Jennifer Aniston és Whoopi Goldberg otthonát is magyar műtárgyak díszítik

Forrás: AFP/2019 Getty Images/David Livingston -
antikvitás Whoopi Goldberg műtárgy képzőművészet bútor Jennifer Aniston
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egymásnak adják a kilincset a világsztárok Budapesten, azt azonban csak kevesen tudják, hogy nem csak élményeket visznek magukkal haza. Sokan ugyanis képzőművészeti alkotásokat, műtárgyakat is vásárolnak. 

Mi a közös Whoopi Goldbergben, Jennifer Anistonban és David Thewlisben? Nem csak a színészet, hiszen mindhármuk otthonát magyar műtárgyak díszítik. Erről a Borsnak meséltek az Ernst Galéria tulajdonosai, Ernst Wastl és Eleni Korani.

Egyik vásárlójuk Whoopi Goldberg volt. „Elképesztő érzékkel választott magának 20–25 darabot, többek között Gorka Géza-kerámiákat, festményeket és egy biedermeier fotelpárt is. Amikor ellátogatott a galériába, vicces helyzetbe kerültünk, ugyanis kártyával akart fizetni, de akkoriban egy bizonyos összeg felett fel kellett hívni a bankot, hogy igazolja a vevőt. Mondtam, hogy Whoopi Goldberg az. Erre a banki asszisztens megkért, hogy kérjem el az útlevelét, és győződjek meg róla, hogy biztos Whoopi Goldberg áll velem szemben” – mesélte a lapnak Eleni.

Jennifer Aniston magyar művész székén ücsörög Forrás: AFP/2019 Getty Images/David Livingston

Jennifer Aniston egy New Yorkban található galériában vásárolt magának egy Kozma Lajos-széket, melyet Eleni férje restaurált. „Az egyik leghíresebb New York-i galériába került tőlünk, ahonnan egyszer csak kaptunk egy telefont, hogy a színésznő személyesen vásárolta meg a darabot” – idézte fel az emlékeket a tulajdonos.

A Harry Potter-filmek Lupin professzora, David Thewlis két hónapot töltött hazánkban, amikor párja, Anna Friel a Báthory Erzsébet életéről szóló filmet forgatta. „David egy Gábor Móricz-virágcsendéletet, illetve Kiss Ferenc-ötvösmunkát vett a kedvesének” – árulta el Eleni. Hozzátette: a színész azt szerette, ha nem bánnak vele sztárként.

Budapesti belvárostúra - Körfolyosós mesevilág a belvárosbanhttp://www.life.hu/otthon/20190703-budapesti-belvaros-tura-korfolyosos-meseorszag-a-belvarosban.htmlA József körút 30-32-es szám alatt lévő épület nem is kívülről fogott meg minket, egyszerűen csak kíváncsivá tett, mi rejtőzhet a nyitott kapu mögött. A házba lépve, a lépcső bal és jobb oldalán is találtunk egy-egy körudvart. Amikor jobbra fordultunk, fotós ismerősömmel elég volt egymásra pillantanunk, hogy tudjuk, emellett nem mehetünk el. OtthonOrigoMegmutatta otthonát Esztergályos Cecíliahttp://www.life.hu/otthon/20190709-megmutatta-otthonat-esztergalyos-cecilia.htmlEsztergályos Cecília csodálatos erdőszéli otthonát mutatta be: ketten laknak a 300 négyzetméteres házban. Otthon--A világ 5 legdrágább magántulajdonban lévő otthonahttp://www.life.hu/otthon/20190701-a-vilag-5-legdragabb-magantulajdonban-levo-otthona-haza.htmlSokmilliós házakról igen gyakran lehet olvasni, mi is megmutattuk már például a legdrágább sztárotthonokat. Ám az, hogy egy család 2 milliárdos házban éljen, főként, ha ez dollárban értendő, normál emberi léptékkel szinte fel sem fogható. OtthonOrigoHatalmasak és lenyűgözőek - Így nevelj fát a lakásodban!http://www.life.hu/otthon/20190630-hatalmasak-es-lenyugozoek-igy-nevelj-fat-a-lakasodban.htmlA növények minden otthont szebbé, kellemesebb hangulatúvá és üdébbé tesznek. Nem kell azonban hobbibotanikusnak lenned, vagy egy egész élőfalat készítened ahhoz, hogy bevidd közvetlen életteredbe a természetet. Gondozz csupán egyet, ami elég nagy és látványos: ültess a lakásba fát! OtthonOrigoHárom hónap múlva tudna kiköltözni Koós Jánossal közös házukból Dékány Saroltahttp://www.life.hu/otthon/20190704-koos-janos-ozvegye-ugy-dontott-eladja-kozos-otthonukat.htmlMinden szoba és bútor elhunyt férjére emlékezteti közös otthonukban Dékány Saroltát, Koós János özvegyét. Úgy döntött, megválik a XII. kerületi háztól, eladásra kínálja. Otthon--Costa Rica-i sziklaház látványos kilátással az óceánrahttp://www.life.hu/otthon/20190628-costa-ricai-sziklahaz-latvanyos-kilatassal-az-oceanra.htmlA Cocobolo-ház, melyet a Canas építészei terveztek, egy 40 méter magas szikla peremén fekszik. A Costa Rica-i otthonból csodálatos kilátás nyílik az óceánra és a tőle délre található szárazföldre. Nevét a szomszédos fákról kapta, amelyek az erdő és a folyó kanyonjában nőnek. Csodálatosan épül bele az őt körülvevő, burjánzó természetbe, miközben kiszolgálja a modern luxust kedvelőket is. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.