Négy tuti buli februárra

Forrás: Facebook/Klub Vittula -
buli A38 állóhajó kocsma parti zene koncert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jó, tudjuk, hideg lesz, de akkor is azt mondjuk: kit érdekel, ha egyszer visszavontatják a helyére a világ legmenőbb hajóját, tízéves a kocsma, ahová úgysem férsz be, beköltözik Rió Budapest szívébe, de ha a higanymozgás helyett a pogót választod, akkor sem reménytelen a helyzet. A Life.hu forró buliajánlója következik a leghidegebb hónapra.

Február - a hónap, amikor a legkönnyebb meggyőzni magad: igen, volt szó róla, hogy menni kéne abba a mai buliba, de inkább hagyjuk. Tele van zenei tehetséggel ez a város, de mindenkinél van az a pont, amikor nincsenek azok a groove-ok (négynegyedek, tört ütemek, rommá torzított elektromos gitárok, dzsessz sztenderdek - kinek mi), amikért megérné felvenni a jégeralsót és kimerészkedni a mínusz nyolcba. Megértjük, de azért megpróbálunk meggyőzni mindenkit, hogy mégiscsak szánja el magát.

Február 11-től - Újra A38

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Érezhetően unalmasabb hely lett Budapest, amióta pár hete Komáromba vontatták a világ egyik legjobb bulihelyét. Ez utóbbit nem (csak) mi mondjuk: több nemzetközi felmérés és szerkesztőségi döntés pecsételte rá az A38-ra az "utánozhatatlanul menő" jelzőt. A hajó most visszajön, február 11-én pedig a legnevesebb bulisorozatuk, a Random Trip új epizódjával avatják fel a felújított-megszervizelt teret. A Random Trip nagyjából az, amit a neve sugall: a hely renoméjának megfelelően menő zenészek többé-kevésbé véletlenszerűen összejönnek és többé-kevésbé improvizált dolgokat művelnek. Feltűnhet tényleg mindenki - Harcsa Verától Király Viktoron át a Quimby és az Akkezdet Phiai költői urbánhiphop-formáció tagjain át bárki. Hogy most ki lesz, azt nem kötik az orrunkra, de ez semmi rosszat nem jelent. Aki pedig biztosra menne, azt két napra rá Péterfy Bori, újabb két nap múlva pedig a Tudósok dadaista funkja várja.

Február 13-16. - Tízéves a Vittula

Forrás: Facebook/Klub Vittula

Ez kevésbé zene (bár lesz az is), de a személyes szimpátia és az emlékek miatt nem bírjuk kihagyni. Ja, hogy mi az a Vittula? Á, semmi, csak Budapest legjobb kocsmája. Nem az adottságai miatt mondjuk ezt: kicsi, hűvös, iszamos, furán zegzugos és egy gimis osztálynyi ember már tömeget képez. Nincs kézműves sör és felsőkategóriás bor, az italválaszték egyszerűen csak korrekt, a színpad pedig nem is színpad, hanem egy kis zug a lépcső mellett (ja, mert a Vittula a föld alatt van), de annál érdekesebb dolgok történnek rajta. Amikor még lehetett dohányozni, volt egy elmélet, amely szerint az egész helyet csak a füst tartotta egyben. A Vittula a megfoghatatlan báj és az imádnivalóan elmebeteg vendégek miatt menő (nem véletlen: a Kertész utca elején találjuk, közel a máig hírhedt Blaha Lujza térhez, a bulinegyed perifériáján, ahol a hipszterek és a hajléktalanok találkoznak), örüljünk hát neki, hogy tízéves, menjünk, igyunk valamit, lesz közösségi büfé, fotókiállítás, és mint mondtuk, zene is - hogy milyen, nem tudjuk, de rosszat még ott nem hallottunk.

Február 15. - Brazil karnevál Budapesten

Forrás: AFP/Vanderlei Almeida

Merész vállalás a legnagyobb hidegben, a Föld innenső felén brazil hangulatot teremteni egy jólszituált romkocsmában, de az Iskola legénysége magabiztos: tánc workshop, profi csoportok bemutatói (tollak, hatalmas fejdíszek, festett testek, bikini, minden), szambakirálynő-választás és afrós-szambás DJ-zés hajnalig. Ezt nem is kell tovább magyarázni - valószínűleg ez a legjobb módja a mínuszok elleni harcnak.

Február 28. - Tavaszköszöntő punkinvázió

Nem tudjuk megjósolni, milyen idő lesz február utolsó napjaiban, de felkészültünk a legrosszabbra. Mindenesetre van az a pillanat, amikor egyszerűen le kell menni kutyába, és ez a pillanat alighanem ekkor jön majd el. Szerencsére nem leszünk egyedül, egy egész Zúzda Rockkert-nyi punk és vagy féltucat együttes segít, hogy a lealjasodás kollektíven és megfelelően intézményesített keretek között történjen meg. Fellép a híres Macskanadrág, továbbá olyan kifejező nevű együttesek, mint az Eznemjazz és a Félmegoldás. Aki egyáltalán nincs képben, de vadulna egy egészségeset, az se csüggedjen, a punk befogadó közösség, a faék egyszerűségű dalszövegeket pedig bárki pár másodperc alatt megtanulja, még részegen is. Nem mintha propagálni szeretnénk a felelőtlen italfogyasztást, de az esemény Facebook-oldalán a szervezők valamiért kötelességüknek érezték feltüntetni a (valóban punk pénztárcákra szabott) árakat. Csak szólunk.

Az album, amire szexelni fogsz - zenék télrehttp://www.life.hu/szorakozz/20140114-zeneajanlo-az-album-amire-szexelni-fogsz-zenek-telre.htmlHol van a férfi? Megnéztük A nimfomániást (18+)http://www.life.hu/szorakozz/20140117-lars-von-trier-a-nimfomanias-cimu-film-ismertetese-a-hazai-premier-kapcsan.htmlValaki csapja agyon Jennifer Lawrence-t! (18+)http://www.life.hu/szorakozz/20140123-az-amerikai-botrany-premierjen-a-10-oscarra-jelolt-filmet-ismertetjuk.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.