New York összes házát lerajzolja egy művész

ház rajz művész szimbólum New York
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A csaknem egymillió épülettel rendelkező New York összes házát le akarja rajzolni egy ausztrál illusztrátor.

James Gulliver Hancock szerint "nincs még egy város, ahol ennyire sokszínűek lennének az épületek. Minden építmény és stílus a várost szimbolizálja, mindegy, hogy az Empire State Buildingről vagy a brooklyni, magas lépcsőfeljáróval rendelkező kis lakóházakról van szó. Mindenki ismeri New York házait, akkor is, ha sohasem járt még ott." Hancock az elmúlt három évben már ezer házat örökített meg rajzain, ezeket All the Buildings in New York nevű blogján, illetve azonos című könyvében is bemutatja. A rajzokon a 19. századi ötemeletes lakóházaktól kezdve az art deco felhőkarcolókon át a modern üvegépületekig minden megtalálható.

Forrás: www.allthebuildingsinnewyork.com
Forrás: www.allthebuildingsinnewyork.com


Az illusztrátornak gyakran maguk a New York-i lakók tesznek javaslatot arra, melyik házat kell mindenképpen lerajzolnia. Hancock, mivel az év felét az amerikai metropoliszban, másik felét viszont Sydneyben tölti, gyakran dolgozik fotók segítségével, vagy használja munkájához a Google Maps szolgáltatásait.
Hancock nem az egyetlen, akit inspirál a város. Egy fotográfus például azt a célt tűzte ki magának Humans of New York (HOMY) nevű blogján, hogy a város legalább tízezer lakóját lefotózza és elmeséli történetüket. A HOMY-projektnek a neten már több mint egymillió rajongója van.
Caleb Smith végigjárta Manhattan összes utcáját, a Virginiában született Matt Green pedig azt tervezi, hogy az összes városrész - Manhattan, Bronx, Brooklyn, Queens és Staten Island - összes utcáját végigjárja. Egy fiatal pár is hasonló akciójával várt ismertté az interneten: a városnak mind a 118 metróállomásán lefotózták magukat.

Forrás: MTI


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.