Zsarnok a főnököd? Így kezeld!

Forrás: Thinkstock -
munkahely stressz főnök zsarnok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eleged van a főnöködből? Mindig kritizál, és mindenbe beleköt? Ne dobd be rögtön a törülközőt, próbálj meg inkább néhány technikát, amivel javulhat a helyzeted! Mindent bele!

1. Mindent írj le

Ha a főnököd gyakran gyanúsítgat, és mindent kétségbe von, hogy jól csináltad-e, akkor nagyon hasznos lesz felmutatni azokat a dokumentációkat, levelezéseket, amelyek alátámasztják, hogy mindent megfelelően csináltál. Minden legyen meg írásban, akkor nem lehet baj!

Forrás: Thinkstock

2. Légy te a legjobb

A zsarnok főnök ellen kiváló módszer, ha igazán magas szintre emeled a szakmai tudásodat. Így ha belekötne is valamibe, rögtön frappáns választ tudsz adni rá. Ráadásul pótolhatatlan leszel, ami a legnagyobb érték egy munkahelyen.

Téged mi idegesít?

Ha kíváncsi vagy arra, téged mi húz fel a legjobban, kattints ide!

3. Kerüld a vitákat

Ha nem szakmai kérdésekkel, hanem személyeskedően beszél hozzád a főnököd, akkor kell igazán erősnek lenned. Ne szállj be a gonoszkodásba, legyél te az okosabb, és engedd el a füled mellett a gyerekes megjegyzéseket.

Forrás: Thinkstock

4. Építs kapcsolatokat

Mindenki jól tudja, hogy egy idő után hiába próbál meg minden technikát az ember, betelik a pohár. A méltatlan körülmények helyett olyanra vágyunk, ahol megbecsülik a munkánkat, ahol nemcsak negatív, hanem pozitív visszajelzéseket is kapunk a munkánkról. Éppen ezért a napi munka mellett építsd a kapcsolataidat, hogy legyen egy menekülőutad.

5. Nem a te hibád

A zsarnokoskodás egy idő után nagyon kimeríti az embert. Lelkileg ez bizony nagy teher, és könnyen rányomhatja a bélyegét az ember hangulatára, hosszú távon ráadásul az önértékelésnek is rosszat tesz, ha folyamatosan negatívumokat kap az ember. Ezért nagyon fontos rendszeresen tudatosítani, hogy ez nem a te hibád. A főnököd a zsarnok, te viszont jó vagy, és igenis egyre jobb és jobb leszel.

Tudtad?

A folyamatos vagy ismétlődő stresszes állapot és kimerültség esetén szervezeted magnéziumért kiált. Ennek az értékes ásványi anyagnak a hiánya akár alvásproblémát, szorongást, ingerültséget, kimerültséget, szédülést, légszomjat, és tompa izomfájdalmat vagy izomgörcsöket is okozhat.

Az 5 legidegesítőbb kollégatípus – Téged melyik húz fel?

Napi 8-10 órát töltünk el a munkahelyen, tulajdonképpen az a második otthonunk. Így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen emberek vesznek körbe minket, és milyen hangulat uralkodik az irodában. Íme, öt kollégatípus, akiket érdemes elkerülni!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.