4 izgató thriller, amitől lúdbőrös leszel

könyv szórakozás program szabadidő thriller
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerelem és mindent elsöprő szenvedély, borzongás és sötét titkok - ebből akár egy jól megírt remek thriller is kisülhet, ami bőven elég, ha egy kis tavaszi izgalomra vágysz. A Life.hu összegyűjtötte a 2013-as Nemzetközi Könyvfesztiválra megjelent legújabb kedvenceit.

1. Gillian Flynn - Holtodiglan

Vajon mi történik akkor, amikor az álom szép lassan szertefoszlik, s már abban sem vagyunk biztosak, hogy valóban ismerjük azt, akinek igent mondtunk? Amy és Nick ötödik házassági évfordulója tragédiába torkollik: Amy eltűnik, és minden jel a jóképű férj, Nick bűnösségére utal. Amy naplójának részleteiből és a jelenben futó történetszálból izgalmas lélektani thriller bontakozik ki. "Mert valami szörnyen nincs rendjén a férjemmel, ebben most már biztos vagyok. Igen, az anyját gyászolja, de ez több annál. Úgy érzem, rám irányul, nem szomorúság ez, hanem... érzem, ahogy néha engem néz, felnézek, és látom, hogy az arca eltorzul az undortól..." Ha kíváncsi vagy rá, hogy egy romantikus párkapcsolat miként alakulhat át szép lassan igazi pokollá, izgatnak a sötét titkok, akkor ennek a könyvnek ott a helye a könyvespolcodon. A kötet végére talán az is kiderül, hogy ki tette valójában tönkre a másik életét...

Fotó: Mengyán Eszter/Life.hu
Fotó: Mengyán Eszter/Life.hu

Alexandra Kiadó, 3699 Ft

2. Daniel Glattauer - Örökké tiéd

"Hannes megragadta a kezét. A tekintete hirtelen komoly lett. A gyűrűsujját szorította a legerősebben. Lassan ráhúzott valamit. Hannes aztán elengedte a kezét, és Judith álmélkodva vette észre az ujján bekövetkezett változást. Eddig csak filmeken látott ilyen jelenetet." - Judith és Hannes kapcsolata remekül indul, ám a férfi figyelme egyre terhesebbé válik a nő számára, aki először szakítana, majd szabadulna a kapcsolattól, de mindhiába. "A férfi egyszerűen birtokolni akarja a nőt minden áron. Már az is jó érzéssel tölti el, hogy a nő az akarata ellenére rá gondol." - vallotta az író az egyik vele készült beszélgetésben. Egy fordulatokban gazdag szerelmi történet tavaszra érzésekről, vágyakról és az egyre fullasztóbb birtoklási vágyról.

Fotó: Mengyán Eszter/Life.hu
Fotó: Mengyán Eszter/Life.hu

Park Kiadó, 3500 Ft

3. Sophie Hannah - Holtpont

Egy történet, amely véletlen románcként indul, de halállal végződik. Sophie Hannah angol írónő mindent megtett azért, hogy kézbe véve ezt a könyvet garantáltan ne unatkozz olvasás közben. A briliánsan csavaros történetben Sally a híreket nézi a férjével, amikor egy olyan nevet hall, amelyet nem kellene felismernie: Mark Bretherickét. Egy évvel korábban lemondanak egy olyan konferenciát, amit a nő nagyon várt, pedig Sally kétségbeesetten vágyott a változásra. Helyette egy hétre szobát foglalt és kényeztette magát a titkos vakáción. Csak egy kis nyugalmat akart, de az élet átírta a forgatókönyvet. Sally találkozott egy férfival, Mark Bretherickkel. Minden részlet a helyén volt: a lakhely, a munka, a feleség, Geraldine és a lánya, Lucy. Kivéve, hogy a hírekben mutatott férfit Sally még soha nem látta, és Geraldine és Lucy is halott.

Fotó: Mengyán Eszter/Life.hu
Fotó: Mengyán Eszter/Life.hu

Kossuth Kiadó, 2990 Ft

4. J. Kenner - Forró rabság

Szexi, provokatív és lebilincselő - így lehetne jellemezni J. Kenner új könyvét, amelyben egy férfi mások szenvedélyével játszik. Természetesen van egy nő is, aki vevő a dologra, de nagy árat kér érte. Damien Stark sportolóból lett milliárdos, akinek nem sokan mernek nemet mondani. Nikki Fairchild az egyetlen nő, aki felkorbácsolja a szenvedélyét, de vajon milyen titkokat rejteget Niki, az egykori szépségkirálynő, és milyen démonokkal kell megküzdenie Starknak? Ki bírja tovább ezt a kíméletlen játékot? Ezt a könyvet kifejezetten csak felnőtt olvasóinknak ajánljuk.

Fotó: Mengyán Eszter/Life.hu
Fotó: Mengyán Eszter/Life.hu

Athenaeum Kiadó, 3490 Ft

Mamipornó millióknak - A szex ötven árnyalatahttp://www.life.hu/szorakozz/zenekonyv/20120823-mamiporno-millioknak-a-szurke-otven-arnyalata.html"...a sudár szép Aphrodité letepert!" - Tollforgató leszbikusokhttp://www.life.hu/szorakozz/zenekonyv/20120503-tollforgato-leszbikusok.html10 igazán jó könyv tavaszra - Amit még a kertben se tudsz letennihttp://www.life.hu/szorakozz/zenekonyv/20120329-10-igazan-jo-konyv-tavaszra-kerti-ucsorgeshez.html10 híres író, aki öngyilkosságot követett el vagy kísérelt meghttp://www.life.hu/szorakozz/zenekonyv/20120224-10-hires-iro-aki-ongyilkossagot-kovetett-el-vagy-kiserelt-meg.html"Borban fürdik úr és szolga" - Az alkohol és az irodalom mennyekben köttetett házasságahttp://www.life.hu/szorakozz/zenekonyv/20111017-szorakozas-olvasas-bor-iszunk-es-olvasunk-az-alkohol.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.