Pilát Gábor - Tabuk nélkül a párkapcsolatról

Forrás: Pilát Gábor -
Pilát Gábor párkapcsolat szex szakértő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az élet csak egy alapanyag. Az, hogy mit kezdesz vele, csak rajtad múlik!
Pilát Gábor Forrás: Pilát Gábor

Szakmám szerint az elmúlt húsz évben közel 13.000 embert képeztem értékesítési, vezetői, valamint kommunikációs tréningeken, valamint több mint 8 éve végzek személyes coaching-ot, azaz terepmunkát az üzleti szférában. Az itt szerzett tapasztalat alapján már a kezdetektől azt figyeltem meg, hogy az alapvető igazságok, összefüggések az élet minden területén használhatók. Nem is lehetne másképp, hiszen a mondás szerint, ami igazság az mindenhol az, ami pedig nem működik mindenhol, az nem volt igazság.

Nem szeretnék egy angyal szárnyait a hátamra erősítve körbe-körbe repkedni a szobában, vagy egy piedesztálra állva szónokolni a párkapcsolatról, életvezetésről. Már csak azért sem, mert nagyon sok saját hibából elrontott kapcsolat, sikertelenség és lelki megpróbáltatás után jutottam el ide, hogy ma már százszor jobban működik minden az életemben, mint amikor csak ösztönösen próbáltam működtetni. Tabuk nélkül a párkapcsolatról közösséget azzal a céllal hozzam létre, hogy az eddigi tudásom és tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azon párok és párjukat kereső emberek számára, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés, vagy az önmagunk megtalálása a világban.

Napjainkban a párkapcsolatok eddig soha nem látott krízispontjukat élik, melynek legtényszerűbb tükre, hogy minden második házasság válással végződik. Még a kívülről harmonikusnak tűnő kapcsolatokat is gyakran a megalkuvás (gyerek, anyagiak, a megszokás biztonsága) és nem a szeretet, boldogság tartja össze. Sok olyan párkapcsolatot látni, amiről ugyan nem jelenthetjük ki, hogy vergődnek vagy a szakadék szélén billegnek, de azt kijelenthetjük, hogy messze nem tudták kihozni belőle a maximumot és tartósan megélni azokat az érzéseket, amelyek lehetőség szintjén benne voltak. És miért? „Csupán" a szerelmen kívül eső összefüggések ismeretének hiánya miatt.

A szerelem önmagában mit sem ér, ha nem párosul egy jó adag tudatossággal, önismerettel, etikával, felelősségvállalással és néhány olyan dologgal, ami az érzelmeken túl a garancia lenne a jól működő párkapcsolathoz. A párkapcsolat egy tökéletes tükör, melyben a társunk igazán láttatni tudja és visszatükrözi az egyéni gyengeségeinket, amit mi kellő önismeret hiánya miatt a másikra vetítünk, és őt okoljuk a problémáink miatt. Itt bezárul a kör. Nincs jól működő párkapcsolat, ha mindkét fél nem képes és hajlandó a saját önismereti útjának felfedezésre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.