Metrójegyet ajándékoz a pápa

pápa Ferenc pápa Róma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szeretteikkel való kapcsolattartást megkönnyítő eszközöket - felbélyegzett borítékot, metrójegyet és telefonkártyát - adományoz karácsonyra Ferenc pápa Róma szegényeinek.

A Vatikán szombati közleménye szerint 2000 ilyen szokatlan segélycsomagot osztanak szét azon rászorulók között, akikkel az egyházfő már személyesen is találkozott, illetve akik rendszeresen látogatják a Szentszék által működtetett ingyenkonyhákat.

Szórakozás, Ferenc pápa menzán ebédel Forrás: AFP

A vatikáni bélyeggel bérmentesített boríték tartalmaz egy karácsonyi üdvözlőlapot, amely Ferenc pápa kézjegyét viseli. A vatikáni posta biztosítja a telefonkártyákat is, míg az ATAC római közlekedési vállalat 4000 darab egész napra szóló metrójegyet adományozott a karácsonyi segélyakcióhoz.
A közlemény szerint Ferenc pápa főalamizsnását, Konrad Krajewskit bizta meg az adományozás lebonyolításával, amelyben igénybe veszik Teréz anya ételosztásban tevékeny apácáinak közreműködését is.

Bár hasonló "kommunikációs segélycsomagra" még nem volt példa a Vatikán történetében, Ferenc pápa októberben, egy 366 halottat követelő hajótörés után már osztatott szét telefonkártyákat a dél-olaszországi Lampedusa szigetén rekedt illegális bevándorlók körében, hogy felhívassák hozzátartozóikat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.