Kialakult a Csillag születik döntős mezőnye!

TV2 tehetségkutató műsor Csillag születik
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Csillag születik második középdöntőjének szisztémája ugyanaz, mint a múlt héten: 12 produkció mutatkozik be, ám csak 4 kiscsillag juthat tovább, a többiektől kénytelenek leszünk elbúcsúzni.

Ördög Nóri meglepően merész ruhában jelent meg, Fáy Miklós szóvá is tette, hogy elég rövidre sikerült az a szoknyácska. Egy későbbi kameraállásból Nóri testszínű melltartóját is megcsodálhattuk: ilyen merész tán még sosem volt a műsorvezetőnő. Természetesen a főszereplő nem Nóri lebernyege, hanem az igazán vegyes mezőny volt. Lássuk hát, mi történt a szombati Csillag születik adásában.

A sereghajtó fiúk: Molnár Szabolcs, Belső Csaba, Kossuth Gergő, Erős Dávid

Molnár Szabolcs, a kekszharapó mentalista egy igazán jó poénnal indított, majd egy, a múltkorinál átlátszóbb trükkel készült, ám az interpretáció szuper volt! Magabiztos, lehengerlő volt Szabolcs, de sajnos ez kevés volt, csupán 23 pontot kapott a bajai srác.

Az állami gondozásban élő rapper, Belső Csaba egy divatos alapra szövegelt, ismét komolyabb témáról, ő nem a csillogó luxusautókról és a kerek fenekű lányokról rappel. Fáynak nem tetszett, Szirtes szerint ez a szöveg most olyan volt, mintha nem a saját tapasztalatairól szólna, Csaba azonban ezt kikérte magának. A zsűritagok egybehangzó véleménye szerint még van mit gyakorolnia. 22 pont.

Kossuth Gergő, a régi vágású énekesfiú most nemcsak a dalolásra, hanem a táncra is odafigyelt. Kacsatánc, Fred Astaire-es mozdulatok, volt itt minden, kicsit több is, mint kellett volna. Oroszlán Szonja jól mondta, a kevesebb több, és kéne némi elegancia is, Fáy nem érti, hogy egy normális fiatalember miért foglalkozik ilyen retró katyvasszal. Gergő is 22 pontot kapott.

Erős 'Mizu' Dávid nemrég még nőgyógyász akart lenni, most azonban kiscsillagnak állna. Tőle "megszokott" módon mókás operás popszámmal készült, méghozzá egy Britney Spears dallal, amit lassan kezdett, de rockosan fejezett be. Jópofa lenne, de aki picit is tud angolul, annak biztosan bántotta a fülét Dávid kiejtése, ami amolyan Hajdú Pé-s volt. Hernádinak csalódást okozott, mert hamis volt, Fáy kemény kritikát fogalmazott meg: ez egy fürdőszobai produkció volt, és a zsűri megeheti, amit főzött, mert ő már eddig sem engedte volna tovább Dávidot. A nemtetszés meglátszott a pontszámon is: 20 pont.

Két éves koruk óta hegedülnek, és 14 éves koruk óta jó barátok a Virtuoso tagjai. Michael Jackson Black or White-ját adták elő, cross over stílusban. Srácok, ez meglepő volt és igazán szórakoztató! A szám minden apró finomságát belekomponálták elképesztő hegedűjátékukba. Szirtes és Hernádi hiányolták a showelemeket, nem is értjük, szteppelni kellett volna, vagy foszforeszkáló vonókkal hadonászni? Szonja sajnálta, hogy nem hallhatott klasszikus dallamokat. Szerintünk pont ez volt a bravúros. 25 pont.

Középmezőny: Appril Project, Abovo Crew, Timi Chen, Kuthy házaspár, Indygo együttes

Az Appril Project fiatal táncosai nagyot alakítottak, de az operatőri munka és a háttérben villódzó csillagok itthon a karosszékből elég élvezhetetlenné tették a táncot. Jól begyakorolt elemek, sulis tematika, electric boogie, eléggé odatették magukat a srácok, akik egyébként a Bad Boyz-os Szabó Tomi növendékei. Szonját lenyűgözték, mégis csak 7 pontot adott nekik, összesen 29 ponttal jutalmazták az örökmozgó fiatalokat.

Az Abovo Crew breaktánc-bemutatója igen technikás volt, s még keretet is adtak a táncnak: egy bankrablást adtak elő. Szonja imádja a humorukat és a többieknek is tetszett, így 28 pontot adtak a vicces táncosfiúknak, akik közül az egyikük nagypapája még mindig néptáncnak hiszi a bréktáncot.

Timi Chen anyukája Kínában operaénekesnőként tevékenykedett, a fiatal lány bizonyára tőle örökölte muzikalitását. Csodaszép hangja van, nem vitás, gyönyörűen énekelte a Mulan betétdalát! Fáy Miklós első számú jutalomként megengedte Timinek, hogy levegye az óriási platformcipőjét, a lány azonnal élt a lehetőséggel. Szirtes szerint egy nagyon érdekes és különleges személyiség Timi, Hernádi pedig nonstop mosolyog, ha meglátja az aranytorkú hölgyet. 29 pontot kapott, s még a szőrösszívű Fáy is mosolygott az egzotikus lány láttán.

A Kuthy házaspár, vagy inkább szerelmespár olyat mutattak, amit eddig még nem tapasztaltunk: ahhoz képest, hogy balettos, akrobatikus műsorral mutatkoztak be, most egy valóságos bűvészműsorral készültek: egy frenetikus átöltözőshow-val (quick change). Le a kalappal előttük, méghogy nem tud valaki újat mutatni? Mercinek és Zoltánnak sikerült, nem is akárhogy! Hernádi és Szirtes 8 ponttal tisztelgett Kuthyék előtt. 29 pont.

Vidám fickóknak tűnnek az Indygo tagjai, s nemcsak vidámak, tehetségesek is, nem beszélve a sármos frontemberről. Kellemes dallamok, mókás szöveg, mi kell még? Oroszlán Szonja imádta őket, Fáy szerint nagy fazonok és ügyesek is, de nem hallott még tőlük "A" oldalas számot. Szirtes is várja, hogy kihozzák magukból a maximumot. 28 pontot kaptak.

A zsűri kedvencei: Gomes, Krizbai Teca

Gomest, a titokzatos festett arcú táncosnőt vártuk a legjobban. Marionettbábu, Jacko, kortárs táncos, mindez egy személyben, egy elképesztő előadással. Drámai volt, hogy az egyveleg utolsó számának felénél elsírta magát, miközben a tekintetével és arcával ugyanúgy táncolt, mint a testével. Megindító és lebilincselő ez a lány, a műsor talán legnagyobb reménysége! A zsűritagoknak nagyon tetszett a lelkükig hatoló előadás, 33 pont. A Cool Tv Csillag születik háttérműsorában Gomes elmondta, hogy ő mindig improvizál, mert annál sokkal szeleburdibb, hogy megjegyezzen egy fix koreográfiát. Lenyűgöző! Sokszor voltunk már tehetségkutatós felvételen, még többször néztük otthonról a műsorokat: hátborzongató, hogy ennyire "átjött" a táncoslány személyisége, drámai volt, tényleg! Talán még ennél is lehengerlőbb lehetett élőben látni Gomes katarzisát.

Krizbai Teca saját dalával készült. A szám közben pár pillanatra elsötétedett a képernyő, miközben a tehetséges fiatal lány saját szerzeményét énekelte s kísérte zongorán. Vastaps követte a produkciót, nagyon szép volt. Hernádi szerint Teca nem él fogyatékkal, ő teljes, úgy, ahogy van. Szirtes szerint nem kétséges, hogy a lánynak énekléssel és zenéléssel kell foglalkoznia a jövőben. Ördög Nóri a Gomesnek adott zsepi után ácsingózott, őt is nagyon meghatotta a produkció. 36 pont, az est legmagasabb pontszáma.

A továbbjutók: Appril Project, Krizbai Teca, Timi Chen, Gomes

Tizenkét produkció, amiből csak négy juthat tovább. Kis időhúzás, pontösszesítés, a zsűri értékelte az estét, majd Ördög Nóri kihirdette, kik a szombat este legragyogóbb csillagai: az Appril Project, Krizbai Teca, Timi Chen és Gomes juthattak tovább, hogy az első jövő heti döntőben megmutassák, nem véletlenül szavazott nekik bizalmat a zsűri és a közönség. Vérzett a szívünk a Kuthy házaspárért, a Virtuoso formációért és az Indygo együttesért is, hogy nem láthatjuk őket többször a Csillag születik színpadán, de bízunk benne, hogy a műsor jó ugródeszka lesz nekik a jövőben.

Csillag születik: Máté Péter visszatért!http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110423-csillag-szuletik.htmlCsillag születik 3: Az új Bikicsunáj már megvanhttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110417-csillag-szuletik-3-az-uj-bikicsunaj-mar-megvan.htmlTanárai sem tudták, hogy jelentkezett a Csillag születikbehttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110411-timi-chen-tanarai-sem-tudtak-hogy-jelentkezett-a-csillag-szuletikbe.htmlCsillag születik: Könnyek és ováció a válogatón!http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110409-csillag-szuletik-varazslat-es-proza-negy-igennel.htmlElindult a Csillag születik - VV Ildi is bepróbálkozott!http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110402-elindult-a-csillag-szuletik-elovalogato.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.