Korszerűen tetőtér-beépítéssel

Forrás: Velux.hu -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Íme a VELUX tetőtér-specialistáinak javaslatai a gazdaságosabb otthon kialakítása érdekében.

Az első lépések
A VELUX szakértői az alábbiakat javasolják a kényelmes és modern lakótér kialakításához:
• Kérjünk hőkamerás vizsgálatot, ami megmutatja, hogy milyen átalakításokra van szükség, illetve az elvégzett változtatások milyen javulást hoznak az épület hőháztartásában.
• A tetőtér szerkezetének megerősítésekor a bontás helyett a meglévő elemeket stabilizáljuk anyagukban azonos, jó minőségű termékekkel.
• Az energiahatékonysághoz nélkülözhetetlen a tető megfelelő rétegrendjének kialakítása, és az elemek méretbeli szabályainak betartása. Egy jól szigetelt tetővel optimális hőmérsékletet, szellőzést és páraszintet biztosíthatunk, így a fűtési számla csökkenthető, és elkerülhető a klímaberendezések használata.
• A tetőtér hőszigetelését a gyártói előírások szerint, szálas hőszigetelő anyaggal készítsük, és jó minőségű, alacsony hőátbocsátási tényezőjű nyílászárókat építsünk be.
• A szarufák közötti hőszigetelésen felül a szaruzat tetejére kell még min. 10-15 cm vastag szigetelést beépíteni. Ha most cselekszünk, hamar megtérül az ára, később viszont már nem lehet cserélni.
• A légrés vastagsága minimum 5 cm legyen, hiszen hiába vastag a hőszigetelés, nem lesz megfelelő a légáram.
• A hőszigetelés és a belső párazáró fólia legyen minél vastagabb. A toldásokat, csőáttöréseket le kell ragasztani!
• A külső fólia mindenképpen páraáteresztő legyen, különben a fólia alatti tetőszerkezet elkorhad.
• Ne spóroljunk sem a minőségi anyagokon, sem a nyílászárókon.

Forrás: Velux.hu

Energiahatékonyság fejlesztés

A tetőtér vizsgálata megmutatta, hogy a beépítés során alkalmazott technológiának, a felhasznált szigetelő anyagoknak, valamint a minőségi VELUX tetőtéri ablakoknak köszönhetően a tető, mint új zárófödém válik a ház részévé. Fontos a nyílászárók minősége, alacsony hővesztesége, hiszen felületük számottevő az épületen. A VELUX tetőtéri ablakok jó hőszigetelési tulajdonsággal rendelkeznek a tokozat, a keret kidolgozottságát és az üvegfelületek minőségét tekintve. A beépítéssel a fűtés valóban a lakókat szolgálja költség- és energiatakarékosan. Az épület energetikai besorolása akár két szintet javulhat a minősítési skálán, tehát a ház gazdaságosabbá és energiahatékonyabbá válik.

Forrás: Velux.hu

Egészséges és környezetbarát lakótér

A beépítetlen tetőtér jelentős hűlő felülete a háznak, a fűtött tér légáramlatának útjában van, így komoly hőveszteséget okoz. Ez rengeteg elpazarolt energiát jelent, amely nemcsak a környezet terheli, hanem plusz költséget is jelent. Gondos tetőtér kialakítással megszüntethető az olyan egészségre ártalmas probléma is, mint a penészesedés. A beépítés ár-érték arányosan a legjobb megoldás egy háztartás havi rezsiköltségeinek csökkentésére, jó hőérzetet, növekvő komfortot, és új életteret teremtve.

Forrás: Velux.hu

További információ és tippek a tetőtér kialakításához: www.VELUX.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.