Üvegbe zárt kertek, amelyek a legkisebb lakásba is a természet idilljét varázsolják

üveg kert palack
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már kutatások is igazolták, hogy az emberek számára a természeti környezet mennyire pozitív hatású. Oldja a stresszt, segít ellazulni, hozzájárul a jobb életminőséghez. Aki nem teheti meg, hogy rendszeresen kimenjen egy erdőbe, vagy éppen a kertbe, annak mindenképpen ajánlott az otthonában kialakítani a zöld környezetet. Ebben adhat segítséget egy üvegbe zárt kert. 
  • A Mágikus kert terráriumaiban mohák és párakedvelő növények élnek. A beültetés után a palackban egyensúlyi állapot áll be, így a kis szobakert nagyon kevés gondoskodást igényel, 1-2 havonta egy kevés vízre van szüksége, illetve a fényviszonyokra is érdemes odafigyelni.
A Mágikus kert terráriumaiban mohák és párakedvelő növények élnek Forrás: Mágikus Kert
  • Holland ökológiai gazdálkodásból származó növényeket használ a Gondozásmentes. A tápanyagok speciális összetételének köszönhetően az üvegekben egy saját ökoszisztéma alakul ki, egy teljesen zárt, önfenntartó rendszer, így a növényeknek sem vízre, sem tápoldatra, csakis egy gondosan megválasztott helyre és egy kis szeretetre van szüksége.
Holland ökológiai gazdálkodásból származó növényeket használ a Gondozásmentes Forrás: Gondozásmentes
  • A Balkon Garden a mohakertek specialistája. Bűbájos kis természeti képeket teremt az üvegcsékbe: erdei kanyonokat alkot, vagy éppen óriásnak tűnő hegy lábánál álló házikót álmodik meg az üveggömbökbe és palackokba.
A Balkon Garden a mohakertek specialistája Forrás: Balkon Garden

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.