Tragédia! Gyászol a szépséges színésznő

halál Dobó Kata színésznő gyász tragédia édesapa színházi előadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eddig nem beszélt róla: eltitkolta szeretett édesapja elvesztését Dobó Kata.

Nehéz időszakon van túl a színésznő. Az utóbbi hetekben címszerepet játszott Békéscsabán a Stuart Máriában, de elmondása szerint minden percet a színpadon töltött, mert csak így tudja feldolgozni családi tragédiáját.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


Dobó Kata a Blikknek adott interjújában mesélt először édesapja elvesztéséről. "Két hete halt meg az apukám. Nem akarok beszélni erről. Soha többé semmi nem lesz már olyan, mint volt" - beszélt fájdalmáról a színésznő.

Kata szinte teljesen a munkába temetkezett. Sokak szerint színészként most érett be igazán. "Színházi színész akartam lenni. Mivel nem színházban kezdtem, ezért nekem 150 százalékot kellett mindig nyújtanom ahhoz, hogy elfogadjanak, de még most is rettenetesen izgulok az előadások előtt."

A békéscsabai Jókai Színházban Az Elnöknők című darabban Katát másfél órát sminkelik a szerepéhez, de megéri, hiszen még a barátai sem ismertek rá a színpadon. "Úgy érzem, eddigi életemnek ez az egyik legjelentősebb állomása, mert ebben a darabban kiléphettem önmagamból." - mesélte a színésznő.

A Blikk-nek adott interjújában azt is megtudhattuk, hogy több mindenkit tart pédaképének a szakmában, de vannak számára fontos emberek, akiktől sokat tanult. "Verebes Pista emberileg és szakmailag is az. Talán a régieknek könnyebb volt boldogulni, mint nekünk. Nincsenek már például tévéfilmek. Ez nagyon nagy hiba. Ebben a szakmában nyilván előny, ha valaki szép. Ha tudja használni, és nem fél az erejétől, akkor igen. Én viszonylag későn jöttem erre rá. Rettegtem, hogy mindenki csak ezt látja. Nem akarták észrevenni, hogy több is van bennem annál, mint amennyit a külsőm takar." - árulta el a színésznő.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Fotó: Pályi Zsófia [origo]


A színházi szerepek mellett évek óta önkéntesként dolgozik a Hospice Alapítványnak is, mivel az ő családjában is volt már rákos beteg, mégpedig a nagymamája. "Azt hiszem, a betegségek zömének a túlhajszoltság, a stressz és az állandó megfelelni akarás az oka. Néha úgy érzem, jó lenne elmenni egy isten háta mögötti helyre, ahol az emberek állatokat tenyésztenek, és csak azt halmozzák fel, amire valóban szükségük van. Komplikált az élet. Könnyen kijelentünk dolgokat, aztán egész másként viselkedünk" - mondta Kata.

A bájos színésznő szerencsére nincs egyedül ezekben a nehéz napokban sem, bár elmondása szerint nincs túl sok igaz barátja. Leventére, a kedvesére azonban mindig számíthat. "Jó emberismerő vagyok. Már messziről megérzem, ki az, aki csak érdekből akar barátkozni velem. Vannak olyan barátaim, akikkel már 15-20 éve tartjuk a kapcsolatot."

Annak idején rengetegen csámcsogtak az Andy Vajnához fűződő kapcsolatán is, ami kicsit megviselte az elmondása szerint is érzékeny színésznőt. "Nem tudom, hogy feldolgoztam-e már ezeket. De mindenki azt gondol, amit akar. Nagyon sokat köszönhetek neki, és szerintem ő is nekem. Semmit sem bántam meg" - árulta el Kata a Blikknek.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.