tehetségkutató Csillag születik RTL Klub
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Három hétig előválogatókkal csigáztak minket, de végre eljött az ideje a Csillag születik első élő középdöntőjének: rögtön egy sokkoló információval kezdett Ördög Nóri: a 24 tehetségből csak 4-4 mehet tovább, így már a szombati műsorból 8 kiscsillagnak kell távoznia.

Kíváncsian várjuk még mindig, hogy Nagy Sándor mennyire talál rá a szerepére, mert egyelőre olyan, mintha a vérprofi Ördög Nóri segédje lenne, pedig egyenrangú partnerekként jobban mutatnának. Egy biztos, Sándor orgánuma nagyon kellemes, csak szeretnénk, ha többet búgna.

Dudák, furulyák és szerény pontszámok

Buzás Viktor nyitotta a műsort, egy nagyon korrekt operabetéttel: gyönyörű a hangja és az olasz kiejtés is szuper volt. Fáy szerint operaparódia volt ez, mert egy helyben állt és nem volt elég az előadása. Jucika és Oroszlán Szonja sem rajongott annyira ezért a produkcióért, mert úgy érzik, sokkal több van a testépítőben. 24 pont.


A That's all B-boys Flava táncegyüttes előadását ilyen dinamikus kameramozgás mellett nem lehetett élvezni. Egy táncos csapat, pláne, ha ennyi tagból áll, megérdemelné, hogy ne változtassanak 2 másodpercenként a kameraállásokon. Épp ezért nehéz volt követni őket, bár a zsűri is panaszkodott arra, hogy túlságosan zagyva volt a sztori és az előadás. Szirtesnek nagyon tetszett a modern táncelemek ötvözése. Fáy mindössze 4 ponttal jutalmazta a srácokat, végül 23 pontot zsebeltek be. A csapat hangembere szerint már az is nagy dolog, hogy itt lehetnek, s nekik az is megfelelne, ha egy ember felfigyelne rájuk, s támogatná a művészetüket.


Nagyon vártuk Habodász Istvánt, akinek az a küldetése, hogy a verset és prózát ismét divatba hozza. Egy vajdasági népmesével készült, ami a szüzesség elvesztéséről szólt. Tündéri volt, de valahogy többet vártunk. Nóri egy frappáns beszólással biztatta a nézőket, miszerint, aki szokott "varrni", az szavazzon. Sajnos a zsűri annyira nem díjazta István előadását, Fáy 3, Szirtes is csak 5 pontot adott Istvánnak. 20 pont.

A Czemende zenekar tiszteli a dudát, fújták is rendesen a lakodalmas parasztrockot. Vidámak voltak és időnként nemcsak a dudát, hanem a furulyát is emlegették a Czemende bohókás tagjai. Fáy megint 3 pontot adott, s a többiek sem vitték túlzásba: 17 pontot kaptak.

Párkányi Kolos, a bűvészsrác az előválogatón már elvarázsolt minket. David Copperfield-es felkonffal kezdett, végigkommentálta bűvészmutatványait. Lehet, a szövegre való koncentrálás nehezített a dolgon, mert nagyon remegett a jóképű varázsló keze, pedig igazán ügyes volt, és jól építette fel előadását. A zsűri csalódott picit, így végül 24 ponttal engedte útjára az illuzionistát, aki papírpénzből aranyhalat varázsolt.



A középmezőny: Csemer Bogi, Bringás srácok, Everdance

Csemer Boglárka,
Sebestyén Áronról




A művészi teremkerékpáros srácok, Dévényi Bálint és Paróczi Lénárd már tanúbizonyságot tettek elképesztő precizitásukról és rátermettségükről. Egész kis történettel készültek szombatra, és ismét fittyet hánytak a fizika törvényeire. Mégis az a véleményünk, hogy bármilyen ügyesek is, 8 héten keresztül nem biztos, hogy végig lekötnék a figyelmünket. Lénárd és Bálint lenyűgözték a zsűritagokat is, 29 pontot kaptak tőlük. Nagy Sándornak a bringás srácok tetszettek a legjobban, ennek hangot is adott, az égig magasztalta a fiúkat.



Az Everdance tánccsoporttal nem szúrtak ki az operatőrök: majdnem végig egy kamereállásból figyelhettük népies elemekkel tarkított sztepptáncukat. Szórakoztató volt, sokszínű, látványos és technikás. A legszőrösszívűbb zsűritag szerint kólából és puncstortából akartak gulyáslevest főzni, Szirtes és Szonja szerint nagyon kidolgozott és fegyelmezett produkciót láthattunk. 28 pont.


"Harmincasok" klubja

Nem mindennapi harmonikajátékával Szabó Ádám a nagy kedvencünk, s nem kellett csalódnunk, most is igazán szórakoztató volt. Mosolygott, játszi könnyedséggel fogta le a hangokat, sőt, még a közönséggel is volt ideje kokettálni. Igazi showman ez a srác, nem véletlenül kapta az est leghosszabb tapsát! Hernádi imádja Ádámot, Fáy szerint pedig ő ennek a műsornak az egyik főszereplője. Négyszer 8 pontot, azaz 32 pontot kapott a fiatal muzsikus.


Nóri úgy konferálta fel László Attilát, hogy már azt is imádja, ahogy beszél. Tényleg nagyon helyes a fiatal srác ízes kiejtése. Várható volt, hogy Máté Péter-számmal készült, s így is lett, "Most élsz" - énekelte a kézdivásárhelyi fiú. Fáy szerint Attila már-már úgy "mekeg", mint Máté Péter, és megígértette vele, hogy ha továbbjut, semmiképp sem hozhat még egy Máté Pétert. 34 pont, tehát első helyre tört a 14 éves tehetség.




A Svédországban élő Mr. Joe 28 év után igazán haza szeretne költözni, hogy itt is maradandót alkosson. Előző alkalommal szeretetet kaptunk és bluesos hangot hallhattunk, most egy Joe Cocker-számmal készült a középkorú kiscsillag. Egy dolgot hiányoltunk, de azt nagyon: a zenekart Mr. Joe mögé, hiszen egy ilyen kaliberű előadónak kell a banda és pár cinkos összekacsintás. Elképesztő egyébként, hogy valaki hogy lehet egyszerre ennyire profi és ennyire civil. Szirtes szerint nagyszerű volt a számválasztás, Fáy pajkos mosollyal bólogatott, a szava is elakadt. 32 pont.




Farkas Gyuri, alias Mc. Gyufa egy szerelmi csalódás miatt kezdett el rappelni, tudtuk meg a kisfilmjéből. Öniróniával fűszerezve rímbe szedte életét és karrierjét. Szerethető és kedves ez a srác, jó látni ilyen szerény és tisztaszívű embereket. A zsűritagok felhívták a figyelmet arra, hogy mennyire jó dolog az, hogy a rap alapból egy erőszakos műfaj, de Gyuri megmutatta, hogy vicces és igazán király is lehet egy rap, erőszakmentesen. 30 pont.




A továbbjutók


Pákozdy Cincy


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.