genetikus Nagy Zsolt genetika szakértő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Véleménye szerint a  géntérképezés tudománya ma már nemcsak a gyermekvállalást segíti, hanem fontos eleme az egyénre szabott egészségmegőrzésnek is.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem biológus diplomát, majd a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán lettem a multidiszciplináris orvostudomány doktora. Géndiagnosztikai laboratóriumokban dolgoztam, ma már saját géntérképezési laboratóriumot vezetek.
Véleményem szerint a genetika tudományáról nagyon sokat hallunk, de kevés információnk van arról, hogy a géntérképezés miben segíti az egészségünk védelmét. Ma már például egy egyszerű génvizsgálattal eldönthető, melyik nő szedhet fogamzásgátló tablettát, és ki nem.
Fontosnak tartom a tudományos ismeretterjesztést érthető és közérthető formában. Részt veszek az óvodai és középiskolai képzésben, egyetemi hallgatókat tanítok, valamint tudományos genetikai kutatásokat vezetek.


A következő témakörökben várom a hozzám fordulók kérdéseit: egyénre szabott egészségmegőrzés, gyermekvállalás, meddőség, rákmegelőzés, szív-és érrendszer védelme, kopaszodás hátterének megismerése, örökletes elhízás tisztázása, sportgenetika.

Nagy Zsolt - genetikus
Tanácsadó: 1052 Budapest, Petőfi tér 3.
Telefon: +36 70 585 1352

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.