párkapcsolat szex Deáki Tímea romantika szerelem alvás randi szakértő együttlét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs olyan nő, aki ne tette volna már fel magának azt a költői kérdést, hogy "Miért nem hív már?". Ezért nem hívnak téged randira című cikkünkben férfiak vallottak arról, hogy tulajdonképpen min is problémáznak, most azonban újabb levelet kaptunk a témában. Szandra a Life.hu szakértőjéhez, Deáki Tímea párterapeutához fordult tanácsért.

Szerelmes vagy? Nem tudod, miért nem működik? Tanácstalannak érzed magad?
Kérdezz a Life.hu szakértőitől a
szakerto@life.hu címen!


"Kedves Deáki Tímea!

Segítséget szeretnék kérni. Van egy srác, akivel egy internetes társkeresőn ismerkedtünk meg, körülbelül 3-4 hete. Pár nap beszélgetés után rögtön randira hívott. Nem tiltakoztam, mivel kölcsönös volt a szimpátia. Egy szombati napot választottunk, és ragaszkodott hozzá, hogy eljöjjön értem kocsival, de nem a lakásomon, hanem egy kicsit távolabbi semleges helyen vett fel.

Az este jól alakult, rengeteget beszélgettünk, nem voltak kínos csendek vagy üresjáratok. A randi után felmentünk hozzá. Megcsókolt és megkért, hogy aludjak nála. Végül is belementem, de megbeszéltük, hogy nem akarjuk elkapkodni a dolgot, így nem történt semmi köztünk. Másnap reggel hazavitt, de az éjszakát ismét együtt töltöttük nála. Ez két hete történt.

Azóta csak SMS-t váltunk, vagy a Facebookon beszélünk. A randit követő hétvégén nem tudtunk találkozni, mert el kellett utaznom. Az elmúlt hétvégén sem jött össze a találka, mivel lebetegedett. Úgy érzem, nem túl lelkes, bár a beszélgetések nem ezt mutatják. Ő azt állítja, szeretne lassan haladni, mert rossz tapasztalatai vannak a múltban.

Ötletem sincs, hogy mitévő legyek. Nagyon érdekel ez a srác, de nem tudom, hogy közeledjek hozzá, anélkül, hogy elijeszteném. Mi a tuti trükk az ilyen férfiak meghódítására?

Izgatottan várom a választ!
Köszönettel: Szandra"

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Kedves Szandra!

Tuti trükköt kérsz, amire elsőre azt mondanám, hogy nem létezik, de ez nem teljesen igaz. Mára nagyon elkényeztettük a férfiakat azzal, hogy mi nők esedezünk értük és nem fordítva. Az internetes társkeresés csak ráerősített erre, hiszen kitesszük magunkat, mint egy vásáron. Persze ők is, de ők ezt nem így gondolják. És legyünk őszinték, velük kapcsolatban nekünk sem ez az első gondolatunk, sokkal inkább az, hogy milyen bátor és érzelmes férfi az, aki felvállalja a párkeresés ilyen módját.

Itt is kitűnik, hogy a férfiak és nők tényleg nem egy bolygóról jöttek, de azért mégiscsak vannak trükkök, amik segíthetnek az eligazodásban. A konkrét problémára ez a következőképp igaz: a hagyományos, már elavultnak számító, személyes találkozási módhoz hasonlóan egy nő nem engedheti meg magának, hogy azonnal sokat ad magából, akkor sem, ha ezt előtte megbeszélték. Tudom, írod, hogy nem történt semmi az első este, de lássuk be, ez nem igaz. Végül egy ágyban töltöttétek az éjszakát. Lehet, hogy furcsa, de a férfiak még ebben a válogatható világban is szeretik meghódítani a nőt.
A te értékítéleted szerint ez lehet, hogy nem volt sok, de neki elképzelhető, hogy az volt. Túl hamar, túl rövid idő alatt kapott meg majdnem mindent. És ez egy furcsa ellentmondás, mert a pasik pont erre vágynak, csak nem mindegy, hogy mikor kapják meg. Muszáj egy kicsit küzdeniük, különben nincs számukra értéke a dolognak.

Meglátásom szerint hagynod kéne egy kicsit és meglátod, hogy ő lép-e. Különben is, időt kért: adj hát neki! Ha egy-két héten belül nem alakul jobban a dolog, engedd el, akkor is, ha nagyon fontosnak érzed a fiút! A jövőben pedig gondolj magadra úgy, mint egy kincsre, amit nem mindenki érdemel meg, és csak komoly energiabefektetéssel lehet megszerezni! Hidd el, hosszú távon ez az eredményes út!

Üdvözöllek: Deáki Tímea Brigitta


Müller Péter: "A férfiaknak nem kell az a nő, aki 'harcol értük', mert gyengének tartják."

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Cikkek, információk, nyereményjátékok, szavazások, horoszkópok és galériák. Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, ha nem akarsz lemaradni semmiről!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A LIFE.HU OLDAL!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.