bőrgyógyász nőgyógyász fogorvos doktor orvos fogszakorvos vonzalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már az egyetemen felhívják az orvostanhallgatók figyelmét arra, hogy a popsztárok után bizony az orvosszakma a legvonzóbb a hölgyeknél. Azért, mert tekintélyt parancsolók, határozott döntéseket hoznak, és jóformán megmentik az életünket. Most egy neve elhallgatását kérő fogszakorvos avat be minket abba, hogyan élik meg ezt a helyzetet a dokik.

Szakértőnk szerint kétféle nőbeteg létezik. Aki csak bejelentkezik egy rendelésre, és nem tudja, hogy ott kivel fog találkozni, és aki szándékosan megy a sármos nőgyógyászhoz, bőrgyógyászhoz vagy fogorvoshoz, akit már kézről kézre adnak az ismerősök. "A legfontosabb a ruházat, de soha nem az első öltözék az árulkodó. Ha valaki céltudatosan jön, akkor már az első alkalommal csinos, kivágott ruhában lép a rendelőbe. Amikor azonban a páciens másodszorra jön, látszik, hogy min változtatott az első látogatáshoz képest. Ha zártabb ruhában, nyakig begombolva jön, akkor először nem kapta meg, amire vágyott, így visszavonulót fúj. Aki pedig elsőre nem tudta, kihez érkezik, sokkal merészebben öltözik fel a második alkalommal, ha imponálni szeretne az orvosnak. Emellett a smink és a tekintet is árulkodó lehet" - mondja orvosunk.

Adél, fotós (27)

"Én a barátnőm fogorvosához járok, mert elképesztően jó pasi. Nincs semmi különösebb hátsó szándékom ezzel, csupán szeretem látni őt. Nyugodt vagyok, hogy ő dolgozik rajtam, és örömmel pihentetem a fejem az izmos mellkasán, amikor az alsó fogsoromról szedi le a fogkövet. Tisztában vagyok vele, hogy családos ember, nem is tennék semmi olyat, amivel zavarba hozhatnám, vagy kínos helyzetet teremthetnék. Egyszerűen csak élvezem a közelségét és eljátszom a gondolattal kezelés közben. Nincs ebben semmi rossz."

"Elkerülhetetlen, hogy a fogorvos belenyomuljon a páciense aurájába, az pedig az orvoséba. Már a pozíció maga is kényes, intim, az elképesztő közelség miatt pedig nincs mese, elkezd működni a kémia" - állítja a fogorvos, aki szerint az orvosetika sérül azzal, ha ezt a helyzetet valaki kihasználja. Elmondása szerint ilyenkor mindig a doktor a domináns, neki kell helyretennie a dolgokat, esetleg másik kollégát ajánlani akkor, ha eldurvul a helyzet. "Az orvos jellembeli hiányossága, ha visszaél a helyzetével, és mondjuk szándékosan ér hozzá kezelés közben a hölgyek melleihez" - meséli szakmabeli tapasztalatait. Ilyenkor megoldás lehet, hogy a beteg vagy az orvos kérésére az asszisztens bent marad a rendelőben. Akkor általában mindenki visszafogja magát. Fogorvosunk szerint akkor van csak baj, ha valóban olyan akaratlan kémia kezd működni, amire egyik fél sem számít.

Thinkstock
Thinkstock

"Ez persze jól is végződhet. Körülbelül minden hetedik kezelőorvos felesége a betege volt korábban, nincs is ezzel semmi gond. Természetesen az is benne van a pakliban, hogy az orvosnak tetszik meg a páciense. De ebben az esetben sem tehet direkt ajánlatot. Egész egyszerűen azért, mert kiszolgáltatott és etikátlan az egész helyzet. A helyes eljárás, ha ilyenkor kikíséri a váróba, vagy akár az utcára, és ott kérdezi meg tőle, találkozna-e vele a rendelési időn kívül is" - avat be minket a doktor úr.

Férfi vagy női nőgyógyász? Melyik a jobb?



Szandra, óvónő (30)

"Az interneten olvastam róla, de képet nem láttam. Nem tudtam, hogy néz ki, de szakmailag nagyon jókat írtak róla. Elhatároztam, hogy nála szülök majd. Amikor azonban megláttam, egyből zavarba jöttem. Le sem akartam vetkőzni előtte, mert annyira kívánatos férfi volt. Összesen két alkalommal voltam nála, de másodszor is kínosan feszengtem. Hazamentem és megmondtam a férjemnek, hogy képtelen leszek ezt kilenc hónapon át csinálni, mert lassan inkább a dokitól akarok gyereket. A párom persze ezt különösen szórakoztatónak találta. Azzal viccelődött, hogy örüljek neki, mert így ő lesz az első férfi, akit a lányom meglát. Miután jól kiröhögött, végül megértette, amiért inkább egy öregebb bácsit választottam."

Fogorvosunkkal is előfordult már hasonló incidens. Megis osztotta velünk a tapasztalatait:

Megtörtént eset alapján

"Természetesen velem is történt már hasonló helyzet. Volt, aki minden alkalommal ajándékot hozott, de olyan is, aki időpont nélkül állított be a rendelőbe, hogy lásson. Előfordult, hogy a betegem egyszerűen csak rámarkolt a combomra. Ekkor letettem az eszközöket és közöltem vele, hogy így kicsit drágább lesz a kezelés. Szerencsére soha többet nem láttam a nőt. A csúcs azonban az volt, amikor a saját nemem is megtalált. Ők ugyanis még agresszívebben próbálkoznak, mint a hölgyek."

Az ilyen kínos esetekben tehát a legjobb út valóban az orvosváltás, hiszen az amúgy is kellemetlen és megalázó vizsgálatokhoz nem hiányzik még egy plusz stresszfaktor, méghozzá a dokihoz való vonzódás. Érdemes minél hamarabb tisztázni magunkban ezt a kérdést, és inkább továbbállni, mint meglepetésekkel elhalmozni a kiszemelt orvost, és teljesen lejáratni magunkat.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.