Csillag születik 3: Az új Bikicsunáj már megvan

zene művészet vetélkedő tehetségkutató műsor tánc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elérkezett a harmadik és egyben az utolsó válogatóadás. Sajnos bátran állíthatjuk, hogy eddig ez a műsor sikerült a legunalmasabbra, volt néhány továbbjutó, akit nem is értettünk, hogy hogyan ment tovább, mivel képernyőn keresztül - Pély Barna szavaival élve - nem jött át a "feeling". Épp ezért reméljük, hogy az élő adások alatt a most kevésbé meggyőző kiscsillagok is nagyot szólnak majd.

Az elmaradhatatlan lúzerek

Hangra mozgó cowboy, láboshajlító kisiparos, kecskebűvölő - ők voltak az est leggyengébb láncszemei, de láttunk fázós, reumás hastáncosnőt is. Heltei Lilla versmondós, éneklős-táncolós performanszát Fáy "rettenetesnek" nevezte - mi is rendesen szenvedtünk a kanapén az önbizalomtúltengéses primadonnától.

A 43 éves Balogh Aranka, azaz Aranyka vicces latinos hangulatot varázsolt a stúdióba, elhúzta az egész nézőtér nótáját, közben go-go táncosokat megszégyenítő mozdulatokkal kápráztatta el a hüledező zsűrit, aki azonban nem engedte "végigmuzsikálni" a Besame muchót.
A szoláriumos kisasszony, Vizér Andrea Mr. Bikicsunáj hű társa lehetne, a különleges angollal előadott La Isla Bonita kiverte a biztosítékot. Majdnem biztos, hogy internetsztár lesz.

Guinness-rekord a Csillag születik színpadán

Talppal dekázás háton fekve, méghozzá világrekord-kísérlet formájában Csima Pongráctól, saját pokrócon fekve - időközben a zsűri kiment sushit enni, sőt a közönség is elszivárgott. Reklám után Pongrác még mindig vadul dekázott, és 1 óra 3 perc múlva teljesítette a rekordkísérletet. Hihetetlen állóképesség és kitartás kell egy ilyen feladathoz, mindez azonban ahhoz nem volt elég, hogy tovább is jusson - szerencsére neki sem ez volt a célja.

Az utolsó 7 továbbjutó

Molnár Szabolcs magabiztosan állította, hogy ő biztosan továbbjut majd. Ördög Nórit kérte fel segítőjének a rémisztő feladathoz. Magát mentalistának konferálta fel, és megérzéssel kapcsolatos feladatot vállalt: négy keksz közül egybe pengét dugott, és orosz rulett módjára bekapkodta a három üres kekszet. Persze a halálos keksz az asztalon maradt. Négy igennel továbbengedték a humoros és bátor fiatalembert.

Az Abovo Crew breaktáncot ígért, meg is kaptuk, egy komplett történet keretében. Valahogy úgy vagyunk a tánccsapatokkal, hogy annyi kiváló külföldi csapatot láttunk már - lásd az America's Best Dance Crew-t vagy a BOTY-t -, hogy nem esünk hasra egy-egy ilyen jellegű produkciótól. Persze ügyesek, és sok munka van a koreográfiákkal, de nem a legextrábbak. Talán a Csillag születik előző szériájából megismert Bad Boyz formáció lenne az, ami megállná a helyét egy nemzetközi versenyen is.

Ezután egy osztálynyi fiatal sereglett a színpadra - ők is táncos előadással készültek. Hernádi nem érezte összefésültnek a produkciót, és felvállalta, hogy egyedüliként a zsűriben nemet mond. Három igennel azonban továbbjutott a That's all B-Boys Flava formáció.

Az Indygo együttes bohókás kis dalával mindenkit megvásárolt, de még mindig nem jött el az áttörés, még mindig nem láttunk az est folyamán igazán lenyűgöző produkciót. Kossuth Gergő nosztalgikus éneke elvarázsolta a zsűrit, tovább is juttatták rögvest. Csemer Boglárka átértelmezte Beyoncé "Single Ladies" című slágerét, Fáy átszellemült, hatalmas vigyorral bólogatott, és élvezte az előadást. Bátran állíthatjuk, hogy Boglárka megmentette az estét, az első továbbjutó, aki lebilincselt és szórakoztatott.

Az ír folk-rock Czemende együttes az erekcióról énekelt, mire Oroszlán Szonja meg is kérdezte: "most már mindenkinek áll?"
Szirtes nemet mondott, Fáy nagy nehezen kibökte az igent, a zsűri hölgytagjai rábólintottak a perverz csapatra. Nem nagyon értettük ezt a döntést, mert szerintünk nem volt túl szórakoztató az előadás.

Japán poppinggal - különleges electric boogie-s táncstílussal - mutatkozott be a bohócnak öltözött Gomes Martins Claudia, alias Gomes, aki bohócdoktorként is tevékenykedik, és akinek a mozgása valóban elképesztő! Négy egyértelmű igennel hagyta el a színpadot.
Lélegzetelállító volt a fixis biciklis srácok performansza is, csont nélkül, négy igennel továbbjutottak, így ki is alakult a középdöntő mezőnye.

Kész a csapat

A hét továbbjutóval kiegészült a kiscsillagok köre, azé a 24-é, akikért hétről hétre szombatonként szurkolhatunk majd. Természetesen jövő héten indulnak a hosszú-hosszú élő adások, kezdődnek az SMS-szavazások is. Állunk elébe!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.