Mi a célja a csóknak? Íme 3 jó ok a cuppantásra

csók a nap cikke szenvedély párkapcsolat csókolózás szexualitás érzékiség gyönyör
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
12 meglepő tény a csókról című cikkünkben a legmeghökkentőbb csókeseményeket és betegségeket szedtük csokorba, de a leghíresebb sztárcsókok és a puszi alapú szextippek sem hiányozhatnak a Life.hu repertoárjából. Most pedig annak jártunk utána, hogy miért csókolóznak a nők, és mi az a három ok, amiért csókra nyitjuk az ajkainkat. 

A hiedelmek szerint egy nő átlagosan húsz békát csókol meg, mielőtt megtalálja a hercegét. Ez azt jelenti, hogy az esküvője előtt körülbelül húsz férfival csókolózik az ember lánya. Ezek persze lehetnek jók vagy rosszak, de az alapvető okok ugyanazok.

Forrás: Thinkstock

Mint ahogy oly sok más, a puszik és csókok is inkább a nőknek fontosak. Legalábbis ez derül ki az Archives of Sexual Behavior című szakfolyóiratban közzétett kérdőíves kutatásból, melyet 900, 18 és 63 év közötti felnőtt bevonásával készítettek. Fontos megjegyezni, hogy a megkérdezettek fele élt a válaszadáskor tartós kapcsolatban. Érthető, hogy a férfiak általában kevésbé tartják fontosnak a csókolózást, mint a párjuk, de ez nem jelenti azt, hogy számukra érdektelen lenne. Mivel igencsak szkeptikusak vagyunk a különböző kutatási eredményekkel kapcsolatban, megkérdeztük egyik párkapcsolatban élő férfiolvasónkat, mit gondol a felmérésről és a témáról.

Mátyás, 28, építész:

Mennyire fontos számodra a csók?
Nekem a csók azért fontos, mert ezzel kimutathatom a vonzalmam a partnerem felé, és ezt a környezetemnek is bebizonyíthatom.

Mit gondolsz, milyen szerepe van a csókolózásnak a kapcsolatodban?
Szerintem a csók fontos jelképe az összetartozásnak, kellemes időtöltés és remek előjáték. Nem véletlenül izgulunk, mielőtt először megcsókolunk valakit.

Forrás: Thinkstock

A három ok tehát, amely miatt csókra nyitjuk a szánkat, akár még helytálló is lehet. Ugyanis a kutatás, és Mátyás is az első csók fontosságát említi, mégpedig azért, mert ilyenkor mérjük fel csókpartnerünk tulajdonságait. Ebben egy kis segítséget nyújthat egyébként a Life.hu csókhoroszkópja is.

A kettes számú teória a szexuális felhívást említi, amit szintén alátámasztott olvasónk is. Csábítsd el egy profi csókkal! című cikkünk szerint aligha van még egy olyan izgalmas technika a nő számára, mint a csók, amellyel a legváratlanabb helyzetben is felkeltheti párja érdeklődését egy kis hancúrozásra.

Természetesen a kapcsolatmegtartás elve sem elhanyagolható, ugyanis a már említett kutatás arra is rávilágított, hogy a csókolózás fontossága összefüggést mutat a kapcsolat hosszával. Minél tartósabb kapcsolatról van szó, annál komolyabb szereppel bírnak a puszik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.