Szórakozás
Mozi
Filmklub
Zene
AXEtázis
Tévé
Könyv
Vendégszoba
DVD/VHS
Moziműsor
Tv-műsor
monotone
Galéria
Film kvízek
Horoszkóp
Képeslapküldés
Operátor logókÉpítészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!


A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Amélie az esős Londonban
2002. november 7., csütörtök, 15:38|Utolsó módosítás: 2002. november 7., csütörtök, 16:01

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Audrey Tautou-t a zuhogó eső ellenére is hatalmas tömeg várta a londoni Leicester Square-en, ahol tegnap este kezdetét vette a londoni filmfesztivál. A nyitógálán legújabb filmjét, a Dirty Pretty Things című Stephen Frears-alkotást játszották, melyben Tautou egy török szobalányt alakít. Az eseményen tiszteletét tette Woody Harrelson és Joseph Fiennes is.


Tegnap este kezdődött a 46. londoni filmfesztivál, mely november 21-éig kínál izgalmas programot a filmrajongóknak. A nyitó gálán Stephen Frears  (A mondvacsinált hős, a Méregzsák és a Pop, csajok, satöbbi rendezője) legújabb munkáját vetítették. A Dirty Pretty Things török menekültekről szól - a kritikusok szerint rendkívül intelligens és tehetséges modorban. Egyik főszereplője az Amélie csodálatos életé-ből ismert Audrey Tautou, aki egy török szobalányt alakít a filmben.

Jean-Pierre Jeunet világsikert hozó alkotása óta Tautou sorra kapja az ajánlatokat. Játszott Az Isten nagy, én kicsi vagyok, a Les Marins perdus, valamint a Szeretni bolondulásig című francia filmekben - utóbbi november 21-étől látható a magyar mozikban. Jövő évben pedig elkészül első amerikai filmje, a Nowhere to Go But Up, Amos Kollek rendezésében.

A londoni filmes seregszemle összesen 200 alkotást vonultat fel, köztük Roman Polanski Arany Pálma-díjas A zongorista című művét, mely a II. világháború idején, a krakkói gettóban játszódik. Egy zsidó zongorista bujkálásáról szól, Wladyslaw Szpilman önéletrajzi regénye nyomán. A címszerepet a magyar származású Adrien Brody játssza, aki - bár régóta számít ígéretes tehetségnek Hollywoodban - most alakította élete legnehezebb és legnagyobb szerepét.


Ajánlat


A londoni filmfesztivál honlapja
A zongorista honlapja

Paul Thomas Anderson legújabb, Punch Drunk Love című filmjét szintén vetítik Londonban. Az Adam Sandler és Emily Watson főszereplésével készült szerelmi történet Cannes-ban debütált, azóta pedig megjárt szinte minden rangos filmfesztivált. A kritikusok nagy elismeréssel szóltak a Magnólia és a Boogie Nights rendezőjének legújabb filmjéről, mely novembertől látható az amerikai mozikban.


Ajánlat


A Punch Drunk Love honlapja
A 8 mérföld honlapja

Eminem 8 mérföld című, életrajzi ihletésű filmjét szintén műsorára tűzte a fesztivál - ez is mutatja, hogy nem egy szokványos, popsztárt népszerűsítő alkotásról van szó. Rendezője Curtis Hanson, akinek korábbi munkái között van a Wonder Boys - Egy pokoli hétvége, valamint a Szigorúan bizalmas című krimi. A 8 mérföld hamarosan Magyarországra is megérkezik, 2003. január 23-án lesz a hazai premierje.

A 46. londoni filmszemle záróestjén pedig Helena Bohnam-Carter legújabb filmjét, a The Heart of Me című produkciót vetítik.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemFórum

zsofleshy és Gunner chattopicja
Látta már valaki a moziban?
Camera Obscura Filmklub
Háborús filmek
Fáj? Cserélő topik


Arnold Schwarzenegger

moziműsorok

Indiana Jones

Angelina Jolie

filmes magazinok

Laurence Fishburne

mozik

filmek

filmszemlék

dvd- és videovásárlás