Jön az újabb poloskainvázió: új fajok is felbukkanhatnak

Forrás: Shutterstock -
kártevő poloska szeptember Invázió
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Agrároldal.hu-nak adott interjút Vétek Gábor, a Szent István Egyetem Rovartani Tanszékének munkatársa. A szakember nem sok jóval kecsegtet.

Újabb poloskainvázióra számíthatunk, a szakértő szerint augusztus végén, szeptemberben újra ellepnek bennünket a gusztustalan bogarak, és új fajok is felbukkanhatnak. Hazánkban Budapesten, Pest megye térségében, Pécs környékén, Győrben, Szolnokon és Szegeden a legrosszabb a helyzet.

Jön az újabb poloskainvázió: új fajok is felbukkanhatnak Forrás: Shutterstock

Vétek Gábor szerint a legbiztosabb védekezés ellenük a fizikai távoltartás, nagyon pontosan kell feltenni a szúnyoghálókat, hogy ne jussanak be a lakásba. Piretroid hatóanyagú szereket is bevethetünk, de arra senki se számítson, hogy a szer hetekig hatásos lesz, ismételni kell az irtást.

4 különleges képességű szobanövény, melyek meg fognak lepnihttp://www.life.hu/otthon/20190806-4-kulonleges-kepessegu-szobanoveny-melyek-meg-fognak-lepni.htmlA növények nem csupán a szervezetünknek tesznek jót, például légtisztító hatásukkal, de az általános közérzetünket is pozitívan befolyásolják. Különleges alakú szobanövényekről korábban már írtunk, most következzenek a víz alatt lélegző és feltámadásra képes növények. OtthonOrigoDonatella Versace gondolt egyet, és vett egy 50 szobás nyaralót Olaszországbanhttp://www.life.hu/otthon/20190808-donatella-versace-gondolt-egyet-es-vett-egy-nyaralot-villat-olaszorszagban.htmlDonatella Versace ízléséről lehetne vitatkozni – elég csak a plasztikai műtéteire gondolnunk –, de egy biztos, a luxushoz nagyon ért. Nem is csodálkozhatunk hát, hogy Észak-Olaszországban nem egy aprócska, hangulatos nyaralót vett, hanem egy 50 szobás villát. OtthonOrigoÁlomotthonok - Egy orosz lakás, ami egyszerre modern minimalista és vibráló retró stílusúhttp://www.life.hu/otthon/20190806-alomotthonok-egy-orosz-lakas-ami-egyszerre-modern-minimalista-es-vibralo-retro-stilusu.htmlSzinte teljességgel elképzelhetetlen, hogy a retró és a modern stílus nem csupán megférjen egymás mellett, de csodásan kiegészítve egymást hozzanak létre egy inspiráló, mégis nyugodt otthont. Nos, ez a vélekedés csak mostanáig tartotta magát, mivel ez az oroszországi lakás rácáfolt. OtthonOrigoIlyen gyakran kell ágyneműt mosni a szakértő szerinthttp://www.life.hu/otthon/20190808-ilyen-gyakran-kell-agynemut-mosni-a-szakerto-szerint.htmlSzakértő elárulta, milyen gyakran érdemes kimosnunk az ágyneműnket. OtthonOrigoDrew Barrymore vidám és színes gyerekszoba-kollekciót tervezetthttp://www.life.hu/otthon/20190806-drew-barrymore-szineszno-vidam-es-szines-gyerekszoba-kollekciot-tervezett.htmlDrew Barrymore nem csupán kiváló színésznő, aki idén tavasszal bohém lakberendezési termékeivel elcsábította a hippi életérzésért rajongókat. Nem. Ő emellett édesanya is, így nem meglepő, hogy egy gyermekbútor-kollekcióval is meglepett minket. OtthonOrigoA legszuperebb függőszékek beltéri és kültéri pihenésrehttp://www.life.hu/otthon/20190806-a-legszuperebb-fuggoszekek-belteri-es-kulteri-pihenesre.htmlA függőszékeknek és -foteleknek nem csupán a kertben van helyük. A nappali csodás kiegészítőiként is remekül funkcionálnak, főként, mivel sokféle változatban kaphatók. De mégis miért érdemes beszerezned egyet? Eláruljuk. Otthon



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.