gyantázás csupasz borotválás szőrtelenítés férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Manapság egyre több szó esik arról, hol szőrtelenítsenek a férfiak: vajon a lábukat vagy az intim részeket is borotválniuk kéne? A Life.hu kis közvéleménykutatásából kiderült, hogy bár a hónalj szőrtelenítésével nagyjából egyetértünk, a férfiak lába és mellkasa maradjon csak olyan, amilyennek megteremtették.

A nők 75%-a ragaszkodik a borostához

Bár sokakat zavarnak a szúró, olykor piros foltokat okozó borostaszálak, a többség mégis úgy látja, hogy nincs szexibb egy borostás férfiarcnál. A bajusz és a szakáll persze már kiment a divatból, de az ápolt körszakáll elfogadott, de csak annál, akinek valóban jól is áll. Az általunk megkérdezett nők fele kifejezetten kéri, hogy párja már csak akkor borotválja le az arcát, mikor a borosta kezd ápolatlanná válni, de egy részük így is inkább a rövidre vágásra szavaz, mint a teljesen csupasz arcra.

Thinkstock
Thinkstock

A megkérdezettek 30%-a kedveli a csupasz férfimellkast

Más a helyzet a férfiak mellkasának ügyében: a vélemények itt már jobban megoszlanak abban a kérdésben is, mi számít "túl szőrösnek". A válaszolók kevesebb mint fele akkor találja vonzónak a párját, ha az leborotválja a mellkasát, még akkor is, ha dzsungel helyett csupán kisebb foltról van szó. A nők 70%-a viszont kifejezetten férfiasnak és szexisnek találja a szőrrel borított mellkast, és szívesebben hajtja rajta álomra a fejét.

A hónaljborotválásban nagy az egyetértés: a nők 95%-a igényli

Az ápolt hónalj ma már nemcsak a nőknél elvárás: kevés lelombozóbb látvány létezik, mint egy helyes pasi mellett állni a buszon, akiből tízcentis, átizzadt hónaljkutya meredezik - nem véletlen, hogy a nők döntő többsége igényli, hogy párja megszabaduljon a kis háziállattól. A hónalj szőrtelenítésének a higiéniában is nagy szerepe van, hiszen az erős, sűrű szőrszálak között sokkal több olyan baktérium él meg, ami a testszagért felelős, s ezek a mindennapi tisztálkodás során is csak nehezen távolíthatók el.

Intim részek: csak a nők 30%-a igényli a férfiasság borotválását

A megkérdezett nők 70%-a nem igényli, hogy kedvese eltüntesse az altesti dzsungelt, és nem is zavarja - néhányuk szerint egyenesen szokatlan és vicces látványt nyújtana egy leborotvált férfi. A fennmaradó harminc százalék fele a teljes simaságra esküszik, hiszen így egyetlen zavaró szőrszál sem állja útját a kényeztetésnek. Olyanok is akadnak azonban szép számmal, akik a szakállnyíróra esküsznek, hiszen így jut is, marad is.

Thinkstock
Thinkstock

A szőrtelen férfiláb cseppet sem vonzó: 100%-os egyetértés

Még azok is, akik a szőrt az intim részek, a has és a mellkas területéről is eltávolíttatnák, egyetértenek abban, hogy hacsak nem sportolóról van szó, a csupasz férfiláb kicsit sem kellemes látvány. Az utóbbi években ugyan egyre több olyan férfit látni, akinek a lábán sincs szőr, de ők egyelőre kisebbségben vannak, a nők pedig még nem szokták meg őket. Egyetlen kivételről akadt szó, a kidolgozott testű úszókról, akiknek természetesen megbocsátanák a szőrtelenséget.

A nők 85%-a szereti, ha a férfi háta sima

A szőrösebb típusú férfiak bizony a derekukon, vállukon, hátukon is szőrszálakat viselnek, sőt, néhányuknál az egész hát sűrű szőrzettel fedett. A nők pedig ettől egyenesen menekülnek: a megkérdezettek nagy része ilyen szőrös társ esetén megkérné párját, hogy gyantáztassa le a felesleget, a fennmaradó 15% pedig csak kisebb mértékű hátszőrt visel el. Nem véletlen, hogy a kozmetikákban az egyik leggyakrabban kért férfiszépítési eljárás a hát gyantázása.

Borotva, gyanta vagy tartós szőrtelenítés?

Azt már tudjuk, hogy a férfiaknak hol kéne szőrteleníteni, ám az sem mellékes, hogy mivel. Az érzékeny, kényes területeken, mint a hónalj, arc vagy az intim terület, a borotva a legjobb megoldás, míg a nagyobb felületek, például a hát, a mellkas vagy a láb már gyantával vagy epilátorral szőrteleníthetők a leghatékonyabban. Ez utóbbi eljárások nem járnak olyan erős borostával, és naponta sem szükséges elvégezni őket, míg a teljes testborotválás akár háromnegyed órát is elvenne a reggeli készülődésből. Azok a férfiak, akiket nagyon zavar mindenféle szőrtelenítő kezelés, a tartós eljárásokra szavaznak, ám jó tudni, hogy például az intim területeken a sérülésveszély miatt nem mindig ajánlatos a villanófényes vagy lézeres kezelés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.