A smink károsabb, mint gondolnád - Erre figyelj!

arckrém természetes kozmetikum természetes alapanyag
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A természetes, környezetbarát kozmetikumok csábítóan hangzanak. De ezek a jelzők mit is takarnak? Mely összetevők biztonságosak? Hol lehet őket beszerezni? És egyáltalán, mi számít természetesnek?


8 olaj, melyektől gyönyörű leszel


Thinkstock
Thinkstock

Mit kell tudni a természetes kozmetikumokról?

Ezek a szerek éppen olyan hatékonyak - sőt, akár jobbak is lehetnek -, mint a legnépszerűbb világmárkák termékei. Egyetlen hátrányuk, hogy az organikus élelmiszerekhez hasonlóan általában drágábbak. Használatuk esetén különösen figyelni kell az egyéni igényeket. Rozácea esetén például nem ajánlott erős illóolajok vagy más aktív összetevők használata, míg az aknén a vízzel hígított teafaolajba mártott fülpiszkáló segít. Nem muszáj minden termékből organikusat vásárolni, de a leggyakrabban használtakból érdemes. Ha pedig elhatározzuk, hogy természetes kozmetikumokra váltunk, nem kell rögtön fejest ugrani a természetes összetevők világába. A fokozatos változtatás, illetve a hatás folyamatos figyelése jobb eredményre vezet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.