Kiderült, melyik a legnyugtatóbb szín: ezt használd az otthonodban

Forrás: Shutterstock -
pihenés sötétkék berendezés otthon szín falfesték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy lakásfelújításnál vagy festésnél mindig hosszú tervezést igényel, hogy milyen színeket válasszunk a falra. Most egy friss felmérésből kiderült, mely a legnyugtatóbb szín, amely remekül mutathat például a nappalinkban. 

Épp festés előtt vagy, de még nem tudod, milyen színeket válassz? Majd mi segítünk. A Daily Star cikke szerint 26 ezer résztvevő bevonásával vizsgálták meg, hogy milyen szín az, ami a leginkább nyugtatóan hat az idegeinkre.

Az eredmény pedig nem a fehér és nem is a megszokott halványzöld: a megkérdezettek többsége a sötét tengerészkék színt választotta.

A sötétkék nyugtatóan hathat az idegeinkre Forrás: Shutterstock

Az is kiderült, hogy a zöld színt leginkább a jövőhöz kapcsoljuk, a narancsos és a lilás árnyalatok a luxus érzetét keltik bennünk, a mélyvöröseket és a meleg rózsaszín árnyalatokat pedig a szenvedélyhez társítjuk.

Elhagyott helyek – Világok az angol elmegyógyintézetek ablakán áthttp://www.life.hu/otthon/20190512-elhagyott-helyek-angol-elmegyogyintezetek-ablakai.htmlA viktoriánus és Edward kori elmegyógyintézetek gyakran évekig, évtizedekig jelentettek otthont a betegek számára, ám ez távolról sem volt egyelő a ma ismeretes békés és nyugodt közeggel. Az otthon fogalma akkor és ott teljesen másban nyilvánult meg: mindössze védett az időjárás viszontagságaitól és minimális kényelmet biztosított. Az élet a falaikon belül, mint arról korábban már írtunk, egyáltalán nem volt könnyű, sőt gyakran emberségesnek sem igazán volt nevezhető. OtthonOrigoPintér Tibor megmutatta, hogyan néz ki barátnőjével közös otthonuk http://www.life.hu/otthon/20190513-pinter-tibor-megmutatta-hogyan-nez-ki-baratnojevel-kozos-otthonuk.htmlPintér Tibor és Ilyés Jenifer megmutatták, milyen lakásban élnek. Otthon--A hét ötlete: csináld magad hamis kaktuszfarm kavicsfestésselhttp://www.life.hu/otthon/20190504-a-het-otlete-csinald-magad-hamis-kaktuszfarm-kavicsfestessel-diy.htmlTavasszal mind szeretnénk virágokkal, növényekkel körbevenni magunkat, ám vannak helyek, ahová nem lehet bevinni élőt – például munkahely –, vagy épp mi vagyunk totálisan alkalmatlanok arra, hogy életben tartsuk őket. Nos, ha már a kaktusz sem bírja nálad, készíts kavicsokból csodás virágcserépbe valót. OtthonOrigoA szakértő szerint erre kell figyelni, ha most lakást vásárolunkhttp://www.life.hu/otthon/20190507-a-szakerto-szerint-erre-kell-figyelni-ha-most-lakast-vasarolunk.htmlIngatlant vásárolni nem kis fejfájással jár. Sok lehet a buktató és a rejtett költség vagy hiba. Dr. Hyross Virág ügyvéd most elárulja, mire kell figyelni. Otthon--Megmutatta Lilu kisfia babaszobáját – fotóhttp://www.life.hu/otthon/20190510-megmutatta-lilu-kisfia-babaszobajat.htmlLilu megmutatta követőinek, hogyan néz ki otthonukban a babaszoba. OtthonOrigoIlyen lakásban él Rubint Rella és vőlegénye, Somahttp://www.life.hu/otthon/20190509-ilyen-lakasban-el-rubint-rella-es-volegenye-soma.htmlRubint Rella kedvese, Novothny Soma elárulta, milyen az otthonuk Dél-Koreában. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.