Alain Delon színész férfi Tony Curtis Robert Redford sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Anyáink és nagyanyáink odáig voltak értük. Mi már csak a fejünket kapkodjuk: valóban ők lennének az utolsó lovagok? Íme, 10 kiemelkedően tehetséges és fenemód jóképű színész, akiket az utókor sem fog elfelejteni soha.

Clark Gable
Idén lenne 109 éves az Elfújta a szél legendás Rhett Butlere. Kiváló színész volt - az Ez történt egy éjszaka című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjjal jutalmazták. Miután harmadik felesége légikatasztrófában életét vesztette, belépett az Amerikai Légierőhöz. Utolsó filmje halálának évében, 1960-ban készült: a Kallódó embereket forgatta Marilyn Monroe-val. Ötször volt nős.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Gregory Peck
Az eredetileg orvostanhallgatónak készülő Gregory leghíresebb filmjei a Moby Dick, a Római vakáció, a Navarone ágyúi és A Kilimandzsáró hava c. alkotások voltak. A Ne bántsátok a feketerigót című filmdrámában nyújtott szerepéért Oscar-díjjal jutalmazták 1962-ben. Egy kor férfiideálja volt a jóképű színész - második házassága majd 50 évig tartott. 87 éves korában hunyt el 2003-ban.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Paul Newman
Az igézően kék szemű sztár magyar gyökerekkel is büszkélkedhet. Alakításaival - pl. Macska a forró bádogtetőn, A nagy balhé, A pénz színe - hamar sikerült bebizonyítania a nézőknek, hogy nem pusztán egy jóképű férfi, hanem jóval több annál. Kilencszer jelölték Oscar-díjra, emellett remek rendező és autóversenyző volt. Életében több száz millió dollárt fordított jótékony célokra, hogy segítse a beteg gyermekek felépülését. 2 éve hunyt el, 83 évesen.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Tony Curtis
A pár hete elhunyt színészlegenda eredeti neve Bernard Schwartz volt. New Yorkban született, de magyar felmenői is voltak: édesapja hazánkból származott. A dohányzást mindig nagyon ellenezte, jó barátait, Roger Moore-t és Michael Caine-t is ő szoktatta le káros szenvedélyükről. Legendás filmjei a Spartacus, a Van, aki forrón szereti és a Minden lében két kanál című népszerű vígjátékok voltak.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



Sir Sean Connery
Őfelsége legnépszerűbb titkosügynöke 80 éves, de az idős színészlegenda még most is megdobogtatja a női szíveket. Igazi skót hazafi, és kijár neki a Sir elnevezés, miután II. Erzsébet lovaggá ütötte. Eredetileg testépítőnek készült, de szerencsére rátalált a színészetre az Oscar-díjas tehetség. Második feleségével 35 éve élnek boldog házasságban, utolsó filmje hét évvel ezelőtt A szövetség c. alkotás volt.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Sir Roger Moore
A hétszeres James Bond, a legendás Simon Templar megformálója most tölti be 83. életévét. Korai éveiben volt statiszta, fotómodell és grafikus is. 1999-ben az angol királynő lovaggá ütötte, 2001 óta pedig az UNICEF nagykövete. A 007-es ügynök megformálása óta csak kevésbé sikeres filmekben játszott, rengeteget jótékonykodik. Negyedik feleségével 8 éve él boldog házasságban.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Robert Redford
Nincs olyan nő, aki ne lágyulna el a hetvennégy éves Robert Redfordtól még ma is! Az Ilyenek voltunk, a Távol Afrikától, A hírek szerelmesei és megannyi felejthetetlen film főszerepe fűződik a nevéhez. Azt is bebizonyította, hogy nemcsak a kamerák előtt van tehetsége - rendezőként 1980-ban mutatkozott be az Átlagemberek című filmmel, amelyért Oscar-díjat kapott. Hat évvel ezelőtt Budapesten forgatta a Kémjátszma című alkotást.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Franco Nero
Az olasz színész számtalan itáliai westernfilm, hollywoodi akciófilm és magyar történelmi film - Honfoglalás, Báthory - főszereplője volt már. Legutóbb a Levelek Júliának romantikus hősét formálta meg, ahol feleségével, Vanessa Redgrave-vel játszott együtt - már az 1960-as években együtt éltek, fiuk is született, de csak 4 évvel ezelőtt - néhány különválás után - házasodtak össze.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Alain Delon
A franciák kedvenc férfiszínésze mindig habzsolta az életet - 2 felesége volt, és olyan híres szeretőkkel büszkélkedhet, mint Romy Schneider vagy Mireille Darc. A 75 éves színész dolgozott mészárszéken, a haditengerészetnél, végül külsejére a cannes-i filmfesztiválon figyeltek fel. A Rocco és fivérei és a Borsalino sztárja fiatal korában - a rosszmájú pletykák szerint - a férfiakhoz is vonzódott.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Kabir Bedi
A 64 éves színész Indiából indult a világhír felé, hogy aztán Európától Amerikáig meghódítsa a női szíveket. A mai napig ő mindenki Sandokanja. Az igéző szemű színész folyékonyan beszél olaszul is, harcol Burma függetlenségéért, és a mai napig az indiai Mumbai városában él.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.