Évente 6 kiló zöldséget és gyümölcsöt dobunk ki

Forrás: Shutterstock -
kuka pazarlás zöldség Nébih gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Nébih adatai szerint évente fejenként csaknem 6 kilogramm zöldséget és gyümölcsöt dobunk ki Magyarországon.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szemléletformáló kampányt indított a zöldség-gyümölcs pazarlása ellen „Vegyél számba!” címmel – számolt be róla az MTI.

A Nébih legfrissebb kutatása szerint Magyarországon évente fejenként csaknem 6 kilogramm zöldséget és gyümölcsöt dobnak ki, ennek egy részét pusztán azért, mert alakjuk vagy esztétikai megjelenésük nem annyira tetszetős.

Évente 6 kilót zöldséget és gyümölcsöt dobunk ki Forrás: Shutterstock

A kampányban arra hívják fel a vásárlók figyelmét, hogy nem csak a legfrissebb, legszabályosabb, legesztétikusabb zöldség-gyümölcs tápláló, megfelelő tárolással a fogyaszthatósági idő meghosszabbítható, és érdemes hazai termékeket vásárolni, mert azok frissebbek a távolabbi országokból érkezőknél.

Vádat emeltek a soroksári futónő megölésével gyanúsított férfi ellenhttp://www.life.hu/news/20190703-vadat-emeltek-a-soroksari-futono-megolesevel-gyanusitott-ferfi-ellen.htmlVádat emelt a Fővárosi Főügyészség a soroksári futónő meggyilkolásával gyanúsított férfi ellen. News--Hétvégétől újabb szakaszát újítják fel a 4-es és 6-os villamosnak, felborul a közlekedéshttp://www.life.hu/news/20190703-hetvegetol-ujabb-szakaszat-ujitjak-a-4es-es-6os-villamosnak-felborul-a-kozlekedes.htmlSzombattól a Margit körút Széna tér és Török utca közötti szakaszán is elkezdik a 4-es és a 6-os villamosvonal nyári felújítását – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel. News--Dunai hajóbaleset: választani kellett, kit mentenek ki a vízbőlhttp://www.life.hu/news/20190703-dunai-hajobaleset-valasztani-kellett-kit-mentenek-ki-a-vizbol.htmlHét másodperc alatt süllyedt el a Hableány sétahajó, amikor összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A tragédiát mindössze heten élték túl. A süllyedés pillanatában az áldozatok segítségére sietőknek dönteniük kellett, hogy kit mentenek ki. NewsFotó: Polyák Attila - OrigoVolt Fesztivál: a Páneurópai piknik évfordulóját ünnepelték Trabantokkal és fotókiállítássalhttp://www.life.hu/news/20190702-volt-fesztival-a-paneuropai-piknik-evfordulojat-unnepeltek-trabantokkal-es-fotokiallitassal.htmlA 30 éve szabadon-kampány keretében a Volt Fesztivál egy különleges fotókiállítással kedveskedett látogatóinak. Éppen 30 évvel ezelőtt rendezték meg a Páneurópai pikniket, így ennek apropójából Trabantokat, korabeli plakátokat és a határnyitást megörökítő fényképeket állítottak ki. Ennek részleteiről a fesztivál főszervezője mesélt. News--Elképesztő fotók: másfél méternyi jég hullott Mexikóbanhttp://www.life.hu/news/20190702-elkepeszto-fotok-masfel-meternyi-jeg-hullott-a-mexikoban.htmlMásfél méternyi jég hullott a mexikói Guadalajarában és környékén helyi idő szerint vasárnap. A jégeső házakban, járművekben és üzletekben tett kárt. News--Elhunyt a népszerű tévés, James Clarke, valószínűleg túladagolta magáthttp://www.life.hu/news/20190701-elhunyt-a-nepszeru-teves-james-clarke-valoszinuleg-tuladagolta-magat.htmlA szakma megdöbbenéssel fogadta James Clarke, azaz Fungi halálának hírét. Úgy tudni, hogy a népszerű tévés túladagolta magát. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.