Betörtek a Buckingham-palotába, miközben II. Erzsébet királynő aludt

Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Chris Jackson -
betörés Buckingham-palota II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tegnap hajnalban egy 22 éves fiatal férfi tört be a Buckingham-palotába, a rendőrök viszont szerencsére még idejében elkapták, így nem jutott II. Erzsébet királynő közelébe. 

A palota kerítésén könnyedén átjutott az a fiatal férfi, aki tegnap hajnalban kísérelt meg betörést a londoni Buckingham-palotába. A zárt ajtókon szerencsére már nem jutott át, így a palotába nem sikerült belépnie. A rendőrök 4 percen belül a helyszínre értek és letartóztatták a férfit, akinél fegyvert nem találtak. Az esetről a királynőt is értesítették, aki a betörési kísérlet alatt a palotában tartózkodott, és aludt.

Egy fiatal férfi tört be a Buckingham-palotába Forrás: Picture-Alliance/AFP/Albert Nieboer

Ritkán történik ilyen eset, legutóbb 1982-ben egy skizofrén férfi jutott be a palotába, sőt, ő a királynő hálószobájában is járt. II. Erzsébet ekkor is higgadt maradt, habár a férfi öngyilkossággal is fenyegetőzött. A királynő szobájában található pánikgomb azonban hamar riasztotta a rendőrséget, így komolyabb baj akkor sem történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.