nemi szerepek nemi élet fűnyírás szex férfi tanulmány Egyesült Államok LifeNight pszichológia házimunka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy amerikai felmérés szerint többször bújnak össze a párjukkal azok a férfiak, akik segítenek a ház körüli teendőkben - persze nem mindegy, hogy melyikben.

Sokkal több összebújásban részesülnek azok a férfiak, akik házimunkát végeznek - írja az Americian Social Review. A tanulmány szerint azonban nem mindegy, milyen munkáról van szó: a "férfiasnak" tartott melókért több szex jár, míg a nőiesnek tartott mosogatásért vagy portörlésért kevesebb.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

"A párok szexuális életét egy sor nemileg meghatározott utasítás szabályozza. Ez azt jelenti, hogy azok a férfiak, akik tipikusan fiús házimunkákat végeznek, mint például a fűnyírást, sokkal szerencsésebbnek mondhatják magukat a hálószobában" - írja a tanulmány. Eszerint hiába szeretik a nők, ha a párjuk porszívózik vagy főz helyettük, ha a tudatalattijuk teljesen más véleményen van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.