A párok fele nem szexel a nászéjszakán

esküvő házasság szex kutatás menyasszony nászéjszaka vőlegény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Leginkább a vőlegény részegsége miatt marad el a kellemes légyott, de előfordul, hogy a menyasszony érzi magát túl fáradtnak hozzá - derül ki egy brit kutatásból.

Részegség, fáradtság, veszekedés - általában ezek okolhatók a nászéjszakai szex elmaradásáért. Mert bár életünk legboldogabb napjáról van szó, egy brit kutatás szerint a nagy napon sem feltétlen kerül sor a boldog befejezésre.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A felmérés három évig zajlott, ezalatt több mint 2000 házaspárt kérdeztek ki. A megkérdezettek 52 %-a elismerte, a nászéjszakán nem került sor a szerelmeskedésre, 17 % pedig bevallotta, csak három nappal az esküvő után bújt össze párjával. És hogy mik voltak az okok? 24 %-uknál a vőlegény ivott sokat, de azért a menyasszonyokat sem kell félteni: az esetek 13 %-ában ők öntöttek fel a kelleténél jobban a garatra. Érdekes, hogy míg 16 %-ban az arák voltak túl fáradtak a szexhez, ugyanez a vőlegények mindössze 4 %-áról mondható el. 11 %-uknak a gyerekekre fogták a dolgot, 9 %-uknak pedig egy esküvő utáni veszekedés vette el a kedvét egy kis romantikázástól. "A szex a nászéjszakán már nem olyan hangsúlyos, mint régen. Ilyenkor a stressz és az esküvőszervezés körüli felhajtás van középpontban, ráadásul a párok nagy része már évek óta együtt él" - mondta a kutatás vezetője, George Charles, aki szerint éppen ezért egyáltalán nem meglepő, ha elmarad a szex.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.