anyaság gyermekvállalás házasság Kozma Orsi Neo zenekar szólókarrier énekesnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csodás hang és kifinomult stílus - ezt a kettőt sugározza magáról Kozma Orsi. Nem véletlenül, hiszen elégedett és boldog: mindkét szerelme a legjobbat hozza ki belőle.

Miért volt fontos nektek a házasság?
Mindketten úgy éreztük, hogy meg kell pecsételnünk az összetartozásunkat. Mindketten akartuk a házasságkötést, annak minden klasszikus velejárójával. És bár ma már nem efelé halad a világ, én mégis bátran ajánlom mindenkinek. Tudod, fantasztikus érzés, amikor kimondod, hogy tartozni akarsz valakihez. Tudom, hogy Tamással (a szerk.: Benedek Tamás, a Neo zenekar dobosa) akarom leélni az életemet, ő a párom jóban-rosszban, és az ígéretemet nem akarom megváltoztatni. Tisztában vagyok ennek a döntésnek a következményeivel is, és ezt vállalom teljes szívemből.

Fotó: Mudra László [origo]
Fotó: Mudra László [origo]


Mindketten zenéltek és a hazai piac nagyon kicsi. Sosem volt rivalizálás?
Tamás nagyon jó ember és jó partner, úgy érzem, hogy nincsen rivalizálás, hanem pont az ellenkezője: segítjük, támogatjuk egymást. Kíváncsiak vagyunk a másik véleményére, és adunk is rá. Ha vitatkozunk is, utána megfogadom a tanácsát, ha igaza van.

Milyen nő vagy a párod mellett?
Egyenértékű társak vagyunk. Kiegészítjük egymást, kihozunk a másikból rejtett jó (és néha rossz) tulajdonságokat is. Például Tamásról kiderült, hogy nagyon jól főz, csak eddig nem volt önbizalma hozzá. Én meg ezt nagyon élvezem.

Mi az, amit ő hozott ki belőled?
Azt érzem, hogy sokkal nyugodtabb vagyok, a nőies oldalam dominánsabb lett.

Az új lemezen is azt érezni, hogy sokkal emocionálisabb...
Rátapintottál a lényegre. Én csakis ezekből az élményekből tudok építkezni. A dalok születésétől kezdve részt veszek a munkában, és ahogy fejlődik az "újszülött", bennem is úgy alakul ki a dalhoz való viszonyom, előhív a lelkemből emlékeket, és ez nagyban hozzájárul a kompozíció megformálásához. A dalszöveg is úgy születik, hogy általában egy téma foglalkoztat és ezt Hárs Viktor nagyon érzékeny, választékos angolsággal kibontja. Egyébként a zenekarral már jól egymásra hangolódtunk, régről ismerjük egymást, hatással vannak az előadásmódomra, mint ahogy a közönség reakciói is inspirálnak.



Mi a benned élő nőnek a következő lépés az életében?
Nagyon szeretnénk gyereket, tervezzük, bármikor jöhet! Ez is olyan jó érzés, hogy mindketten egy irányba gondoljuk az életünket. De persze a zene attól ott van, minden eköré épül nálunk.

Ha már a zenéhez kanyarodtunk, szerinted melyiktek a tehetségesebb zenész?
Hú, ezt talán valaki kívülálló tudná megmondani. Szerintem kiegészítjük egymást, ha lenne közös zenekarunk, akkor mindenki meg tudná találni benne a saját feladatát. Tamás nagyon kreatív, jó érzékkel megáldott dobos, ír saját dalokat, a hangszereléshez is jó érzéke van, szerintem nagyon tehetséges... de tényleg nehéz válaszolni, mert elfogult vagyok vele szemben.

Van-e bárki részéről féltékenykedés? A zenészeket eleve többen rajongják körbe, nagyobb a kísértés, stb.
Hááááát... ha őszinte akarok lenni, néha kicsit félve engedem el, mert tudom, hogy a koncertjein a rajongók nagy része lány, ráadásul fiatal, csinos, rámenős lányok, akik mindent bevetnek a céljaik elérésének érdekében. Nem szoktam kimutatni, nem rendezek jelenetet, próbálom magamban tartani. Bízom benne! Ugyanakkor jól is esik, hogy a férjemet mások is vonzónak találják. Ezek szerint jól választottam.



Voltál már ismert a Jazz+Az-zal, a Cotton Club Singers-szel, most miért inkább egyedül? Most érett meg a "Kozma Orsi"?
2007-ben váltam meg a vokálcsapattól, ezt egy elég húzós 2 év előzte meg, mire dűlőre jutottam, hogy váltok. Nehéz döntés volt, de úgy éreztem, hogy egyedül kell folytatnom.
Nem bántam meg, úgy érzem, hogy a jazz quartettemmel teljes az életem, és már készül Szakos Krisztiánnal az új poplemezem is. Ahogy én magam változom, úgy változik körülöttem a zene is. És most érzem azt az élet minden terén, hogy hazaértem...


Sütő Hajni


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.