Tátva marad a szád! 4 különleges helyszín Budapesten, ami garantáltan rabul ejt!

kiállítás szórakozás Programajanló múzeum
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha unod a strandolást és valami szokatlan és érdekes programra vágysz, nem kell tovább keresgélned. Összegyűjtöttünk négy budapesti kiállítást, melyet egész évben megnézhetsz, és amelyek garantáltan nem okoznak majd csalódást.

A csokoládé szerelmeseinek: Csokoládé Múzeum

Valószínűleg nincs olyan gyerek, aki ne szeretné a csokoládét. Ha pedig még felnőttként is a csokoládé bűvöletében élsz, itt az ideje, hogy ellátogass a Csokoládé Múzeumba, amit sokan csak Csokoládé Palotaként emlegetnek. Az épületet szinte eltéveszteni sem lehet, hiszen már messziről látszik a kakaóterméseket mintázó kovácsoltvas kerítés, és a különleges, Mozart-figurákkal díszített kert.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A múzeumba valóságos csokoládé-menyországba jutsz: az ehető édességek mellett eléd tárul a csokoládé teljes története is. A tulajdonos 20 éve gyűjti a csokoládéval kapcsolatos emléktárgyakat, amelyek között igazi ritkaságok, érdekességek is láthatók, köztük olyan, ami egészen a csokoládékereskedelem kezdetének idejéből származik. Kóstolhatsz a múzeumban, sőt elkészítheted a saját, egyedi csokoládéjádat, amit díszdobozban el is vihetsz.

Életre szóló élmény: Láthatatlan kiállítás

Gondoltál már arra, hogy milyen lenne, ha teljes sötétségben kellene élned, vagy, hogy milyen lehet a vakok élete? Vajon megbíznál a többi érzékszervedben, ha a legtöbb információt adó látásod nélkül kellene élned? A budapesti Láthatatlan Kiállítás különleges utazás a láthatatlan világba, ahol kipróbálhatod, milyen lenne, ha csupán a tapintásod, hallásod, és a szaglásod segítségével tudnál csak eligazodni a világban. Hihetetlen, de ha ellátogatsz erre a különleges kiállításra, megtapasztalhatod, hogyan erősödnek fel egyéb érzékeid, ha a látásodra nem hagyatkozhatsz.

www.lathatatlan.hu
www.lathatatlan.hu

A láthatatlan utazás vak vezető kíséretében, speciálisan berendezett és teljesen besötétített helyszíneken történik, ahol egyedi hanghatások és helyszínre szabott illatok segítik, hogy átéld, hogyan közlekednek a vakok a városi forgatagban. Kipróbálhatod azt is, hogy hogyan fizetsz ki egy kávét a bárban, vagy éppen honnan tudhatod, melyik fűszer kell az ebédedhez. A kiállításon megkísérelhetsz fehér bottal közlekedni, valamint megtudhatod, miben és hogyan segít a vakvezető kutya.

Ámulatba ejtő kincsestár: Hubay-ház

Ha a nyári hőségben néha eszedbe jut a csöndes, hűs tél varázslatos hangulata, vele együtt pedig az ünnepi díszek világa, vagy csak imádod a színes, díszes csecsebecséket, melyekkel szebbé teheted a lakásod, akkor Szentendrén a helyed, ahol évszaktól függetlenül bármikor átélheted a karácsony varázsát a Hubay-család Karácsony Múzeumában.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A tulajdonos Hubay-család régi álma volt, hogy létrehozzon egy olyan helyet, ahol újra visszatérnek a régi szép emlékek, és helyet találjon a rengeteg ritka, nehezen fellelhető, műtárgy értékű díszeinek. A kiállítás kincsei között eredeti csomagolású csokoládéból készült figurák, múlt századi szaloncukrok is találhatóak, de modern díszek is megvásárolhatók.

Budapest legmisztikusabb helye: Boszorkánymúzeum

Ha egy kis borzongásra vágysz, látogass el a Boszorkánymúzeumba, melyben mindent megtalálsz, ami a boszorkányságról, misztikáról szól. Megismerheted például az egyes mágikus vallások, hitek alapjait, és azt, hogyan is függnek mindezek össze a magyarországi hagyományokkal, hazánk boszorkányainak történetével, de személyes csakra-tanácsadáson is részt vehetsz, továbbá elsajátíthatsz egy-két mágikus fortélyt is, melyeket a boszorkányok használtak.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A tárlat célja, hogy eloszlassa azokat a tévhiteket, sztereotípiákat, amelyek az emberek fejében élnek évszázadok, évezredek óta a boszorkányokkal kapcsolatban, és bemutassa többek között a gyermekkorunk meséiből ismert vasorrú bába, vagy éppen a gonosz boszorkány történetének eredetét.

Krizbai Teca a Jézus Krisztus Szupersztárban lép fel!http://www.life.hu/szorakozz/programok/20110615-a-jezus-krisztus-szupersztar-cimu-musical-finalejaban-lep-fel-krizbai.htmlKoncert, kiállítás, fitnesz - Nyárindító programok júniusrahttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20110529-koncert-kiallitas-fitnesz-juniusi-programajanlo.html8 csudajó társasjáték felnőtteknekhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20110519-tarsasjatek-szorakozas-szabadido-jatszani-jo-nem-csak-a-gyerekeke.htmlTippünk: Színházi est egy szereplőre és egy hegedűsre - Márai Sándor Füves könyve alapjánhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20110510-szinhaz-tippunk-szinhazi-est-egy-szereplore-es-egy-hegedusre-.htmlLazíts a teraszon! - 10 szuper hely a fővárosbanhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20110428-szorakozas-program-lazits-a-teraszon-10-szuper-hely.htmlŐ a következő! Íme, a nemrég elhunyt nagy kedvenc utódja a nemzet színészei közötthttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20110427-o-a-kovetkezo-ime-a-nemreg-elhunyt-nagy-kedvenc-utodja.html"Egyszer felállítom, és egész nap áll" - A Life.hu riportja Hollókőrőlhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20110426-egyszer-felallitom-es-egesz-nap-all-a-lifehu-riportja.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.