Készítsd fel házadat és kertedet az ajtón kopogtató hűvös őszre

ház ereszcsatorna kert ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ősz érezhetően megérkezett, ám a 20 fok körüli nappali hőmérséklet hamarosan odébb áll és helyét a hajnali talajmenti fagyok veszik át. Érdemes hát felkészülnöd és sálat, sapkát adnod a házadra, kertedre.

Tisztítsd meg az ereszcsatornát!

Az őszi esős, falevélben dúskáló szezon előtt mindenképp érdemes kitisztítani az ereszt, így elkerülve a lerakódás miatti eltömődést, beázást és egyéb károkat.

Ősszel mindenképp érdemes kitisztítani az ereszt Forrás: Shutterstock

Nem elég csak elzárni a csapot!

A kerti csapokban és slagokban megrekedt víz télen megfagy. Az így kitáguló anyag pedig tönkreteheti őket. Épp ezért nem elegendő elzárni, ki is kell engedni a bennünk felhalmozódott vizet.

Tedd el a kerti bútorokat!

Ezzel ugyan még várhatsz pár napot, de már most készíts elő a helyüket a garázsban vagy a kerti kisházban, hiszen az éjszakai fagyok hamarosan megérkeznek, amik tönkre tehetik őket.

Idejében el kell pakolni a kerti bútorokat, nehogy a fagy kárt tegyen bennük Forrás: Shutterstock

Ellenőrizd a nyílászárókat!

Még a fűtés szezon előtt fontos az ablakok és ajtók megfelelő szigeteléséről meggyőződni. Abban az esetben, ha úgy tapasztalod, bizony nem zár tökéletesen az ablak, nem kell feltétlenül újakra cserélned. Egyszerűen megoldhatod öntapadós ablak szigetelővel is. Ezzel nem csupán melegebb lesz, de a fűtés számlád is csökkenni fog.

Egy graffiti művész átlátszóvá festi a falakat - Fotókhttp://www.life.hu/otthon/20190912-egy-graffiti-muvesz-atlatszova-festi-a-falakat-fotok.htmlA közterek festői aka graffiti művészek célja elsősorban a járókelők figyelmének felkeltése. A művészet ezen ága, mely kéz a kézben jár az ember által épített környezettel, szinte minden esetben valamilyen rejtett üzenetet hordoz magában. Nem korlátozza se vászon, se helyszín, csak az önkifejezés és a tehetség. Korábban is mutattunk már elképesztő graffitiket, de ehhez hasonlót még nem. OtthonOrigo4+1 tipp lakásfelújításhoz – Változtass, akár egy hétvége alatthttp://www.life.hu/otthon/20190910-4-tipp-lakasfelujitashoz-valtoztass-akar-egy-hetvege-alatt.htmlÚj otthonba költözni mindig izgalmas, de az újdonság varázsa meglévő lakásodban is könnyedén elérhető. A lakásfelújítás sokak számára egyet jelent a hónapokig tartó káosszal, mi azonban olyan tippeket hoztunk, melyek akár egy hétvége alatt is megvalósíthatóak. OtthonOrigoA home staging, az ingatlan eladásnál akár milliókat is jelenthet http://www.life.hu/otthon/20190910-home-staging-ami-ingatlan-lakas-hazeladasnal-akar-milliokat-is-jelenthet.htmlNem titok, hogy mindenki szinte azonnal, maximális értékén szeretné eladni ingatlanát. Ám itthon még mindig többen vannak azok az eladók, akik ezért cserébe nem tesznek semmit. Épp ezért itt az ideje, hogy megismerkedjünk a home staging fogalommal, ami alatt a lakás, ház, eladásra való felkészítését értjük. OtthonOrigoNe csak írj vele: a krétának minden otthonban ott a helye!http://www.life.hu/otthon/20190904-ne-csak-irj-vele-kreta-ami-konnyit-a-haztartas-terhein-minden-otthonban-ott-a-helye.htmlA krétafal nagyszerűen kihasználható felületet teremt az otthonodban, akár jegyzetelésre, akár üzengetésre használod. A fehér kréta, ebben az esetben alapdarab, de tudtad-e, hogy nem csupán írásra, rajzolásra használhatod? Mutatjuk, hogy miben könnyíthet az életeden! OtthonOrigoLuxus az őrülten gazdagoknak címezve - Videóhttp://www.life.hu/otthon/20190901-luxus-haz-az-orulten-gazdagoknak-cimezve-video.html„A pompa és a luxus csúcsa", így jellemzik ezt a Los Angeles nívós környékén lévő Bel-Air-i házat. Már a méretei is döbbenetesek a belső és külső tereiről nem is beszélve. Bár mi nem vagyunk hívei az effajta felesleges luxus-hajhászásnak, mégis megakadt rajta a szemünk. OtthonOrigo4 különleges képességű szobanövény, melyek meg fognak lepnihttp://www.life.hu/otthon/20190806-4-kulonleges-kepessegu-szobanoveny-melyek-meg-fognak-lepni.htmlA növények nem csupán a szervezetünknek tesznek jót, például légtisztító hatásukkal, de az általános közérzetünket is pozitívan befolyásolják. Különleges alakú szobanövényekről korábban már írtunk, most következzenek a víz alatt lélegző és feltámadásra képes növények. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.