A papírlámpák lenyűgöző változatossága

lámpa lámpabura otthon papírlámpa lakberendezés dizájn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A papírlámpák már régóta jelen vannak a lakberendezési piacon. Nem is csoda, hiszen sokféle formában kaphatóak, így szinte valamennyi lakásdizájn szerves részét képezhetik. Vannak köztük, melyek visszafogottságukkal belesimulnak a térbe, de olyanokat is találhatsz, amelyek kivételes ékként uralják a szobát.

Az első papírból készült lámpák a kínai lampionok voltak, melyek fényét akkor még gyertyák adták. Európában hamar rájöttek, hogy a textil lámpabúrák helyett papírból olcsóbban készíthetnek hasonlóan szép és különleges darabokat, sőt. Formájuk folyamatosan alkalmazkodott az aktuális trendekhez, manapság a legyezőszerűek és a gömb alakúak a legnépszerűbbek.

Összegyűjtöttünk párat, hogy lásd, milyen sokféle is van:

1. Kioto papír állólámpa - praktiker.hu 5129 Ft, 2. Origami lámpaernyő - homeinfo.hu 66 579 Ft, 3. Papyrus Papír függesztéklámpa - lampaszalon.hu 19 600 Ft, 4. Regolit állólámpa - ikea.hu 14 990 Ft, 5. Retro papírlámpa - loftdesign.hu, 6. Ivan asztali lámpa - jysk.hu 1500 Ft Forrás: Life.hu

Szinte nincs olyan lámpatest, amire ne készülne papírból búra, legyen szó álló-, fali-, asztali vagy épp mennyezeti lámpáról. Színeikben és mintáikban is a lehető legváltozatosabb verziókban érhetőek el, itthon azonban a legkeresettebbek a fehér és törtfehér variánsaik.

Színeikben és mintáikban is a lehető legváltozatosabb verziókban érhetőek el Forrás: frantaagi, Celine Wright, i need a craft room

Az egyik legjobb a papírlámpákban, hogy némi kézügyességgel könnyedén átalakíthatóak – például festékkel, ragasztóval, szalagokkal, virágokkal, tollakkal stb. –, így pedig a régi, megunt darabokat sem kell feltétlen lecserélni. Sőt még a semmiből készíteni sem túl bonyolult dolog, mint az ebben a videóban is jól látszik:

Egy Tiffany lámpa, amelyet rekordösszegért adtak elhttp://www.life.hu/otthon/20181214-tiffanylampa-melyet-rekord-osszegert-adtak-el-egy-aukcion.htmlAz ikonikus fényforrás ára elsőre túlzónak tűnhet, de amikor egy Tiffany lámpáról beszélünk, nem lepődhetünk meg, ha milliós összegek cserélnek gazdát. OtthonOrigoZivatar a szobában - Interaktív felhő lámpahttp://www.life.hu/otthon/20171117-zivatar-a-szobaban-interaktiv-felho-lampa-lakberendezes-cloud.htmlEz a lámpa, nem csupán fényeivel idézi meg a viharos égboltot, de hangokat is hallat. Richard Clarkson álmodta meg az egyedi zivatarfelhőt, mely akár kedvenc zenéidet is lejátssza. Otthon--A lakásvilágítás szerteágazó funkciójahttp://www.life.hu/otthon/20170925-a-lakasvilagitas-szerteagazo-funkcioja-belteri-vilagitas-allolampa-csillar.htmlA jó világítás, a megfelelő lámpatestek rendkívül sokat adhatnak egy szoba atmoszférájához. Ám ugyanígy, a tökéletes belsőteret le is rombolhatják, ahogy eljön a szürkület. A stílus és a praktikum itt összeér, segítünk, hogy ez a te otthonodban is teljesüljön. OtthonThinkstockÁlomotthonok – Keleti elegancia a luxus köntösébenhttp://www.life.hu/otthon/20190615-alomotthonok-keleti-elegancia-es-luxus.htmlEgy magántulajdonban lévő dombon, Hongkongban áll egy ház, ami már két tulajdonost is kiszolgált. Amikor másodszorra cserélt gazdát, az új lakók úgy érezték, ráférne egy alapos átalakítás és felújítás. Ezzel pedig egy döbbenetesen letisztult, elegáns és kényelmes otthon született. OtthonOrigoNézz a lábad elé és fotózz! – Magyarország leggyönyörűbb padlózataihttp://www.life.hu/otthon/20190606-nezz-a-labad-ele-es-fotozz-magyarorszag-leggyonyorubb-padlozatai.htmlAz emberek igen ritkán tekintenek a lábuk alá, pedig számtalan csoda bújik meg, amelyekre a nyitott szemmel járók köztereken, üzletekben, sőt, belvárosi bérházakban és különböző épületekben is rábukkanhatnak. Vermes Patríciával beszélgettem, aki egy igen inspiráló és szemet gyönyörködtető Facebook-oldalt hozott létre, Magyarország legszebb csempéi, padlózatai – avagy talpad alatt a szépség néven. OtthonOrigoHihetetlenül extrém beltéri lépcsők - Fotókhttp://www.life.hu/otthon/20190610-hihetetlenul-extrem-belteri-lepcsok-fotok.htmlEgy többszintes házban elkerülhetetlen legalább egy lépcső beépítése. Ám miért ragaszkodnánk a megszokott, átlagos kialakításokhoz? A most következő hihetetlenül egyedi lépcsők nyújtsanak inspirációt, hiszen ezek mindegyike már önmagában egyfajta belsőépítészeti remekmű, tehát nem csupán funkcionális, de esztétikai értékkel is bírnak. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.