Alkosd újra álmaid hálószobáját a feng shui szerint

Forrás: Shutterstock -
ház hálószoba otthon feng shui lakberendezés lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hálószoba az egyik legfontosabb szoba a házban. Ez az a hely, ahol kipihenheted az egész napos fáradtságot, levetkőzheted a felgyülemlett stresszt és élvezetet nyerhetsz. Ám nem elég csupán egy kényelmes ágy ahhoz, hogy igazán vonzóvá tedd az érzékeid és energiáid számára. Ha nem érzed megfelelőnek, nem tudod magad kipihenni, érdemes kipróbálnod a feng shui lakberendezési tippeket.

A feng shui az egyensúly és a pozitív, hasznos energiák áramlásának művészete, amelyet könnyedén megvalósíthatsz otthonodban is. Ebben segítenek Anjie Cho feng shui szakértő gyakorlati tanácsai.

Így legyen „feng shui" hálószobád!

1. Legyen kényelmes, gondoskodó, támogató, és mindenekfelett nyújtson otthonos érzést. A környezeted ugyanis – az aktuális hangulatodon kívül – hatással van a jóllétedre és az egészségedre is.

A hálószobád legyen kényelmes, és nyújtson otthonos érzést Forrás: Shutterstock

2. Az ágyad sose legyen az ajtóval szemben, de fontos, hogy benne fekve ráláss. A legjobb megoldás, ha átlósan helyezed el.

3. Az ágytámlád legyen szilárd agyagból, az ágyhoz rögzítve. Ez összekapcsol a jelenlegi vagy jövőbeni partnereddel, stabilitást biztosít a női és a férfi energiák között.

4. Az ágyad sose legyen rácsokkal, oszlopokkal határolt, mivel ezzel egyfajta börtönbe zárod magad.

8 dolog, amit azonnal dobj ki a hálószobádból!

A hálószoba egy szentély, a pihenésé és a nyugodt alvásé. Ezt azonban sok olyan dolog zavarhatja, amelyekre szinte már kötelező kellékként tekintünk. Lehet, hogy a reggeli fáradtságnak pár apró lépéssel véget vethetsz. Ebben segítünk most. Olvasd tovább!

5. Fontold meg, hogy a hálószobai tévét elrejted egy erre alkalmas szekrénybe, és csak minimális időre kapcsolod be – a legjobb természetesen az lenne, ha egyáltalán nem kapna a hálószobádban helyet. Semmiképp se a tévé hangjára és fényeire aludj el, hiszen ez zavaróan hat az agyadra, miközben pihenne.

6. A természet ölelése egyszerre pihentet és tölt fel energiával. Ám a feng shui nem minden növénynek „örül". Válassz lekerekített szélű, puha hatású szobanövényeket.

7. Az ágynemű szempontjából a legkiválóbb választás az organikus, hiszen az ebben duzzadó természetes, szintetikustól mentes anyagok mind pozitív töltést ígérnek éjszakára.

A legjobb választás az organikus ágynemű Forrás: Shutterstock

8. A fény nagyon fontos, de nem szabad túlzásba esni, mivel az inkább elvesz, mint ad. A legjobbak a meleg fények és a gyertyák.

9. A családi fotók lényegében bárhol jól mutatnak a lakásban, kivéve a hálót. Ez a helyiség csakis rólad és a párodról szól, itt nincs helyük a családtagoknak.

10. A falra akasztott képek ne legyenek túl alacsonyan, mivel ezzel csökkented az érzelmek átélésének lehetőségét, intenzitását. Ugyanez a koncepció vonatkozik az ágyakra is.

A falra akasztott képek ne legyenek túl alacsonyan Forrás: Shutterstock
Egy padlás egyedülálló kihasználása, avagy a kétszintes hálószobahttp://www.life.hu/otthon/20180824-alomotthonok-a-padlas-egyedulallo-kihasznalasa-avagy-a-ketszintes-haloszoba.htmlA házakban sokan a padlásteret csupán tárolásra használják, vagy esetleg kialakítanak benne egy szobát. Van azonban más módja is, hogy otthonod világosabb, tágasabb és lenyűgözőbb lehessen a padlás kihasználásának egy egyedi módjával. OtthonOrigoA pihentetőbb alvás érdekében vidd be a hálószobádba a kutyádathttp://www.life.hu/otthon/20190421-a-pihentetobb-alvas-erdekeben-vidd-be-a-haloszobadba-a-kutyadat.htmlA kutyákat az ember legjobb barátjaként emlegetjük. Hűségesek, szeretőek, odaadóak és ott segítenek, ahol csak tudnak, és ez alól a nyugodt alvás sem kivétel. OtthonOrigoA világ legcsodásabb hálószobái, melyeket akár ki is próbálhatsz: fotók http://www.life.hu/otthon/20180802-a-vilag-legszebb-haloszobai-fotok.htmlA hálószoba otthonunk egyik legfontosabb része. Életünk csaknem felét alvással töltjük, így alapvető fontosságú, hogy ebben a helyiségben tökéletesen el tudjunk lazulni. Persze, emellett helyet kell kapjanak a megfelelő elemekből álló tárolók is. Amikor a világítás, a formák, a színek és a hangulat egységgé áll össze, abból egy kényelmes és lazító környezet jön létre. OtthonOrigoPillants be 8 híres író hálószobájábahttp://www.life.hu/otthon/20170921-pillants-be-8-hires-iro-haloszobajaba-irodalmi-nobel-dij-tervrajz-ernest-hemingway.htmlSzámos író számára a hálószoba nem csupán a pihenés tere volt. Sok esetben egyfajta dolgozószobaként is funkcionált. Ezek a kreatív terek, ahol sok korszakalkotó mű is született – ha csupán fejben is -, most lelepleződnek. Otthon--Ezeket vedd figyelembe, mielőtt összeköltöztök a pároddal!http://www.life.hu/otthon/20190514-ezeket-vedd-figyelembe-mielott-osszekoltoztok.htmlMielőtt összeköltöztök, számtalan fontos kérdésben kell döntenetek, amelyek különbözőek, de egyben megegyeznek: közösen kell megtennetek, hiszen közös életet terveztek. Három fő kérdést kell feltennetek magatoknak ahhoz, hogy a lehető leggondtalanabbul kezdhessétek meg az együttélés csodás időszakát. OtthonOrigoA hét ötlete: csináld magad hamis kaktuszfarm kavicsfestésselhttp://www.life.hu/otthon/20190504-a-het-otlete-csinald-magad-hamis-kaktuszfarm-kavicsfestessel-diy.htmlTavasszal mind szeretnénk virágokkal, növényekkel körbevenni magunkat, ám vannak helyek, ahová nem lehet bevinni élőt – például munkahely –, vagy épp mi vagyunk totálisan alkalmatlanok arra, hogy életben tartsuk őket. Nos, ha már a kaktusz sem bírja nálad, készíts kavicsokból csodás virágcserépbe valót. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.