4 dolog, ami nem hiányozhat a kertedből, ha szeretsz vendégeket hívni

Forrás: Shutterstock -
medence vendégek otthon kert pavilon grill
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kert egy szentély, amit mindenki a saját szokásai, elvárásai és lehetőségei szerint alakít ki. Egy nagyobb terület értelemszerűen több lehetőséget rejt magában, ám a kisebb kertek tulajdonosainak sem kell aggódni, ha kedvük támadna egy kisebb családi vagy épp baráti összejövetelt rendezni.

A kert nem csak fű, virágágyás, gyümölcsfa és kutyaház. Nem csupán kötelező fűnyírás, vakondtúrás és kocsibeálló. A kert ezeknél jóval több: a természet személyes közelsége. Ahány háztulajdonos, annyiféle kertkihasználás. Azoknak, akik szeretik a társasági életet, van négy fontos elem, amivel érdemes számolniuk.

1. Víz

A forró nyári napokon nincs is jobb, mint csobbanni egyet a hűs vízben. Ebből a szempontból az épített medencék a legideálisabbak, de az élmény kedvéért nem elengedhetetlenek. A víz közelségét egy kisebb, szezonálisan felállítottal is kellően lehet imitálni. Egy ilyen medence ára sokkal könnyebben kigazdálkodható, némi odafigyeléssel és megfelelő tárolással pedig sokáig használatkész is marad.

A víz közelségét egy kisebb, szezonálisan felállított medencével is kellően lehet imitálni Forrás: Shutterstock

Homokos tengerpart a kert végében: nem csak álom

Egy amerikai cég hiánypótló szolgáltatással állt elő: nem egy szimpla medencét készítenek a megrendelőik számára, hanem egy komplett homokos tengerpartot. Elég jól hangzik, igaz? Olvasd tovább!

2. Árnyék

A nyár a melegről és az élesen tűző napról ismert. Ezek ellen kiváló szolgálatot tehet egy napernyő, de a kertben mégis a legjobb egy kis pavilon, ami alá egyszerre többen is behúzódhatnak. Szuper helyszíne lehet egy közös ebédnek, beszélgetésnek vagy egyszerűen csak a pihenésnek.

3. Tűz

Az ember legnagyobb felfedezése kétségtelenül a tűz érdemi felhasználása és a semmiből való előállítása. Bár nyáron nem az általa leadott hőt kedveljük, hanem a segítségével elkészített finomabbnál finomabb ételeket. Egy kerti tűzrakóhely vagy grillszett tehát szinte elengedhetetlen. Miért is fosztanánk meg magunkat azoktól az ízektől, amelyeket csak ilyen módon lehet előhívni a zöldségekből, húsokból? A hangulatról, melyet teremtenek, pedig már nem is szólva.

Egy kerti grillszett elengedhetetlen a finomabbnál finomabb ételek elkészítéséhez Forrás: Shutterstock

4. Kényelem

Remek csak úgy üldögélni és beszélgetni a kertben, de ha ez órákon át tart, egyáltalán nem mindegy, hogy egy műanyag széken vagy egy kényelmes kerti ülőgarnitúrán tesszük mindezt. A napozóágyakat sem szabad mostohaként kezelnünk, ezekben ugyanis nem csupán a napimádók fogják megtalálni a kedvenc helyüket.

Élvezetes nyarat!

Barlangból kialakított otthon: ez az igazi rusztikus bájhttp://www.life.hu/otthon/20180717-hetvenezerert-berelheto-a-barlangbol-kialakitott-otthon-nagy-britanniaban.htmlA Nagy-Britanniában található Worcestershire-ben különleges projekt keretein belül helyreállítottak egy 800 éves barlangot, ami most igazi elvonulós, idilli szálláshelyként szolgál. A rusztikus báj szerelmeseinek kifejezetten ajánljuk a meglepő módon rengeteg kényelmi elemet magában foglaló házikót. OtthonOrigoKertészkedés a globális felmelegedés elleni küzdelem jegyébenhttp://www.life.hu/otthon/20190610-kerteszkedes-a-globalis-felmelegedes-ellen-es-a-kornyezetvedelem-szellemeben.htmlA kertünkben lévő növényekkel anélkül csökkentjük a levegő szén-dioxid-tartalmát és egyben növeljük az oxigénszintjét, hogy lényegi dolgot nem is tettünk. Ám némi odafigyeléssel és tenni akarással ennél sokkal többre vagyunk képesek. Kerted gondozása legyen környezetvédelmi hobbi is egyben. A fenntartható jövő megalapozása és a globális éghajlatváltozás megállítása kicsiben kezdődik, légy te is ennek részese! Mit tehetsz? Mutatjuk! OtthonOrigoKate Middleton, a Cambridge-i hercegné családi kertet tervezetthttp://www.life.hu/otthon/20190526-kate-middleton-a-cambridgei-hercegne-csaladi-kertet-tervezett.htmlA Királyi Kertészeti Társaság (RHS) 1913 óta minden évben megrendezi a Chelsea Virágbemutatót. Az idei év egyik leghangsúlyosabb „kiállítási darabja" a Cambridge-i hercegné, Kate Middleton által tervezett Vissza a természetbe (Back to Nature) kert volt, amelyet Andree Davies és Adam White tájépítészek segítségével álmodott és alkotott meg. Otthon--Kerüld el a baleseteket: így lehet gyerekbiztos a kertedhttp://www.life.hu/otthon/20190520-keruld-el-a-baleseteket-igy-lehet-gyerek-biztos-kerted.htmlA gyerekbarát kert nem csupán biztonságos, de ingergazdagsága mellett teret is biztosít a szabad játékhoz. A mostani cikkben a biztonságos játékon és időtöltésen lesz a fókusz, jövő héten pedig hozom a gyerekbarát, szórakozásra hívogató kert ismérveit. OtthonOrigoItt a kertszezon, készülj fel bakik nélkülhttp://www.life.hu/otthon/20190407-itt-a-kertszezon-keszulj-fel-bakik-nelkul.htmlVégre megérkezett a tavasz, amit mindenki szeretne a kertjében megélni. Ez a gyönyörű évszak azonban a kerttulajdonosok számára egyfajta felkészülés is a nyári és őszi főszezonra, amelynek során sajnos komoly bakikat is lehet véteni. Segítünk a legfontosabb feladatokkal, hogy te ne ess ebbe a hibába! OtthonOrigoEzek a leggyakoribb mérgező növények a kertbenhttp://www.life.hu/otthon/20190523-a-leggyakoribb-mergezo-novenyek-a-kertben.htmlA kert csodás növényei pompás zöld színükkel és üde színes virágaikkal gondoskodnak arról, hogy minden egyes alkalommal, amikor kilépünk házunk ajtaján, átjárhasson minket a természet burjánzó ereje. Ám nem mind ártalmatlan, bizony vannak, amelyek a háziállatokra, sőt az emberre is veszélyesek. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.