önbizalomhiány diéta Deáki Tímea Győri Szilvia megcsalás fogyókúra szakítás félrelépés önbizalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy brit tudósok valójában nincsenek. Pedig szeretjük őket, és azt is, hogy sokszor minden logikát nélkülöző felfedezéseikkel kapaszkodót nyújtanak nekünk a világ, sok esetben pedig a férfiak megértéséhez. Annak ellenére, hogy nem léteznek, most arra a következtetésre jutottak, hogy a fogyókúrázó férfiak nagyobb valószínűséggel lépnek félre. A Life.hu most ennek járt utána.

Amikor dübörög a kifogásgyár

Mint ahogy minden mást, a félrelépést is meg lehet magyarázni. Elő lehet hozakodni az ösztönökkel, a fajfenntartással, a kísértéssel, a kalandvággyal, a különböző krízisekkel, a szeretethiánnyal, a megnemértettséggel és a munkahelyi zűrökkel. Örök sláger az ellaposodó viszony és az otthoni együttlétek hiánya, de toplistás még a rutinszex, a szorongás és a stressz is. Nem meglepő, hogy az okok és a miértek végtelen listájára mára a fogyókúra és az életmódváltás is felkapaszkodott.

Amikor a diéta terítékre kerül

Legyinthetünk, hogy ugyan már, a mi kapcsolatunkat nem a Cézár-saláta, a korpáskeksz, az evezőpad vagy éppen a heti egy szigetkör fogja megrengetni. Tévedés azonban azt hinni, hogy csak egy újabb takaróról van szó, amelybe a pasik a hűtlenséget csomagolhatják. A szépülni akarás, az elégedetlenség és az átalakulási vágy ugyanis mind-mind a változás előszele. "Ha valaki bevállal egy diétát, annak oka van. Ha nem orvos rendeli el egyéb okból, akkor azért kell, mert az illető elégedetlen a testével" - állítja Győri Szilvia szexuálpszichológus és tanácsadó szakpszichológus. A szakértő szerint ez már önmagában is frusztrációt okoz, amit növel az, hogy a tervezett életmódváltás alatt sok lemondást és kompromisszumot is kell kötni.

Thinkstock
Thinkstock

Pasivélemény: Kolbász helyett korpáskeksz: így diétázik a pasi

Deáki Tímea párterapeuta szerint is innen fúj a szél. "Ha egy pasi bármennyi idő után is, de úgy dönt, hogy innentől kezdve jobban fog kinézni és ezért edzésbe fog, az egy alapvetően nagy változni akarás eredménye. Lehet, hogy egészségügyi okok is vannak a háttérben, de meglátásom szerint ebben az esetben a hiúság a fő terület, esetleg a párja csípős megjegyzései. Amikor elkezd mozogni - főleg, ha korábban nem, vagy csak alig tette -, egy idő után megsokszorozódik az energiája, ami boldogságérzést okoz. Rövid idő elteltével egységnyi idő alatt sokkal több dolgot tud megtenni, nem érzi magát olyan fáradtak és este sem rogy le egyből a kanapéra a tv elé. Nem úgy a társuk, aki mondjuk megmarad a korábbi aktivitási szinten. Innentől kezdve pedig máris nem olyan meglepő, ha egy kimerítő edzés után is jobban kívánja a szexet." Tehát ha otthon nem növekszik az igényeknek megfelelően az együttlétek száma, könnyen félrelépés lehet a dologból.

Pasivélemény: Fogyni akarsz? Ne erőltesd!

A következő lépcső, amikor pozitív visszacsatolások érkeznek a látványos eredményekre. "Ha valaki elkezd rendszeresen edzeni, az okos diéta mellett igen szembeötlő változást eredményez. Ez pedig a férfi önbizalmát növeli. Ezzel együtt egy jó kiállású pasira a nők is könnyebben felfigyelnek" - mondja Győri Szilvia. Így pedig máris ott vagyunk, ahol a kísértés hosszan nyomja a csengőt, de a lehetőség csak egyszer kopogtat.

Akkor mi mit tehetünk?

Attól, hogy visszaszoktatod a fitneszkolbászról a simára, nem fog visszafejlődni azzá a tohonya, százkilós mackóvá, akit pár hónappal ezelőtt erőszakkal rugdostál le a konditerembe, és akibe kitartóan tápláltad mindezidáig a teljes kiőrlésű biocuccokat. "A baj akkor alakul ki, ha a nő csak az ebből eredő negatívumokat látja, például, hogy a párja alig van otthon a sok edzés miatt. Az is tipikus, hogy a sportolásba kezdett férfi társa féltékenységi jeleneteket rendez, ezzel is erősítve a férfi pozitívumait. Sajnos borítékolható, hogy egy ereje teljében lévő, gyakran - nem otthon - dicsért pasi előbb vagy utóbb elgondolkodik az életén. Ha odahaza nem kapja meg azt a pluszt, amire vágyik, akkor máshol keresi majd a jót. Ami persze nem a legjobb megoldás, de egy férfit a női elragadtatás megélésekor ez nem is érdekli" - támasztja alá a korábbi érveket Deáki Tímea.

Nem elég a szex, figyelem is kell

Vagyis ha fontos a férfi, akkor szükséges a biztatás és a fokozott odafigyelés, különben máshol kezdi majd begyűjteni a bókokat, és akkor bizony mi isszuk meg a cékla, a vízitorma és a sárgarépa levét.

Minden 3. nőnek csalódás a lánykéréshttp://www.life.hu/szeress/20131014-minden-harmadik-nonek-csalodas-a-lanykeres-negyeduknek-a-gyuru-sem.html3 ok, amiért nem tud elélvezni a férfihttp://www.life.hu/szeress/20131011-gyori-szilvia-szakerto-segit-stressz-teljesitmenykenyszer-es-onbizalomhiany-miatt-nem.htmlHűség vagy megcsalás? - Ezért lépünk félrehttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20120223-szerelem-parkapcsolat-miert-csaljuk-meg-azt-akit-igazan-szeretunk.htmlA párok fele nem szexel a nászéjszakánhttp://www.life.hu/szeress/20131011-a-parok-fele-nem-szexel-a-naszejszakan-derul-ki.htmlVércsoportszex - Kinek a karjaiba hajt a véred?http://www.life.hu/szeress/20131010-vercsoportszex-vercsoport-es-vermerseklet-meghatarozza-milyen-vagy-a-szerelemben-szexben.htmlMeghökkentő szexfétisek (18+)http://www.life.hu/szeress/20131009-szex-fetisek-fajdalom-izgalom-elvezet-a-legdurvabb-szexfetisek-fajdalomba-agyazott.htmlIrodai flört nővel - izgat a kolléganőm közelségehttp://www.life.hu/szeress/20131007-deaki-timea-brigitta-a-lifehu-es-az-omyno-kozpont-szakertoje.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.