10 jel, hogy a vásárlás megszállottja lettél

Forrás: giphy.com -
vásárlás megszállott stressz bolt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Állandóan csak a cipőkre, a táskákra és a ruhákra tudsz gondolni? Soha nincs belőlük elég, és mindig a következő leárazás időpontja éltet? Akkor félő, hogy a vásárlás megszállottja vagy!
  • Szuper alakod titka nem a legújabb diéta, hanem az, hogy a kajapénzedet is inkább ruhákra költöd.
  • A plázát a második otthonodnak nevezed.
  • Név szerint ismered az eladókat, és a háziállataik nevét is sorolod.
Csalhatatlan jele, hogy a vásárlás megszállottja lettél, ha titkolod a barátod elől, hogy valóban mennyit is költöttél Forrás: giphy.com

Téged mi húz fel?

Imádsz vásárolni, de a sok bosszantó körülményt nem bírod elviselni? Zavar a tömeg vagy a biztonsági őr gyanakvó tekintete? Tudd meg, téged mi húz fel a legjobban!

  • Decemberben nem a karácsonyt várod legjobban, hanem a leárazásokat.
  • Tele van a szekrényed címkés holmikkal.
  • A SALE felirat láttán fejvesztve rohansz be a boltba.
  • Ha csalódott vagy, vagy ha éppen valami boldogság ér, úgy érzed, hogy azonnal vásárolnod kell.
  • A pasid elől eltitkolod, hogy valóban mennyit is költöttél.
  • Tudod, hogy nem fogod felvenni, mégis eluralkodik rajtad a birtoklási vágy, és megveszed a kiszemelt ruhát.
  • A ruhák, a cipők, a táskák és egyéb kiegészítők konkrétan kiszorítanak téged a lakásból.
Tudod, hogy nem fogod felvenni, mégis megveszed a kiszemelt cipőt Forrás: giphy.com

Ezt kell tenned

Ha a fenti tíz pont nagy része igaz rád, akkor ideje elgondolkodnod azon, hogy változtatnod kell. A vásárlási mánia sokszor nem más, mint stresszlevezetés, kényszercselekvés. Így azt jelzi, hogy valami nincs helyén az életedben.

A vásárlási mánia sokszor nem más, mint stresszlevezetés Forrás: giphy.com

A legjobb megoldás, ha keresel valami hobbit, ami elvonja a figyelmedet a mániádról. De valami olyat, amibe hasonló lelkesedéssel tudod belevetni magad, mint a vásárlásba. Találj más olyan tevékenységeket, ami boldogsághormont szabadít fel: kattanj rá például a mozgásra!

Tudtad?

A feszült lelkiállapot és a túlhajszolt életmód hatására több magnéziumot használ fel a szervezet. Ennek hátterében a stresszhormonok állnak, amelyek felgyorsítják az anyagcserét, és megemelik a normál magnéziumszükségletet is.
3 szuper tipp, amivel hasznosan töltheted az időt a dugóban ishttp://www.life.hu/stresszfaktor/20161110-igy-toltsd-hasznosan-a-dugoban-toltott-idot.htmlSemmi nem bosszant jobban, mint amikor órákat is eltöltesz teljesen haszontalanul egy dugóban ülve? Ne bosszankodj, inkább változtass. Töltsd el jól ezt az időt is! Stresszfaktor--Sok jó ember kis helyen is? Amikor már fóbiává válik a közösségi közlekedéshttp://www.life.hu/stresszfaktor/20161108-amikor-mar-fobiava-valik-a-kozossegi-kozlekedes.htmlUtálsz felszállni egy emberekkel megtömött buszra? Nem szívesen mész le a föld alá a metróhoz? Kiakadsz, amikor a dugóban kell állnod? Nyugi, van megoldás! Stresszfaktor--A bulibáró és a "Magdi anyus" – Íme, az öt legirritálóbb szomszédtípushttp://www.life.hu/stresszfaktor/20161103-szomszedok-akik-az-oruletbe-kergetnek.htmlMilyen szép is lenne egy eldugott, lakatlan szigeten élni, ahol a legnagyobb problémát a szél zúgása és színpompás madarak csivitelése jelentené... Az idilli környezet helyett azonban a legtöbbünknek be kell érnünk a betondzsungellel, hogy idegesítő embertársaink túlzott közelségében éljük mindennapjainkat. Az alábbiakban összeszedtük azt az öt legirritálóbb szomszédtípust, akikkel mindennap megvívjuk a magunk kis harcát. Stresszfaktor--A „bosszantó anyós”-jelenség: a drága mama, aki nálad biztosan mindent jobban tudhttp://www.life.hu/stresszfaktor/20161028-barat-vagy-ellenseg-ilyen-az-anyosjelenseg.htmlJóképű, humoros, kedves, hűséges, megértő – és még sorolhatnánk. Csodálatos érzés, ha a férfi, akivel az élet összehoz, és akivel összekötöd az életedet, maga a megtestesült tökély. Pontosítunk: mindaddig csodálatos, amíg egy családi összeröffenés alkalmával ki nem derül, hogy a Nagy Ő valójában még mindig anyuci pici fia, aki még meglett férfi korában is (számodra) túl szoros kapcsolatot tart imádott édesanyjával. Stresszfaktor--Az 5 legidegesítőbb kollégatípus – Téged melyik húz fel?http://www.life.hu/stresszfaktor/20161017-az-5-legidegesitobb-kollegatipus.htmlNapi 8-10 órát töltünk el a munkahelyen, tulajdonképpen az a második otthonunk. Így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen emberek vesznek körbe minket, és milyen hangulat uralkodik az irodában. Íme, öt kollégatípus, akiket érdemes elkerülni! Stresszfaktor--Zsarnok a főnököd? Így kezeld!http://www.life.hu/stresszfaktor/20161020-igy-kezeld-ha-zsarnok-a-fonokod.htmlEleged van a főnöködből? Mindig kritizál, és mindenbe beleköt? Ne dobd be rögtön a törülközőt, próbálj meg inkább néhány technikát, amivel javulhat a helyzeted! Mindent bele! Stresszfaktor--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.