Támadnak a púposszúnyogok, amelyeknek a csípése hatalmasra dagad

csípés dagadás szúnyogcsípés púposszúnyog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem vagyunk biztosak benne, hogy van ma olyan ember az országban, akinek ne lenne legalább 10 szúnyogcsípés a testén. Ezek sem egyformák, vannak nagyobbak, kisebbek, sőt óriásiak. Utóbbiakat a vízpartokon hemzsegő púposszúnyogok okozzák.

A púposszúnyogok csípése sokkal kellemetlenebb a többinél. Sokkal nagyobb duzzanatot okoz, ami rendkívüli módon viszket is. Sajnos a gyógyulása is tovább tart. A kilátások pedig nem jók, az aktuális időjárás nagyon kedvező a szaporodásukhoz.

"Alvadásgátló anyagok vannak a tápcsatornájában, ez pedig az ember számára azért rossz, mert a sebek lassabban hegednek be" – mondta a szakértő a TV2 Tények című műsorában.

A legjobban a 0-s vércsoportot szeretik a szúnyogokhttp://www.life.hu/drlife/20190630-a-legjobban-0as-vercsoportot-szeretik-a-szunyogok.htmlVan, akit minden szúnyog azonnal megtalál, és akadnak olyan szerencsések is, akik a legnagyobb invázió közepette is megússzák néhány csípéssel. Vajon miért van ez így? Dr. Life-- Lepkeszúnyog: a kevésbé ismert élősködő, ami veszélyes az állatokrahttp://www.life.hu/news/20190627-lepkeszunyog-a-kevesbe-ismert-eloskodo-ami-veszelyes-az-allatokra.htmlA kutyára és macskára veszélyes külső élősködők közül leginkább a kullancs, a bolha és a szúnyog ismert széles körben. Azonban más rovarok is veszélyt jelentenek kedvenceinkre, például a lepkeszúnyog. Ez a vérszívó bőrbetegséget okozhat, még jelentősebb azonban a Leishmaniasis veszélye, amit a Leishmania parazitacsalád egyik apró tagja okoz, mely a lepkeszúnyog csípésével kerül a gazdatestbe. A krónikus betegség végzetes is lehet, valamint zoonotikus betegség, tehát emberre is veszélyes. A világ egyes területein a Leishmaniasis komoly egészségügyi probléma. News--Így védekezz természetes módszerekkel a szúnyogok ellenhttp://www.life.hu/otthon/20190620-igy-vedekezz-termeszetes-modszerekkel-a-szunyogok-ellen-a-nyaraloban.htmlA nyári estéket igencsak meg tudják keseríteni a szúnyogok, melyek csak arra várnak, hogy a gyanútlanul szabadon hagyott bőrfelületekre szálljanak, és már szúrnak is. Nem a fájdalom, hanem az általuk esetleg terjesztett betegségek és a szúrásuk után maradt vörös, viszkető foltok azok, melyeket mind szeretnénk elkerülni. Az irtásuk már zajlik, de érdemes mindent megtennünk azért, hogy a túlélőket is távol tartsuk magunktól. OtthonOrigoSzúnyogcsípéstől kapott allergiás rohamot egy 4 éves esztergomi kisfiú: kórházba kerülthttp://www.life.hu/news/20190624-szunyogcsipestol-kapott-allergias-rohamot-egy-4-eves-esztergomi-kisfiu-korhazba-kerult.htmlEgy Esztergom melletti településen úgy megcsipkedtek a szúnyogok egy 4 éves kisfiút, hogy allergiás rohamot kapott és kórházba kellett vinni. NewsOrigoAutógumiból készül az a szúnyogcsapda, amelyet tudósok fejlesztettek kihttp://www.life.hu/otthon/20190621-autogumibol-keszul-az-a-szunyogcsapda-melyet-tudosok-fejlesztettek-ki.htmlAz ország Bálint gazdája, azaz Bálint György osztott meg egy cikket a közösségi oldalán, amelyben bemutatnak egy új szúnyogcsapdát, amely autógumiból készül. Igazán figyelemreméltó találmány. OtthonOrigoMagyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog: 22 fajta vírust terjeszthethttp://www.life.hu/news/20190618-magyarorszagon-is-megjelent-az-azsiai-tigrisszunyog-22-fajta-virust-terjeszthetnek.htmlMagyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog (más néven ázsiai zebraszúnyog); a rovar számos fertőző betegség potenciális terjesztője – figyelmeztet a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Ökológiai Kutatóközpontja. News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.