börtönbüntetés színész adócsalás Wesley Snipes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Wesley Snipes filmszínész csütörtökön bevonult egy pennsylvaniai börtönbe, hogy megkezdje hároméves szabadságvesztése letöltését.

A Penge-filmek sztárját 2008-ban ítélték el, mert 1999 és 2001 között nem adta be adóbevallását, s ily módon 15 millió dollárral károsította meg az államot. Snipes fellebbezett a döntés ellen, de a bíróság nem volt hajlandó újratárgyalni az ügyet.

Forrás: AFP
Forrás: AFP


Snipes azzal védekezett, hogy a tanácsadójára hallgatva nem vallotta be azt az adót, amit az adott években megszerzett 40 millió dolláros jövedelme után kellett volna befizetnie. A 48 éves színész a Lewis Run-i McKean Szövetségi Korrekciós Intézet rabja. Ügyvédje a legfelsőbb bíróságnál fellebbezett - értesült az MTI. Snipes a börtönbe vonulását megelőzően, Larry King műsorában a CNN-en erősen kifogásolta, hogy a média az üggyel kapcsolatban úgy állította őt be, mintha egy adócsaló szervezet szellemi irányítója lenne. Az ügyben illetékes esküdtszék egyébként elhitte azt az érvelést, hogy Snipes adótanácsadói megtévesztésének áldozatává vált, és februárban csak szabálysértésben találta vétkesnek. Az adócsalás és az összeesküvés vádja alól azonban felmentette a filmsztárt, akinek ügyvédjei szerint a védencükre kiszabott büntetés figyelmen kívül hagyja a testület ítéletét. King műsorában Snipes negatív kivételezésre panaszkodott és azt állította, hogy amióta Bronxban felnőtt, mindig is törvénytisztelő polgár volt. Mint elmondta, adótartozását azóta befizette.


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Szíj Melinda: "Nem én fogok nyerni!"http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20101210-szij-melinda-nem-en-fogok-nyerni.htmlA ValóVilág nagy Baklövése!http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20101208-a-valovilag-nagy-baklovese.htmlHarminc éve gyilkolták meg John Lennont!http://www.life.hu/legykepben/napfotoja/20101208-john-lennon-30-eve-nincs-kozottunk.htmlBody art Füzessy Balázzsalhttp://www.life.hu/tested-lelked/mozgas/20101208-lifehu-fitneszpercek-body-art-fuzessy-balazzsal-3.htmlMatyizó Rómeók - pasiszemmelhttp://www.life.hu/szeress/ferfibeszed/20101208-maszturbalo-romeok-pasiszemmel.htmlFeladtam magam, hogy szeressenek - az elhagyott pasi naplójábólhttp://www.life.hu/szeress/ferfibeszed/20101123-feladtam-magam-hogy-szeressenek.htmlMilyen bor való a bejgli mellé?http://www.life.hu/bejgli/20101210-milyen-bor-valo-a-bejgli-melle.htmlCsonka Pici a mákos mellett kampányol!http://www.life.hu/bejgli/20101209-csonka-pici-a-makos-mellett-kampanyol.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.