Készítsd el Danics Dóra sminkjét!

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence -
fashion week X-Faktor szépségápolás Danics Dóra smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te is odavoltál Danics Dóra fináléban viselt sminkjéért? Mi csüngtünk a képernyőn, a csillogó szemhéjfesték rabul ejtette a szemünket és a szívünket. Szerencsére könnyű kivitelezni, néhány lépésben te is elkészítheted ezt a káprázatos sminkremeket!

1. Válaszd ki az alapozót!

Készíts magadnak makulátlan bőrt, így fog ez a gyönyörű szemfestés a legjobban érvényesülni. A bőrödet - a téli időszakra tekintettel - gazdagabb textúrájú krémmel ápold, az alapozód legyen közepes fedésű, jól pigmentált. Az alapozót ezúttal utolsó lépésben tedd fel, mivel erős sminknél a lehulló szemhéjfestéket egy mozdulattal és egy nedves törlőkendővel le kell törölni.

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

2. Kezdj csillámmal!

A felső szemhéjadat kevés korrektorral tedd egyenletes színűvé, majd az ujjbegyeddel tapogass a mozgó szemhéjra csillámokkal dúsított krémes szemhéjfestéket. Ez a fantasztikus termék önmagában is megállja a helyét, rendkívül hosszantartó, nem gyűrődik egy csíkba, nem kenődik a szem alá, szélsőséges körülmények között is a helyén marad, emiatt tuti befutó. A metálos csillogás igazán passzol az ünnephez - alkalmivá és egyedivé teszi a sminket.

3. Kontúrozz!

Jól kenhető, krémes, ébenfekete szemceruzával kontúrozd körbe a szemedet, ügyelj rá, hogy egészen a pillatőben dolgozz. A vízvonalra, vagyis az alsó belső szemhéjra is tegyél a fekete ceruzából, majd erősen csukd be a szemedet, így a fekete festékből mindenhova fog jutni. Ecsettel satírozd el a ceruzavonalat, ami a szem külső sarka felé lehet vastagabb, ezt sötétszürke porral fixáld. A csillogást óarany glitterrel fokozhatod, ezt az ujjbegyeddel a legegyszerűbb a krémes szemhéjfestékbe tapogatni. A glitter finomra őrölt csillám, annak kifinomultabb verziója.

1. Korrrektor - Isadora, 2. Metallic extra krémes állagú szemhéjfesték - Bobbi Brown, 3. Olajmentes, közepes fedésű alapozó - Catrice, 4. Óarany színű glitter - MAC, 5. Ébenfekete krémes szemceruza - MAC, 6. Szemhéjfesték - Chanel, 7. Szemöldök-tökéletesítő és -formázó gél - Catrice, 8. Vízálló szempillaspirál - Helena Rubinstein, 9. Hosszantartó rúzs - Maybelline

4. Árnyékolj!

Az árnyékolást egy pufi ecsettel és egy szürkésbarna szemhéjfestékkel végezd a szem körül, a mélyítőívben és az alsó pillasor alatt. Körkörös mozdulatokkal a külső szemzug felől haladva kövesd a szemöldökcsontodat az orrod irányába. Dolgozz nagy területen, mintha az egész szemhéjadat beárnyékolnád, természetesen a szemöldök alatti részt hagyd világosra, ezzel nyitottá teszed a szemedet. Nem lesz „paca" hatású, viszont így lehet elérni a füstös hatást.
Mielőtt az alsó pillasort kezdenéd, a szem alá hullott szemhéjfestéket töröld le egy nedves kendővel, majd vidd fel a korrektort és jöhet az árnyékolás a szürkésbarna porral. Akár fél centi vastag is lehet a satír a szem alatt, így lesz igazán igéző a tekinteted. A pillákat befestheted most, vagy az alapozó felvitele után is.

5. Alapozz!

Jöhet az alapozás, a korrektorral a végső simítás az orrnyergen és a nevetőráncban. Ha szükséges, púdert is használj. A szemöldöködet színtelen zselével fixáld, arcodra rózsa árnyalatú, bársonyfényű arcpír kerüljön. Ajkaidat mályva rúzzsal színezd. Amikor a szem ennyire csillogó, a rúzsod legyen matt vagy csak enyhén fényes, de semmiképpen sem csillámokkal dúsított.

Sminkelj úgy, mint Julianne Moore!http://www.life.hu/szepulj/smink/20130521-julienne-moore-elegans-sminkje-a-cannesi-filmfesztivalon.htmlSminkelj úgy, mint Katalin hercegnő!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20121122-hogyan-legyek-jo-no-katalin-hercegno-sminkje.htmlSztársmink: Ragyogj úgy, mint Tóth Gabi!http://www.life.hu/szepulj/smink/20131024-sztarsmink-ragyogj-ugy-mint-toth-gabi.htmlSzilveszter finom sminkben, vadóc frizurávalhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20131218-takacs-nora-szakertoi-level.htmlÍgy állítsd össze a sminkkészletedet!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20131112-takacs-nora-szakertoi-levelalapveto-sminkszerek-amik-kellenek-egy-sminkkeszletbe.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.