6 ok, amiért imádjuk a 70-es évek lakberendezési stílusát

nappali otthon 70-es évek Glamour stílus lakberendezés lakás bohém dizájn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez az évtized magában foglal több uralkodó stílusirányzatot is, a bohémtól egészen a glamdiszkóig. Ezeket akár ma is könnyedén megidézheted, ha tudod, mi vonz téged igazán, miben érzed otthonosan magad. Lássunk pár példát arra, milyen elemeket csempéssz a nappalidba, ha a 70-es évek stílusában szeretnéd felújítani.

1. Kőfallal határolt kandalló

Az ilyen típusú fatüzelésű kandallóval tökéletesen át fogja hatni az 1970-es évek szelleme a nappalidat, miközben remekül működik a 21. századi élettérrel.

Forrás: Trevor Tondro

2. Geometria és művészet

A különböző geometriai alakzatok és a különleges alakú bútorok a 70-es évek glamúr stílusának két fő védjegye. A kontrasztos, egymástól jól elhatárolt színek összhangja éppúgy megjelenhet egy modern festményen, mint a szőnyegen vagy a bútorok kuszaságában.

Forrás: Katri Kapanen

3. Bohém káosz

A bohém, más néven hippi stílusra a formák és színek egyszerre intenzív, mégis békés együttélése jellemző. Ez még ma is fénykorát éli, remek példa rá a híres színésznő, Drew Barrymore saját tervezésű kollekciója is.

Forrás: Justina Blakeney

4. Modern rusztikusság

Az ominózus évtized a rusztikus dizájnt kedvelők számára is kínál inspirációt. A szőrmeszőnyeg, a klasszikus, kissé durvább faburkolat és a faragott fabútorok egyfajta modern ranch hangulatot kölcsönöznek a nappalinak.

Forrás: Richard Powers

5. Kék bársony

Ne David Lynch filmjére, hanem a 70-es évek egyik nagy slágerére gondolj: a színes bársony kárpithuzatok remekül mutatnak egy impulzív szobában és a már említett geometriai mintákkal.

Forrás: Eric Piasecki

6. Eklektikus varázs

Játékos, mégis kifinomult, ahogy a különböző stílusok egységgé olvadnak, ez a fajta varázslat igen jellemző volt az 1970-es évek lakásdizájnjára.

Forrás: Ricardo Labougle
Sok pénz, kevés ízlés - Súlyos lakberendezési bakikhttp://www.life.hu/otthon/20190523-sok-penz-keves-izles-sulyos-lakberendezesi-bakik.htmlIdőnként lehet látni megmosolyogtató, netán már az ízléstelenség határát súroló lakberendezési remekeket. Írtunk már döbbenetesen csúnya házakról, ám arra, ami most következik, még mi sem voltunk felkészülve. Dőlj hátra, és élvezd! OtthonOrigoEzeket a lakberendezési trendeket imádtuk 2018-banhttp://www.life.hu/otthon/20181227-ezeket-a-lakberendezesi-trendeket-imadtuk-iden.htmlA lakberendezési ötletek 2018-ban sem hagytak minket hidegen. Számtalan ötlettel és példával szolgáltunk, hogy lakásod, házad ne maradjon unalmas. Ezekből szemezgetünk most. OtthonOrigoMéregdrága lakberendezés: nézz körbe a luxuscuccok közötthttp://www.life.hu/otthon/20181030-meregdraga-lakberendezes-nezz-korbe-a-luxus-cuccok-kozott.htmlNem kell sokáig keresgélnünk, hogy túlárazott, méregdrága termékekre bukkanjunk. A most következőkben olyanokat hoztunk, amelyek itt-ott ugyan aranyozottak, márványalapon fekszenek, neves tervezők keze nyomát viselik, de a hozzájuk rendelt árakkal kissé megszaladt a gyártó tolla. OtthonOrigoLégy Te a lakberendezési stílusrendőrség: Menő vagy ciki?http://www.life.hu/otthon/20180912-legy-te-a-lakberendezesi-stilusrendorseg-meno-vagy-ciki-szavazas.htmlRengeteg olyan lakberendezési stílus, elem és kiegészítő van, amely megrekedt az évek örvényében, és mi sem szeretnénk őket lecserélni. Beépülhetnek otthonunk stílusába, ragaszkodhatunk hozzájuk, netán praktikumuk miatt nem akarunk megválni tőlük. A következőkben összeszedtünk ezek közül párat, melyeknél nehéz eldönteni, hogy valóban lejárt-e az idejük. Dönts Te! OtthonOrigoNe félj az aranytól akkor se, ha a lakberendezésről van szó!http://www.life.hu/otthon/20180514-ne-felj-az-aranytol-a-lakberendezes-teren-se.htmlA fémes anyagok használatának trendje idén is hódít, és még hosszú ideig divatos marad. Ahogy saját megjelenésünk fényét emelhetjük arany kiegészítőkkel, úgy otthonunk intim szférájába is nyugodtan beemelhetjük ezt a fenséges anyagot és színt. Nem mindegy azonban, hogy ezt miként teszed, hiszen könnyen lehet belőle sok(k). OtthonOrigoA rusztikus és az ipari lakberendezési stílus házasságahttp://www.life.hu/otthon/20180302-a-rusztikus-es-az-ipari-lakberendezesi-stilus.htmlA rusztikus és az ipari lakberendezési stílust, általában két teljesen ellentétes pólusként szoktuk számon tartani. Az egyik meleg, otthonos, a másik rideg és fémes. Nehéz belegondolni abba, hogy ezeket lehet keverni, de meglepő módon remekül kiegészítik egymást. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.