A kis alapterület nem mindig egyenlő a szűk élettérrel – 36 négyzetméteres álomotthon

otthon minimalista belsőépítészet kis alapterület lakberendezés lakás dizájn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 30–40 négyzetméteres, egyszobás lakásokat leginkább galériával tesszük élhetőbbé, ám ezt csak bizonyos belmagasságon túl lehet megtenni. Az apró és szűk helyiségek helyett nyisd egybe a tereket és élvezd a szellős minimalizmust.

Ez a világos és multifunkcionális lakás a tiszta fehér, halvány fa és finom réz összhatásából táplálkozik. Inspirálódj bátran az elrendezéséből és az okos megoldásaiból.

Forrás: m3arch.com

Az Ukrajnában, Odesszában lévő 36 négyzetméteres lakást négy különálló zóna alkotja: üvegfalú hálószoba, társalgó, konyha és étkező, valamint fürdőszoba. A hálószoba falának átlátszósága segít a kis lakótérnek, hogy tágasabb, nyitottabb és világosabb legyenek, kihasználva a padló egybefüggőségében rejlő maximális potenciált. Egyértelműen ez a lakás legérdekesebb pontja és egyben a legkiválóbb belsőépítészeti ötlete.

Forrás: m3arch.com

A minimalista nappali fő eleme a modern kanapé, amely épp az ablakpárkányig ér, hogy semmiben se gátolja a panorámát. Sápadt színével csendesen olvad egybe a fehér falakkal. A dohányzóasztal oldalai tükörből készültek, amivel szinte beleolvad a padlóba, nem terhelve feleslegesen a tér vizuális élményét.

Forrás: m3arch.com

A konyha elsőre talán használhatatlannak tűnik, mivel nem látunk se hűtőszekrényt, se egyéb konyhai eszközök tárolására alkalmas elemet benne. Nos, ezek a vele szemben található fa homlokzat mögött rejtőznek, a mosógéppel, kazánnal együtt. Ezen a falon kapott helyet még egy kamra és egy nagy szekrény is, valamint több más tárolóegység is.

Forrás: m3arch.com

Ez a titkos tároló teszi lehetővé, hogy a konyhai sziget tökéletes minimalista esztétikában olvadjon egybe a térrel. Ebből csupán a vaskos fa bárszékek és a réz csaptelep emeli ki, melyek mind fontos részét képezik a minimalista dizájnnak.

Forrás: m3arch.com

A felesleges bútorokat és kiegészítőket tudatosan távolították el a lakás tervezése során, hogy a lehető legegyszerűbb és legtágasabb teret hozhassák létre. Mindössze a nappaliban találunk egy kaspós növénydíszt és a hálószobában egy képet. Ez utóbbi esetén a tárolásra is alkalmas fejtámla kivételével minden fehér.

Forrás: m3arch.com

A fürdőszoba fehér-szürke márványborítása kiválóan igazodik az egyetlen hagyományosan elkülönített helyiség érzetéhez. A nyitott tusoló, a mosdó és a vécé mind nagyon letisztult hatású, és épp annyi teret vesznek el, amennyi a kényelmes használatukhoz elengedhetetlen. Így ez a leválasztott „szoba” alkalmassá vált a már korábban említett tároló beépítésére.

Forrás: m3arch.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.