A „bosszantó anyós”-jelenség: a drága mama, aki nálad biztosan mindent jobban tud

Forrás: Youtube -
meny édesanya anyós stressz család férj anyós-meny
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jóképű, humoros, kedves, hűséges, megértő – és még sorolhatnánk. Csodálatos érzés, ha a férfi, akivel az élet összehoz, és akivel összekötöd az életedet, maga a megtestesült tökély. Pontosítunk: mindaddig csodálatos, amíg egy családi összeröffenés alkalmával ki nem derül, hogy a Nagy Ő valójában még mindig anyuci pici fia, aki még meglett férfi korában is (számodra) túl szoros kapcsolatot tart imádott édesanyjával.

Azért biggyesztettük oda, hogy „számodra”, mert valószínűleg a kapcsolatotokban csak neked problémás ez a fojtogató szeretet – anyuka imádja, hogy még mindig alsóneműket vásárolhat rajongva szeretett fiának, fia pedig élvezi a mama gondoskodását.

Forrás: Thinkstock

Na de hogy is jön az „anyuci pici fia”-típus a címben szereplő anyósjelenséghez? Úgy, hogy egy minden lében kanál anyós igazán csak egy anyuci pici fia mellett tudja kimutatni a foga fehérjét. Hiszen egy önálló döntésekre képes, határozott férfi azért általában gátat tud szabni édesanyja túlburjánzásának, viszont egy olyan, aki felnőtt korában is csüng anyja minden szaván, valószínűleg kevésbé szeret majd – akár a te kedvedért is – konfrontálódni a mamával.

Téged mi idegesít?

Ha kíváncsi vagy rá, téged mi húz fel a legjobban, akkor kattints ide!

Hogy is szól a mondás? Nézd meg az anyját, vedd el a lányát. Nos, ez valamilyen szinten kifordítva is igaz: figyeld a férfi viselkedését és megtudod, vajon neked is egy vérengző anyatigris anyóssal van-e dolgod.

Hogy mik az árulkodó jelek?

  • Az már intő jel lehet, ha tudod, hogy szerelmedet egyedül az édesanyja nevelte fel.
  • Több mint gyanús lehet, ha naponta többször is beszélnek telefonon, ha párod hajlandó lemondani bármilyen közös programotokat azért, hogy édesanyjánál kicserélje a villanykörtét.

Ha egy ilyen örök anyával és anyuci pici fiával van dolgod, akkor bizony nem árt lelkiekben felkészülni közös életetekre.

Forrás: Youtube

Azt fontos azért megjegyezni, hogy attól, hogy egy férfi a kelleténél talán picit jobban ragaszkodik anyjához, és aláveti magát minden óhajának, még nem jelenti azt, hogy ti ketten ne alkothatnátok tökéletes párt. Csupán annyit jelent, hogy egy kicsit nehezebb, néhanapján pedig bizony stresszesebb élethelyzeteken kell majd átküzdenetek magatokat.

Ha egy anyatigris fiát választod életed párjának

Az anyós-meny konfliktus alapvető oka a versengés. Az anyós félti a fiát, igyekszik őt megóvni minden bajtól (jelen esetben tőled), a meny pedig mindent megtesz azért, hogy a férje csakis vele és a gyermekével törődjön.

Forrás: Thinkstock

Bármilyen nehéz természetű is az anyós, az nem várható el egy férjtől sem, hogy teljesen elhanyagolja az édesanyját, és az esküvő után felé se nézzen. Ilyet nem szabad kérni, ez a férjedben is mély nyomokat hagyna, hiszen mégiscsak az édesanyja volt neki az elsődleges és legfontosabb érzelmi kapocs gyerekkora óta.

Hogy mivel lehet akkor valamilyen szinten megbékíteni egy fiát foggal-körömmel védelmező édesanyát? A választ a Life.hu szakértője, Deáki Tímea párterapeuta adja meg.

Deáki Tímea szerint

„Ahhoz, hogy a mama biztonságban tudja a kisfiát, tudnia kell, hogy a gyermeke jó kezekben van. Ehhez az kell, hogy megismerje a menyét, de ahhoz elég gőgös, hogy az első lépéseket ő tegye meg. Innen kezdve szinte csak az marad, hogy a menynek kell kellő okossággal kezdeményeznie az anyósa felé. Közös bevásárlás, receptek cseréje és egy-egy csak csajos kiruccanás jó irány lehet. Ahogy az is, ha a meny kikéri bizonyos dolgokban – főleg a háztartással kapcsolatban – az anyósa véleményét, és azokat be is tartja. Lehet ezt úgy csinálni, hogy mindenkinek elfogadható legyen. Ezzel a kompromisszumkészséggel viszont csak nyerhetünk: párunknak nem kell választania anya és feleség között, és ettől boldog férfiként odaadóbb és magabiztosabb lesz. Ha látja a nőben az akarást és megoldáskészséget, egy idő után ki fog állni az új családjáért még az édesanyjával szemben is.”

Tudtad?

A folyamatos vagy ismétlődő stresszes állapot és kimerültség esetén szervezeted magnéziumért kiált. Ennek az értékes ásványi anyagnak a hiánya akár alvásproblémát, szorongást, ingerültséget, kimerültséget, szédülést, légszomjat, és tompa izomfájdalmat vagy izomgörcsöket is okozhat.

Támogatott tartalom

Trollkodás áldozata lettél? – Így kezeld a negatív kommentekethttp://www.life.hu/stresszfaktor/20161019-igy-kezeld-a-negativ-kommenteket-mint-jelenseget.htmlMivel nem vagyunk egyformák, ezért el kell fogadnunk, hogy nem tetszhet minden mindenkinek. A trollkodás jelensége azonban nem éppen a jól megfogalmazott, negatív kritikáról szól: a főképp internetes berkekben használt kifejezés olyan cselekvést takar, amikor valaki provokatív, másokat ingerlő módon, a kommentelés tárgyához nem tartozó megjegyzésekkel illet valamit, és ezzel sérti az online közösség valamely tagjait. De mit lehet tenni ellenük? StresszfaktorThinkstockTe mit üzensz a lájkjaiddal?http://www.life.hu/stresszfaktor/20161018-mit-uzensz-a-lajkokkal-facebookon-es-a-kozossegi-oldalakon.htmlTe is izgatottan várod egy-egy újonnan megosztott bejegyzésednél vagy fényképednél, hány új lájk fog érkezni rá a közösségi oldaladon? Kétségtelen, remek érzés bezsebelni a virtuális elismeréseket – de vajon miért is vágyunk ilyesfajta méltatásra? Majsai László pszichopedagógussal körbejártuk, miért is gyűjtjük azokat a bizonyos lájkokat. Stresszfaktor--Zsarnok a főnököd? Így kezeld!http://www.life.hu/stresszfaktor/20161020-igy-kezeld-ha-zsarnok-a-fonokod.htmlEleged van a főnöködből? Mindig kritizál, és mindenbe beleköt? Ne dobd be rögtön a törülközőt, próbálj meg inkább néhány technikát, amivel javulhat a helyzeted! Mindent bele! Stresszfaktor--Az 5 legidegesítőbb kollégatípus – Téged melyik húz fel?http://www.life.hu/stresszfaktor/20161017-az-5-legidegesitobb-kollegatipus.htmlNapi 8-10 órát töltünk el a munkahelyen, tulajdonképpen az a második otthonunk. Így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen emberek vesznek körbe minket, és milyen hangulat uralkodik az irodában. Íme, öt kollégatípus, akiket érdemes elkerülni! Stresszfaktor--Hogyan válasszunk magnéziumot?http://www.life.hu/stresszfaktor/hirdetes/20161015-hogyan-valasszunk-magneziumot.html A magnézium szervezetünk egyik kiemelkedően fontos eleme, számos biológiai folyamat résztvevője. Ha magnéziumszintünk lecsökken, számos tünet jelentkezhet; például idegesség, ingerlékenység, enyhe szorongás, átmeneti fáradtság, alvásproblémák, izomgörcsök, vagy akár a zsibbadás is utalhat a magnéziumhiányra. HirdetésA legjobb stresszoldó technikákhttp://www.life.hu/stresszfaktor/20161011-a-legjobb-es-leghatekonyabb-stresszoldo-technikak.htmlA mindennapi élet elkerülhetetlen része a stressz, amely egészséges határokon belül maradva jobb teljesítményre ösztönöz bennünket – ezt nevezik pozitív stressznek. A stressz akkor válik ártalmassá, ha tartósan fennáll, állandó nyomás alatt tart, és meghaladja a szervezet megküzdési képességét. Néhány egyszerű, ám hatékony módszerrel azonban bárki könnyen elejét veheti a negatív stressz romboló hatásainak. StresszfaktorThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.