Csillag születik: Könnyek és ováció a válogatón!

dal tehetségkutató sztár énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Második adásához érkezett a 2011-es Csillag születik. Szombat este ismét megismerhettünk néhány különleges tehetséget és jó pár önbizalom-túltengéses csodabogarat.

A zsűri nem okozott meglepetést, az új műsorvezető páros továbbra sem találja a közös hangot. Illetve olyan, mintha két külön műsort vezetnének: Nóri profi és lelkes, mint mindig, Nagy Sándor azonban úgy tűnik, még idegenkedik a feladattól és a versenyzők istápolásától.

Az önjelölt hullócsillagok

"Szeretnék egy dalt előadni, amit önmagam ihlettem" - közölte alázattal a morgolódó Petőfi-imitátor. A zsűri nem állította le a produkciót. Volt itt tánc, dünnyögés, minden, kérem szépen. Szirtestől igent kapott a meglepő produkció, a többiek elvetették az extrém ötletet.

Kiss Patrícia Katalin azért jött, hogy a rokona után végre valaki itt is észrevegye. Walkman a fülben, Desperado-diszkómixverzió bekészítve, hát kedves Patrícia, ez értékelhetetlen volt.


Előkerült a Valami Európában leismertebb dala is, e nélkül nem múlhat el tehetségkutató, hisz a zene az kell.

Etyeki srácokból verbuválódott, gótikus hegedülő lánnyal felturbózott csapat is tiszteletét tette a válogatón, de Jucika "ellenzenekarnak" titulálta őket. Sokan kis kedvenceikkel akartak érvényesülni: láthattunk kígyót, padlón maradt csirkefoszlányt, szuperaranyos golden retrievert és lelkes gazdiját is.

Imeli Krisztina egy Edith Piaf-dallal akar mexikói szappanoperahős lenni. Nagyon nagy figura volt, de az éneklés annyira nem ment neki.


Perui népviseletbe öltözött örömzenészek, tinédzser szintiboy, szexi hastáncoslányok is megmutatták magukat a nagyérdeműnek - ezúttal nem jutottak tovább ők sem.

Az 55 éves Rózsási Piroska úgy gondolta, ennyi idősen ez az utolsó sansza. Már az "előételnél" kisípolták, majd belekezdett valami megfogalmazhatatlanba. Piroska szerint a zsűri nem volt nyitott a "dologra".


Összetört álmok

Babos Richard és Horváth Ferenc párosa könnyeket csalt a zsűritagok és a mi szemünkbe is. Nagyon megindító ez az igyekvés, látszik, hogy szeretnének kitörni a szerény mindennapokból. Szép és megható volt az előadás. Hernádi Judit ugyan nem engedte tovább a két fiút, de megkérte őket, hogy jövőre mindenképp térjenek vissza. Fáy Miklós is nemet mondott, míg Szirtestől és Oroszlán Szonjától megkapták a bátorító igeneket. Nagyon sajnáltuk őket, és szívszorítóak voltak a zongorista fiú csalódott szavai. Véleményünk szerint az előző szériákban sokkal gyengébb versenyzőket is továbbengedtek, ez az elbocsátás nem feltétlenül volt igazságos, igazán kaphattak volna egy esélyt.

Akiknek sikerült...

Természetesen nem csak hullócsillagokkal töltötték meg a második előválogatót, lássuk tehát a továbbjutottak listáját:

Erős Dávid operát énekelt, farmerban és frakkban. A tegnapi Fluor-túladagolás folytatódott, de kreatív módon, mert Dávid a rongyosra játszott Mizu?-t komolyzenei stílusban adta elő. A közönség imádta, a fiatalok őrjöngve skandálták a híres/hírhedt sorokat. Jucika pikáns kérdést intézett a 18 éves tehetséghez, Fáy lehúzta az előadást, de 3:1 arányban továbbjutott a nem mindennapi előadás. Kíváncsian várjuk, hogy mit alkot majd legközelebb.

A Vitruoso Crossover hegedűformáció James Bond-témát prezentált, 4 igennel és tapsviharral távoztak a Csillag születik színpadáról.


Két hónapja alakult az Appril Project tánccsoport, külön a műsor miatt, a kortárs modern táncot szeretnék ötvözni az utcai táncstílusokkal. Szonja "kurva jó"-nak aposztrofálta az előadást, bízva a kisípolásban, még a szőrszálhasogató Fáy is rábólintott a tánccsapatra.

Tasnádi István Paravarietéje Habodász István előadásában meglepő volt, és mindenképpen mulatságos is. Üde színfolt a táncosokkal és énekesekkel telt mezőnyben. Levette a lábáról Fáyt, a közönséget, mi is jóízűeket nevettünk a karosszékben. "Gyere vissza mindenképpen!" - mondta lelkesen a sokszor flegma Fáy. Imádtuk. Kijelenthetjük, hogy a két válogató alatt eddig Habodász István és Mr. Joe voltak a legragyogóbb csillagok!



Az ízesen beszélő, 8. osztályos László Attila lehengerelte a zsűrit Máté Péter megidézésével és éteri természetességével.

Párkányi Kolos hisz benne, hogy a 2011-ben kevésbé trendi bűvészetet újra divatos műfajjá teheti. Kendőkkel trükközött, nem is akárhogyan! Jó volt egy ilyen már-már klasszikusnak mondható műfajjal találkozni és Kolos is nagyon üdítő jelenség! El tudjuk képzelni, ahogy az egyetem aulájában szédíti trükkjeivel a varázslatra éhes lányokat.

Krizbai Teca saját magát kísérte, zongorán. Demjén Ferenc: A szabadság vándorai c. dalát énekelte. A vak kislány óriási tapsot kapott, a zsűri odavolt érte, négy igennel továbbengedték.


Jövő héten az utolsó válogatót tűzik műsorra, biztos, hogy még sok meglepetést tartogatnak, s a legütősebb produkciókat a végére hagyták.

Nagy Duett: Mindenki Hajdú Péter beégését várja?http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110405-nagy-duett-sarka-kata-felti-a-beegestol-hajdu-petert-sp.htmlA Nagy Duett: Hajdú Péter bevállalta!http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110409-a-nagy-duett-hajdu-peter-bevallalta.htmlAlekosz csúnyán beletiport Anikó lelkébehttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110409-alekosz-beletaposott-aniko-lelkebe.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.