probléma kommunikáció párkapcsolat szex férfi szexuálpszichológus szexualitás Győri Szilvia szerelem szakértő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elnézést, mióta van a férfiaknak lelkük? című cikkünkben pedzegettük, miért sírnak manapság a férfiak. Most azonban újabb szintet léptünk. Olvasónk vad szexre vágyik, a pasijának azonban több érzelemre van szüksége. Mi van? Ehhez az anomáliához Győri Szilvia szexuápszichológusnak is volt egy-két szava. 

"Kedves Győri Szilvia!

A párommal másfél éve vagyunk együtt, boldog párkapcsolatban élünk, és ezidáig minden zökkenőmentes volt. Ám mostanában a szexuális életünk valahogy nem az igazi. Cserébe viszont az érzelmek terén többet kapok.

Áron sokat dolgozik, munkahelyet is váltott, de tudom, hogy nincs senkije rajtam kívül. Rendszeresen néz pornót, ezt elfogadtam, megértettem. Mindig arra volt szüksége, hogy ribancként viselkedjek vele az ágyban, én pedig lestem minden kívánságát, de most mást szeretne... Visszautasít, mondván, hogy neki több érzelemre van szüksége, mert már régen nem csak egy lányt lát bennem.

Próbáltam megbeszélni vele, hogy nekem fáj az állandó visszautasítása, mert nem tudom, hogy mire vágyik. Nem is értem, hogy mi változhatott meg. Sajnos nála nem nagyon működik összhangban a szex és a szerelem. Vagy szerelem van, vagy szex. De most szerelmes lett belém, ragaszkodik hozzám, ezért jobban szeret hozzám bújni, megölelni, mint vadul szexelni. Eddig az érzelmeket hiányoltam, most megkaptam, viszont a szexuális életünk lassan a nullára csökken emiatt. Hogy tarthatom fenn az érdeklődését?

Köszönettel: Valéria"

Forrás: Thinkstock

Kedves Valéria!

Valóban vannak olyan férfiak, akik egy darabig próbálnak nem bevonódni egy kapcsolatba érzelmileg, mert azt gondolják, ha nem vakítja el őket a szerelem, náluk van a kontroll, nem sérülhetnek. Illetve vannak, akik abban a szellemben nevelkedtek, hogy egy férfi akkor igazán férfi, ha nem mutatja ki az érzelmeit.

Aztán, amikor rájönnek, hogy megjelentek a valódi, mély érzelmek, megijednek, és úgy érzik, a férfierejük tovaszállt. Ez sokszor jelenik meg abban a formában, hogy elutasítják a szexet, mert úgy érzik, már az ágyban sem tudnak férfiak lenni. Ilyenkor van, hogy szó szerint nem tud valaki teljesíteni az ágyban, és merevedési zavarokat produkál, és van olyan, aki "csak” fél a kudarctól, így inkább bele sem kezd.

Viszont ha mindenről beszéltek, jó lenne, ha erről a témáról is őszintén tudnátok társalogni. Keress egy alkalmas időpontot, nyugodt körülmények között ülj le vele, és mondd el az aggályaidat! Kérdezd meg, te mit tudsz tenni annak érdekében, hogy a szex is működjön köztetek. Jó lenne tudni, hogy mi volt az a fordulópont, amikor megérezte, hogy másra van szüksége. Legyél megértő és együttműködő! Ha tudtok őszinték lenni egymáshoz, meg tudjátok találni a változás okát.

Ezen felül pedig nyugodtan mutasd meg neki a romantikusabb, érzelmesebb, bújósabb oldalad, és így próbáld felvezetni a szexuális együttlétet. Azt gondolom, érdemes lenne az intimitás oldaláról közelíteni, és oldani a párodban azt a fajta gátlást, ellenérzést, ami most a "kevésbé érzelmes” szex kapcsán kialakult benne.

Üdvözlettel: Győri Szilvia

Dívák, akik sosem lesznek már boldogokhttp://www.life.hu/szeress/20131124-jennifer-aniston-justin-theroux-brad-pitt-angelina-jolie-es-britney-spears-a-hazassagrol.htmlPasik, akik pénzért hazudnak a szingliknekhttp://www.life.hu/szeress/20131118-keso-huszasok-korai-harmincasok-a-bulizasrol-szorakozohelyekrol-ferfiakrol-es-a.htmlTévhitek, melyekkel a pasik ámítják magukathttp://www.life.hu/szeress/20131119-randi-egeszseg-es-csajozasi-tippeket-tanulnak-a-ferfiak-az-eletmodmagazinokbol.htmlHa van kémia, férfi és nő nem alszik együtthttp://www.life.hu/szeress/20131118-miert-alszik-egyutt-egy-ferfi-es-egy-no-az-elso.htmlHa már az ágyában vagy, csináld végig!http://www.life.hu/szeress/20131115-deaki-timea-a-lifehu-szakertoje-segit-hogy-vane-tuti-trukk.htmlElnézést, mióta van a férfiaknak lelkük?http://www.life.hu/szeress/20131115-deaki-timea-parterapeuta-segit-megerteni-miert-sirnak-a-pasik-es.html"Maszturbálok az irodában, és kész!" (18+)http://www.life.hu/szeress/20131115-ferfivelemeny-mi-az-oka-a-munkahelyi-maszturbalasnak-onkielegitesnek-pasik-valaszolnak.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.