Életre kelt álmok

gyerekszoba szoba otthon belsőépítészet lakberendezés gyerek dizájn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyerekek fantáziája határtalan, miért ne használhatnák hát a saját szobájuk megalkotásakor is? Az a fajta csodavilág, amit önmaguk számára képesek megalkotni, lehet, hogy talán szülőként túl szürreálisnak hat, de van egy tervezőcsapat, akik képesek meglátni bennük a kihívást és örömüket lelik a gyermeki gondolatok belsőépítészeti megvalósításában.

A gyerekszobák többsége a praktikusság és a személyre szabottság határán mozog. Fontos, hogy a kicsi a magáénak érezze, hiszen az az ő birodalma, ugyanakkor a szülőtől sem állhat túl távol, mivel jó esetben ő is sok időt tölt abban a szobában. A felnőttek szeretik az otthon stílusához igazítani a gyerekszobát is, pedig ezt abszolút el lehetne engedni, mivel ebbe nem tévedhetnek csak úgy vendégek.

Életre kelt gyermeki fantáziák

Az Angies list a világ különböző tájairól kért fel gyerekeket arra, hogy rajzolják le az álomszobájukat. Az így készült képek alapján a csapat a valóságban is megalkotta a gyerekszobákat. Ezzel szerették volna felhívni a figyelmet arra, hogy a szülők is bátrabban kérjék ki gyermekeik véleményét, és engedjék őket saját szobájuk kialakításában tevékenyen részt venni.

1. Pakisztán – Inaya, 5 éves

Forrás: angieslist.com

Inaya szereti a természetet és a szabadtéri tevékenységeket, ami a rajzából is egyértelműen látszik: csúszda, hinta és fű. Emellett a kislány nagyon kedveli a gondolkodásra késztető kreatív játékokat, ezért is tervezte az egyik falát kirakós arabkákból. A tervezőcsapat fantasztikus munkát végzett.

Forrás: angieslist.com

2. Spanyolország – Martín, 6 éves

Forrás: angieslist.com

Az első dolog, amit valószínűleg észreveszel Martín álomszobájában, az az 5 szintes emeletes ágy, amely olyan, mintha egy felhőkarcoló lenne. A hatéves fiúnak nincsenek testvérei, de gyakran hívja át a barátait, akiket szívesen marasztal éjszakára is. A tervein többek között megjelenik még egy hatalmas piros csúszda, egy kis akvárium és egy nagy sárga „cukorka”. Martin részletes rajzát az alkotóknak csupán a megvalósíthatóságba kellett átültetniük, ami remekül sikerült.

Forrás: angieslist.com

3. Argentína – Gala, 6 éves

Forrás: angieslist.com

Gala álom gyerekszobájának középpontjában egy nagy fa áll. A kislány elképzelése szerint ebben egy papagáj él, aki bármikor szabadon kirepülhet az ablakon. A dizájn másik fontos elemét a fények, a könyvek és a valódi virágok jelentik. Lássuk be, hogy a rajz alapján valósággá formált szobát sok kisgyerek, de talán még felnőtt is megirigyelné.

Forrás: angieslist.com

4. Görögország – Elias, 7 éves

Forrás: angieslist.com

A zöld szín a barátságosságot és a nyugalmat szimbolizálja Elias számára. A kisfiú lényegében egy kis erdőt álmodott meg magának tóval, fával és sok-sok növénnyel. Meglátva ezt a gyerekszobát, sokunk szeretne újra gondtalan hétéves lenni.

A gyerekek korlátlan képzelőereje tökéletes belsőépítészekké teszi őket. Tehát ha kíváncsi vagy, jó ötlet-e engedni, hogy gyermeked megtervezze a saját szobáját, a fentiek elég bizonyítékkal szolgálhatnak.

Forrás: angieslist.com
A jó íróasztal és szék ismérvei – Alakíts ki álom tanulósarkot a gyerekszobábanhttp://www.life.hu/otthon/20180820-a-jo-iroasztal-es-szek-ismervei-alakits-ki-tanulosarkot-a-gyerekszobaban.htmlAzt hihetnéd, egy íróasztalban nem sok variáns létezik, ahogy a hozzá tartózó szék esetén se. Nos, ez - amennyiben gyermekszobába szánod - koránt sincs így. A méretein túl több tényezőt is figyelembe kell venned, hogy gyermeked valóban ki tudja azt használni. OtthonOrigoKicsi a gyerekszoba? Ne aggódj, mutatjuk, miként tudod a legjobban kihasználnihttp://www.life.hu/otthon/20180526-kis-alapteruletu-gyerekszoba-praktikus-berendezese.htmlA kis alapterületű gyermekszobák kihívást jelenthetnek a berendezés tekintetében. Hiszen ez a helyiség egyszerre hálószoba és nappali. Pár egyszerű trükkel azonban sok helyet nyerhetsz. OtthonOrigoEgy gyerekszoba, mely maga a meseország - Akarjuk, most azonnal!http://www.life.hu/otthon/20180524-egy-gyerekszoba-mely-maga-a-meseorszag-lakberendezes-felsofokon.htmlOlyan, mintha egy film díszlete lenne, pedig ez két gyermek valós élettere. A színek és minták merészek, együtt azonban csodás egységet hoznak létre. Nézd meg, hogy miként fest az a gyerekszoba, melybe felnőttként is azonnal be akarsz majd költözni. OtthonOrigoA fiúknak is lehet cool gyerekszobájukhttp://www.life.hu/otthon/20181112-a-fiuknak-is-lehet-vagany-gyerekszobajuk.htmlSokan hiszik, hogy a lányos szobákat jóval kreatívabban, ötletesebben és esztétikusabban lehet személyre szabni, mint egy fiúét. Nos, ebben bizony nagyot tévednek. Természetesen nehéz megtalálni azt a határt, amitől igazán fiús, netalán kisférfias lesz egy szoba, de nem lehetetlen. OtthonOrigoKülön nappalit a gyerekeknek is! – Ezért rendezz be minitársalgót a gyerekszobábanhttp://www.life.hu/otthon/20190414-kulon-nappalit-a-gyerekeknek-is-ezert-rendezz-be-mini-tarsalgot-a-gyerekszobaban.htmlA nappali társalgó, közösségi tér és a családi egység jelképe is egyben. A gyerekszoba ezzel szemben egy kis privát kuckó, ahol a gyerek az úr – egy bizonyos határig persze. Miért is kevernéd a kettőt? Több jó okot is mondunk rá! OtthonOrigoA hét ötlete: bőrövből polc és más kreatív megoldásokhttp://www.life.hu/otthon/20190411-a-het-otlete-borovbol-polc-es-mas-kreativ-megoldasok-diy.htmlA régi bőröveidnek számtalan új felhasználási területet találhatsz az otthonodban. Használhatod polcok, székek készítésére, de ezeken túl is számtalan kreatív módon tudod őket hasznosítani. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.