Hibák, amiket takarításkor elkövethetsz

Forrás: Shutterstock -
hibák porszívó takarítás tisztítószer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Talán nem is gondolnád, milyen könnyű hibákat elkövetni a takarítás közben. Eláruljuk, mire gondolunk pontosan!

Nem üríted ki a porszívót

Sok ember porszívózás után elfelejti kiüríteni a porzsákot. Ezzel nemcsak a gép élettartamát rövidíthetik meg, de saját egészségüket is kockáztatják. Szakemberek szerint a baktériumok nagyon gyorsan elszaporodhatnak a porszívó belsejében, és így könnyen megbetegíthetik az embert. Nemcsak üríteni érdemes, de ajánlott fertőtleníteni is.

A porszívót mindig ürítsd ki Forrás: Shutterstock

Veszélyes kémiai reakciók

Nem jó ötlet takarításkor összeönteni a különböző tisztítószereket, azok ugyanis könnyen reakcióba léphetnek egymással és veszélyesek lehetnek. A Mirror azt írja, a fehérítőt például soha ne öntsük hozzá ammónia alapú tisztítószerekhez, együttesen ugyanis mérgező gázokat termelhetnek.

Csak megigazítod az ágyat

Ha felébredés után csak megigazítod az ágyat, akkor nagyon rosszul teszed. Jobb, ha az egész ágyneműt elpakolod az ágyneműtartóba, a matracnak ugyanis szellőznie kell. Ha nem szellőzik, könnyedén elszaporodhatnak benne az olyan baktériumok, atkák, amelyek asztmát, viszketést és szemirritációt okozhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.