7 érv a fahatású greslapok mellett

Forrás: Shutterstock -
kőporcelán fahatású burkolat greslap bauhaus2019 hideg burkolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A melegburkolat egyik legnépszerűbb darabja a parketta. Ám a fa igen kényes felület: könnyen karcolódik, érzékeny a nedvességre, fakul, kopik, még a fényezés ellenére is. Nem kell azonban választani az időtállóság és az élmény között. Ha a fa otthonos érzésére vágyunk, remekül kiváltható a fahatású greslappal.

A fahatású greslap mellett nem csupán a könnyű tisztíthatóság és a vegyszerekkel szembeni ellenállás szól.

Összegyűjtöttünk 7 érvet, ami egészen biztosan elgondolkodtatja majd a parkettahívőket is.

1. A kőporcelán kopásállósága igen magas, kevésbé sérülékeny és nehezebben karcolódik, tehát kiváló választás hosszú távú padlóburkolásra.

A kőporcelán kopásállósága igen magas, kevésbé sérülékeny Forrás: Shutterstock

2. Nem csupán beltéren, de kültéren, azaz a teraszon, sőt egyes fajtákat akár a falon is használhatjuk. Tehát egy igazi multifunkcionális burkolóanyagról beszélünk.

3. Ellenáll a különböző időjárási elemeknek, esetében nem kell se fagy-, se jégkároktól tartani, továbbá nem fakítja az erős napsütés sem.

Ellenáll a különböző időjárási elemeknek, nem fakítja az erős napsütés sem Forrás: Shutterstock

4. Van egy fajtája, amit rektifikált lapoknak neveznek. Ezek élei tökéletesen illeszkednek egymáshoz, így fuga nélkül is letehetőek. Ezzel érhető el az igazi fahatású padlóburkolat.

5. A fürdőszobákba és mosdókba a parketta nem ajánlott, pedig remek hangulatot árasztana. Ennek megteremtéséhez nyújt kiváló alternatívát a fahatású kőporcelán. Ebben az esetben érdemes matt vagy speciális csúszásmentes felületűt választani.

A fürdőszobában kiváló alternatívát nyújt, itt érdemes matt vagy csúszásmentes felületűt választani Forrás: Shutterstock

6. A konyhába kemény felülete miatt ajánlott, hiszen ebben a helyiségben nem ritka, hogy edények, kések, vágódeszkák pottyannak le a padlóra. A hagyományos hideg-padlóburkolatokkal ellentétben a fahatású greslap egyszerre biztosítja az otthonosság érzését és az időtállóság adta nyugalmat.

A konyhába kemény felülete miatt ajánlott Forrás: Shutterstock

7. Mivel a faerezetes greslap tűzálló, bátran alkalmazható kandallós helyiségben vagy épp a terasz grillezősarkában. Ráadásul a kipattanó parázs sem hagy rajta nyomot.

A cikket támogatta a Bauhaus Szakáruházak.

6 ok, amiért imádjuk a '70-es évek lakberendezési stílusáthttp://www.life.hu/otthon/20190628-6-ok-amiert-imadjuk-a-70es-evek-lakberendezesi-stilusat.htmlEz az évtized magában foglal több uralkodó stílusirányzatot is, a bohémtól egészen a glamdiszkóig. Ezeket akár ma is könnyedén megidézheted, ha tudod, mi vonz téged igazán, miben érzed otthonosan magad. Lássunk pár példát arra, milyen elemeket csempéssz a nappalidba, ha a '70-es évek stílusában szeretnéd felújítani. OtthonOrigoBudapesti belvárostúra – Csodás homlokzatok a Nagykörútonhttp://www.life.hu/otthon/20190703-budapesti-belvaros-tura-csodas-homlokzatok-epuletek-hazak-a-nagykoruton.htmlA Nagykörút Budapest belvárosának meghatározó útszakasza, amely keresztülhalad a főbb belső kerületeken. 20–30 éve bevásárlóutcaként is ismerték, de ma már az emberek többsége csak szeretné letudni az általa közrefogott távot. Pedig ha időnként felnéznénk, csodálatos épületekre csodálkozhatnánk rá. OtthonOrigoHatalmasak és lenyűgözőek - Így nevelj fát a lakásodban!http://www.life.hu/otthon/20190630-hatalmasak-es-lenyugozoek-igy-nevelj-fat-a-lakasodban.htmlA növények minden otthont szebbé, kellemesebb hangulatúvá és üdébbé tesznek. Nem kell azonban hobbi botanikusnak lenned, vagy egy egész élőfalat készítened ahhoz, hogy bevidd közvetlen életteredbe a természetet. Gondozz csupán egyet, ami elég nagy és látványos: ültess a lakásba fát! OtthonOrigoÍgy tárold okosan a szezonális holmit a garázsban!http://www.life.hu/otthon/20190620-igy-tarold-okosan-a-szezonalis-holmit-a-garazsban.htmlA garázs elsősorban az autó felségterülete, de mind tudjuk, hogy az esetek nagy többségében egyfajta tárolóhelyiségként is funkcionál. Ha jól osztod be a teret, számtalan – akár szezonális – dolgot is tárolhatsz benne! OtthonOrigoKözeleg a grillszezon – Milyen grillezőt érdemes választani?http://www.life.hu/otthon/20190521-kozeleg-a-grillszezon-milyen-grillezot-erdemes-valasztani.htmlA kerti grillezés, az egyedi ízvilágú ételeken túl, hangulatos családi és baráti programnak is számít. A grilleszközök kínálata az elmúlt évek alatt igencsak kibővült, nem csoda, ha nagy dilemmát okoz, melyik is felelne meg az igényeinknek. Mielőtt vásárlásra adnád a fejed, segítünk, hogy a lehető legjobb döntést hozhasd meg. OtthonOrigoHol és hogyan tárold szakszerűen a kerti szerszámokat? Itt a válasz!http://www.life.hu/otthon/20190522-hol-es-hogyan-tarold-szakszeruen-a-kerti-szerszamokat-itt-a-valasz.htmlA kert egyrészt a béke szigete, a zöld gyep, a színesen nyíló virágok és a csodásan metszett bokrok, fák otthona, másrészt a családi, baráti összejövetelek kellemes és hangulatos helyszíne. A kert tehát számtalan funkciót tölt be az életünkben, ám ezek nemcsak élvezettel, de gyakran némi felfordulással és bizony felelősséggel is járnak. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.